Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.08.2010.
21:17
Vestionline A

Košarkaši Srbije osvojili Istanbul kup

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je Adidasov Istanbul kup, pošto je večeras u trećem kolu turnira savladala Tursku rezultatom 83:70 (27:22, 22:14, 14:22, 20:12).

Srbija je na turniru u Istanbulu ostvarila tri pobede, nad Novim Zelandom, Iranom i Turskom i tako osvojila prvo od tri takmičenja na kojima će učestvovati u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo, koje krajem meseca počinje u Turskoj.

Domaćin turnira je bolje ušao u meč i poveo sa 10:3. Srbija je potom zaigrala angažovanije i preokrenula rezultat na 19:17. Naša selekcija je prvu četvrtinu dobila rezultatom 27:22. Izabranici Dušana Ivkovića su sredinom druge četvrtine imali vođstvo od 42:31, a prvo poluvreme dobili su rezultatom 49:36.

Ekipa koju sa klupe vodi Bogdan Tanjević zaigrala je bolje na početku treće četvrtine i smanjila je prednost Srbije na 55:51. Selektor Ivković je potom zatražio tajm-aut, a naša selekcija je trojkom Tepića brzo stigla do većeg vođstva od 68:58, a potom mirno privela meč kraju.

Najefikasniji igrač "orlova" bio je Nenad Krstić sa 19 poena i 7 skokova, a odličan učinak imali su Teodosić sa 16, odnosno Savanović i Kešelj po 13 koševa. Kod Turaka istakao se Turkoglu sa 14, a Iljasova i Gonlum dali su po 12 poena.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je da je naš nacionalni tim zasluženo trijumfovao na turniru u Istanbulu.

"Sve ekipe koje su učestvovale su bile veoma dobre što je i sam turnir učinilo kvalitetnim. Mislim da smo zaslužili pobedu. Igrali smo na visokom nivou i pokazali mogućnosti naših mladih igrača. U prvom poluvremenu smo imali odličan šut, preko 70 odsto, što je veoma visok procenat. Ali, kao i u svakoj utakmici, očekivao sam da će u drugom poluvremenu taj procenta šuta opasti. Osim toga, i turska ekipa je počela da igra presing. Ali, mi nismo izgubili kontrolu nad utakmicom. Iako smo treću četvrtinu izgubili sa osam poena razlike, u četvrtoj smo se vratili i zasluženo pobedili. Nadam se da će igrači posle ovog turnira dobiti na samopouzdanju i da će trenirati još jače. Čestitam im, a naročito kapitenu Krstiću koji se zbog dogovora FIBA i NBA kasnije priključio pripremama, ali igra odlično i sada je sa pravom proglašen za najboljeg igrača turnira", zaključio je Ivković.

Centar Srbije Kosta Perović takođe je izjavio da je zadovoljan pobedom i osvojenim Istanbul kupom.

"Čestitam saigračima koji su pokazali karakter u trenucima kada nas je Turska rezultatski stizala. Ponosan sam na način kako smo igrali. Ali, ne bi bilo dobro i ne želim da ovu pobedu pogrešno shvatimo. Jer, ima još puno utakmica do SP, a biće ih i na njemu koje treba da dobijemo", rekao je Perović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online