Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.10.2010.
12:34
Vestionline A

"NLB liga slabija i neizvesnija"

Srpski treneri smatraju da je odlaskom nekolicine kvalitetnih igrača šampionat NLB lige slabiji u odnosu na prošlu sezonu, ali da će takmičenje biti neizesno do samog kraja.

Pet košarkaških trenera koji vode srpske ekipe u regionalnoj NLB ligi, koja počinje ovog vikenda, odgovaralo je listu Sport na nekoliko pitanja o kvalitetu, šampionu i ambicijama svojih ekipa koje vode u ovoj sezoni.

Vlada Jovanović, strateg Partizana.

''Dosta igrača je otišlo iz NLB lige ove godine, zbog toga je sada manje kvalitetna od prošle. Ne znam da li je Partizan favorit za titulu, rano je bilo koga izdvajati u ovom trenutku. Hrvati i Slovenci su se dobro pojačali. Mi imamo uvek iste ambicije, ali fali nam još dva igrača. Videćemo."

Trener Hemofarma, Željko Lukajić ima slično mišljenje.

''Nisam siguran da je kvalitet na prošlogodišnjem nivou. Svi su promenili sastave. teško je reći ko je favorit za titulu, sastavi su se promenili, sve je moguće. Naše ambicije su da afirmišemo nove igrače i održimo ono što smo stvorili. Osvojili smo Jadransku lig kao debitanti, ali imamo dobar tim i nosićemo se dobro s svima."

Mihajlo Uvalin, trener Crvene Zvezde.

''Ova sezona će biti dosta ujednačenija od prošle. Možda su favoriti za nijansu slabiji, ali oni sa dna tabele iz prošle sezone su mnogo jači nego lane. Najveći favoriti za osvajanje su tri Evroligaša, opasan je i Hemofarm. Vreme će pokazati ko je ko. Naš cilj je da napredujemo, imamo najmlađi tim u ligi."

Miroslav Muta Nikolić misli da su Hrvati najviše ulagali.

''Kvalitet lige stagnira, sa izuzetkom nas i Zvezde, koji ćemo se boriti za opstanak. Po ulaganju. odskaču Hrvati najviše. Favoriti za titulu su Cibona, Partizan, ali Cedevita se mnogo pojačala, kao i slovenačka Krka. Cilj Radničkog je opstanak i ove godine na Jadranu. Kasnili smo sa izborom tima, tako da je opstanak realnost."

Slobodan Klipa, trener Igokee se slaže sa kolegama.

''Možda NLB izgleda slabije, zbog dosta odlazaka, ali je ovo takmičenje sa pravom drugo po rejtingu u Evropi. Favoriti za titulu su klubovi koji imaju najveći budžet. Tu mislim na Evroligaše. Mi smo debitanti, ali realn je da budemo u sredini tabele ove sezone. Tim je potpuno nov i imam razloga za optimizam". 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online