Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.10.2018.
13:12
Vestionline A

Verujemo da je Janković "slučajno" u Madridu

Crveno-beli su se ponovo oglasili povodom statusa Stefana Jankovića, koga i dalje smatraju svojim članom, ističući da po tom pitanju imaju podršku KSS.

MN Press
 

KK Crvena zvezda u petak je reagovala na nezvanične informacije u pojedinim medijima, po kojima se Stefan Janković u Madridu priprema da "pro forme" potpiše za špansku Fuenlabradu i onda odatle pređe u Partizan, jer je navodno procena da će lakše dobiti ispisnicu preko FIBA, nego u slučaju koji se u Srbiji vodi u nacionalnom Olimpijskom komitetu.

Podsećamo da je Janković još 12. septembra saopštio da je postao "slobodan igrač" i da se nada da će "uskoro doneti odluku o tome gde će nastaviti karijeru", čemu se Zvezda istog dana oštro usprotivila.

Najnovije saopštenje crveno-belih prenosimo u celini...

- KK Crvena zvezda mts u cilju pravog informisanja javnosti, a ne na osnovu glasina i senzacionalističkih vesti, obaveštava da je zastupnik igrača našeg kluba Stefana Jankovića, zatražio u ponedeljak LOC (Letter of Clearance) od Košarkaškog saveza Srbije, kako bi ovaj igrač mogao "nesmetano" da pređe u neimenovani španski klub.

Kao ozbiljna organizacija, KK Crvena zvezda mts pažljivo prati situaciju, i dobro zna, i koji španski menadžer je pokušavao da napravi ovaj manevar sa "revijalnom utakmicom" u drugoj zemlji i nakon toga ekspresnim prelaskom u treći klub.

KSS je još u ponedeljak 01. 10. 2018. doneo jedinu moguću odluku i taj zahtev odbio, uz obrazloženje da je "Stefan Janković igrač KK Crvena zvezda".

KK Crvena zvezda mts izražava zadovoljstvo što događaji sami po sebi pokazuju ko je govorio istinu i to i dalje čini, a ko ne.

Naša pravna borba se nastavlja pred arbitražom u Olimpijskom komitetu Srbije, posebno što i dalje postoje razni pokušaji, sada preko "malih vrata" u FIBA i preko proverenih kadrova koji su direktno radili na štetu Crvene zvezde u prošlosti, tako svojstveni prošlim vremenima, gde su igrači otimani raznim pravnim "akrobacijama", a srpski klubovi osiromašivani i uskraćivani za propisano obeštećenje.

Određeni pokušaji, sada i uz veliku dozu nervoze, koja se može videti i u prostačkom i neprimerenom rečniku dopisa advokata koji zastupa Stefana Jankovića, na žalbu kluba OKS, govore da celokupna "operacija" ne ide po planu.

A taj plan je bio jednostavan - uzimanje igrača bez obeštećenja, uz nekakvo pozivanje na nepoštovanje pojedinih odredbi ugovora i ogroman pritisak na registracionu komisiju KSS i konačno, sticanje nekakvih samo njima "važnih" poena prelaskom igrača Stefana Jankovića u drugi klub (ime kluba poznato KK Crvena zvezda mts).

Međutim, koliko god se sakrivali iza dopisa, pravnih termina i sile i pritisaka iza zavese, ne ide sve po planu, a vreme ide...

Zaista verujemo da su mnogi klubovi zainteresovani za usluge Stefana Jankovića, kao što verujemo da je naš igrač trenutno slučajno u Madridu, kao i da je njegov zastupnik u ovom sporu slučajno Ilija Dražić advokat, inače dugogodišnji član UO KK Partizan.

Takođe verujemo da je slučajno koordinator za mlađe selekcije jednog kluba, ujedno i član menadžerske agencije "BDA Sports", čiji je direktor Rade Filipović, koja zastupa igrača Crvene zvezde mts Stefana Jankovića.

Pod "slučajno" potpada verovatno i kontakt koji je iniciran sa pojedincima iz FIBA, kako bi se pripremio teren i u toj organizaciji. I konačno, slučajno svi ti prethodno navedeni, kojima su puna usta prava i zakona, već neko vreme na sve moguće načine i preko uticajnih pojedinaca pokušavaju pritiscima i mešetarenjima u KSS, FIBA i OKS da izdejstvuju odlazak našeg igrača Stefana Jankovića iz KK Crvena zvezda mts, bez obeštećenja.

KK Crvena zvezda mts, čiji je Stefan Janković igrač, i dalje će redovno obaveštavati javnost o ovom slučaju, u kome su činjenice potpuno jasne, osim nekolicini pojedinaca iz okruženja ovog igrača i onima koji bi da steknu jeftine poene ovim transferom, a KK Crvena zvezda mts uskrate za propisano obeštećenje, koje je jasno navedeno u ugovoru - navodi se u saopštenju KK Crvene zvezde.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online