Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.10.2018.
13:38
Vestionline, sportklub.rs A

Ulm prva prepreka Zvezde u Evrokupu

Crvena zvezda dočekuje nemački Ulm u prvom kolu Evrokupa. Od 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".

twitter.com/kkcrvenazvezda
Košarkaši Zvezde na treningu

Crvena zvezda prvu fazu Evrokupa nije igrala još od sezone 2012/2013. Tada su crveno beli ispali u TOP 16 fazi i kojoj su za rivale imali Galatasaraj, Uniks i upravo Ulm sa kojim igraju prvo kolo ovogodišnjeg Evrokupa.

Zvezda je te godine poražena od nemačkog tima na domaćem terenu i to je bio jedan od nepriajtnijih poraza za tim kog je kao kapiten predvodio Igor Rakočević. Crveno beli su kod kuće izgubili 92:78, ali su iste sezone imali i pobedu protiv Ulma u Nemačkoj gde je bilo 100:95. 

Posle te sezone Crvena zvezda je igrala svake sezone Evroligu, uz još jedno učešće u Evrokupu. Tada crveno beli nisu prošli u TOP16 fazu elitnog takmičenja pa su u Evrokupu dogurali čak do polufinala. Tih mečeva se zvezdaši rado sećaju jer je preko 22 hiljade ljudi bilo u Beogradskoj areni na mečevima protv Budivelnika i Uniksa.

Sa novim trenerom Milanom Tomićem, izmenjenim timom, Zvezda ima za cilj povratak u Evroligu. Jedan put na tom povratku vodi preko ABA lige. Drugi preko Evrokupa gde crveno beli spadaju u "favorite iz prikrajka", ali će svakako niz jakih evropskih utakmica značiti novom timu koji je već na ABA Superkupu u Laktašima pokazao svoju ozbiljnost.

Iako je Ulm imao veoma neuspešnu prošlu sezonu, tek dve pobede u Evrokupu i deseto mesto u Bundesligi, ovaj klub važi za jedan od najstabilnijih u Nemačkoj pa je zato ponovo u ovom takmičenju. Ekipu će već osmu sezonu predvoditi trener Torsten Lajbenat, a u timu su neka Zvezdi dobro poznata lica. Još prošle sezone u Ulmu je Rajan Tompson koji se u crveno belom dresu snašao veoma loše, a ovog leta je stigao nekadašnji Partizanov košgeter Patrik Miler.

Uz njih dvojicu Ulm se dosta oslanja na Katina Reindharta, Isaka Fotua i pridošlicu Džavontea Grina iz druge italijanske lige. Tu su i iskusni Per Gunter i Ismet Akpinar, dok ostali deo ekipe ne bi trebalo da predstavlja problem Crvenoj zvezdi.  

Ulm je daleko od tima koji je 2013. dobio Zvezdu u Beogradu i daleko od tima koji je pretprošle sezone bio prvi u Bundesligi u konkurenciji Bajerna i Brosea, pa crveno beli svakako na domaćem parketu važe za velikog favorita. Da li će Zvezda tu ulogu i opravdati?

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online