Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 24.11.2010.
12:01
D. Latković A

Petrovića brinu "grobari"

"Malo je mojih košarkaša osetilo atmosferu kakva vlada na utakmicama crno-belih u Evroligi", ističe provereni stručnjak Aco Petrović.

Aco Petrović

Košarkaši Partizana su ubedljivim trijumfom u "večitom derbiju" (99:68) napravili lepu uvertiru za 6. kolo Evrolige. Ipak, njegov rival Žalgiris takođe je potvrdio izuzetnu formu, pošto je u reprizi poslednjeg finala plej-ofa domaćeg šampionata razbio Lijetuvos Ritas (85:60), u litvanskom košarkaškom "klasiku".

Prvi put u istoriji dva najbolja tima zemlje sa Baltika u direktnom duelu vodili su Srbi: Aleksandar Trifunović (Lijetuvos Ritas) i Aco Petrović (Žalgiris).


"Odigrali smo iznad očekivanja. "Cepali" smo se u prošli četvrtak protiv Himkija u Evroligi, a već u petak smo trenirali. Vodili smo i 35 razlike protiv Lijetuvosa, završeno je sa 25 poena, tako da moram da budem zadovoljan", priča Petrović pred put u Beograd i meč sa Partizanom (četvrtak, 20.45 CET).


Tek je kraj novembra, ali je ovom pobedom Žalgiris napravio značajan beg u šampionskoj trci.

"Dobili smo velikom razlikom, a pošto ne verujem da u revanšu u Viljnusu možemo da izgubimo sa više od 25 poena, najverovatnije ćemo sa pol pozicije u plej-of, što nam obezbeđuje prednost domaćeg terena u eventualnom finalu i moguće - titulu šampiona Litvanije. Uzgred, možda smo odigrali i najbolje od kako vodim Žalgiris, iako naš uspeh nad Kahom Laboral u Vitoriji ima jaču specifičnu težinu", ističe Aco Petrović.


Od kako je bivši trener Crvene zvezde, FMP-a i Hemofarma seo na klupu slavnog Žalgirisa, zabeležio je 15 pobeda u 16 zvaničnih mečeva.

"Ako dobijemo Partizan imaćemo skor 5-1 u Evroligi, ali rano je za kalkulacije. Čak i ako se to desi crno-beli mogu dalje. Sada je za razliku od prvog meča Partizan favorit jer su mu navijači šesti igrač. Crno-beli su dobili Kahu Laboral na impresivan način, rasturili su Zvezdu u večitom derbiju i podigli nivo igre".


Nije teško pogoditi šta najviše brine Petrovića pred dolazak u "Pionir".

"Malo ko od mojih učenika je igrao u takvoj atmosferi. Ne bojim se toga, ali to je činjenica. Jedna Kaha, šampion Španije, koja igra u takvoj atmosferi u ACB ligi, izgubila se u "Pioniru", prokockala 11 razlike. Nije dovoljno u "Pioniru" odigrati 38 minuta na najvišem nivou da bi se dobio Partizan, mora svih 40! Ali, nije to utakmica sa oznakom biti ili ne biti", zaključio je Aco Petrović. 

Bez Ćapina i Brauna
Žalgiris dolazi u Beograd bez nekadašnjeg juniora Partizana, Slovenca Aleksandra Ćapina koji je povređen. Isto važi i za slavnog Markusa Brauna, najboljeg strelca u istoriji Evrolige. Ipak, Žalgiris je bez ove dvojice igrača praktično od početka sezone, tako da to neće biti hendikep za tim Ace Petrovića.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.11.2010. 19:07
Zgazice ih valjak parni , lagano se zahuktava iako sam mislio da ce nam ove godine biti mnogo teze. Napred momci , svi smo uz vas!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online