Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 31.12.2018.
15:46
Vestionline, Sportski žurnal, Mondo A

Bjelica: Obradović je jedan od najboljih, ali ne voli NBA stil

"Ne igram za Srbiju da bi mi neko podigao spomenik, nego zato što uživam", poručio je Nemanja Bjelica u intervjuu za "Sportski žurnal".

twitter.com/nemanjabjelica
Bjelica: Jednostavno je - volim da igram za Srbiju

Nemanja Bjelica konačno u NBA igra onako kako smo očekivali kada je u leto 2015. godine dogovorio saradnju sa Minesota Timbervulvsima.

Uloga u tom timu je bila mala, uglavnom se sve svodilo na "soliranje" zvezda tima i poneki izbačeni šut za tri poena, ali da je Nemanja Bjelica mnogo više od toga dokazuju ovosezonske partije u dresu Sakramento Kingsa, kod kojih je većinu utakmica bio starter.

Trener Dejv Jeger mu je pružio šansu, Bjelica ju je prihvatio, a to se za sada odražava dobro i na igrača i na rezultate kluba

- Poslednji put sam bio ovako srećan u Fenerbahčeu - rekao je Bjelica u novogodišnjem intervjuu za "Sportski žurnal". 

- Sad u NBA konačno uživam i mislim da sam to zaista zaslužio. Naporno sam radio da posle povrede budem zdrav i spreman za sve što me čeka. Ne mogu da kažem da imam ulogu kao u Evropi, niti ću je iada imati, ali se trudim iz utakmice u utakmicu da dam maksimum. Poklopila mi se ekipa, što je stvarno mnogo bitno.

Srpski as ističe da se "tri godine mučio u Minesoti", što najbolje zna njegova porodica, ali ističe i da mu je i taj period pomogao da pobedi sebe i pokaže karakter.

- Čak i da sam se vratio u Evropu, bio bih čist sa sobom. Najveći problem kod igrača u NBA je da unapred mora da zna da ništa nije do njega i da prihvati svašta da bi ostao u ligi. Samo mora šira slika da se gleda. Ja ću za deset godina, kada se osvrnem na karijeru, znati da sam uradio pravi potez dolaskom ovde, pre svega zbog porodice - kazao je Bjelica uz procenu da nije očekivao da će biti starter, ali da je zaslužio to poverenje.

Razmišljao je o Evropi letos, ali kada ga je Vlade Divac pozvao - nije imao dilemu. Uvek je lepše igrati okružen legendama srpskog sporta, a tako je bilo i na "starom kontinentu" kada je šansu dobio kod Svetislava Pešića, a zvanje MVP-a Evrolige kod Željka Obradovića.

Hoće li Žoc ikada u NBA?

- Što se tiče košarkaškog znanja, on je jedan od najboljih trenera na svetu. Ali, ne verujem da Željko voli taj američki stil. Ovde ima pet-šest ekipa koje igraju na pravi način. On gleda košarku iz drugačijeg ugla, kao što sam i ja gledao kada sam došao. Premda, najbitnija je fleksibilnost. Željko je, bogami, i te kako ima. On tačno zna kako da priđe igraču, da namesti sve kako bi bilo podređeno ekipi - kazao je Bjelica uz konačnu ocenu:

- Nema sumnje da bi on ovde uspeo.

U godini na zalasku - Bjelica je konačno obukao i dres reprezentacije Srbije. Zbog pauze u NBA ligi, pozvan je za septembarski "prozor" kvalifikacija, a kako sam ističe njemu je bilo izuzetno drago što se "vratio" posle dva leta, kada su ga mučile povrede.

- Ja mnogo volim da igram za Srbiju. Čak ne razumem kako ne voli da igra za reprezentaciju. Verovatno je do mene, jer već dugo igram, najviše vremena sam proveo u tom timu, imam prijatelje. Što se mene tiče, uvek ću biti na raspolaganju. Jednostavno je - volim da igram za Srbiju. Ne igram da bi mi neko podigao spomenik, nego zato što uživam. Na neki način sam se afirmisao kroz reprezentaciju - zaključio je Bjelica u intervjuu za "Sportski žurnal".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online