Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 02.11.2017.
14:11
A. Šišić - Vesti A

Zemunci od zlata

Lopta i teren, ove dve stvari su od malena pružale neizmernu radost momcima iz Zemuna. Lazar Rašić, Nikola Vuković, Marko Dugošija , Bogdan Dragović i Dejan Pejić prijatelji su dugi niz godina.

facebook.com/Master Team 3x3 ZEMUN
Od Tokija i na OI: Basketaši Zemuna

Ovi momci su spontano osnovali tim Zemun 3x3 i počeli da osvajaju betonske terene širom planete.

Život im je ukrstio puteve i nametnuo da u poslednje vreme jure sa jednog kraja sveta na drugi.

Taman kad se vrate sa puta koji nekad traje i po 30 sati, okrepe se, obuvaju patike i izlaze na teren.

- Želja nam je beskrajna. Kada nema sponzora, sami se snalazimo. To nam je najteži problem, otići tamo negde, ali se muka i odricanje isplate kada u belom svetu dobijemo potvrdu da smo, kao ekipa iz male zemlje na Balkanu, zaista najbolji - ističe Marko Dugošija.

Poznato je da se poslednjiih godina basket preselio pod svetla svetskih reflektora i da će se već na narednim Olimpijskim igrama basketši boriti za medalju.

Ovi momci sanjaju velike snove. Ovogodišnje pripreme su za tim Zemun 3x3 urodile plodom.

Posle podignutih pehara na turniru u Nanjingu i Huai Anu u Kini, Banjaluci i drugim gradovima "pao" je i Peking na završnom svetskom masters turniru na kome nije nažalost nije igrao Dejan Pejić.

Zemunci su ponovo savladali stare drugare, ekipu Novi Sad "Al Wahda" sa 19:17 u završnici koja se ne preporučuje za ljude sa slabim srcem.

Društvene mreže su eksplodirale, a pohvale i čestitke Rašiću, Dugošiji, Dragoviću i Vukoviću pratili su komentari da je to bila najluđa igra koju su ljudi gledali.

Od Tokija i na OI

Basket 3x3 je verzija košarkaške igre na jednom obruču, sa ekipama od po tri člana. Basket u kraju na betonskom terenu je postao popularan prvenstveno u Americi da bi se ova pomama proširila širom sveta. Koliko je danas ovaj sport popularan pokazuje činjenica da se od 2012. održava Svetsko prvenstvo i to pod pokroviteljstvom FIBA u muškoj i ženskoj konkurenciji. Od 2020. na Olimpijskim igrama u Tokiju mladići i devojke koji ukrštaju koplja na čelendžerima i turnirima širom sveta će imati priliku da brane zastavu svoje zemlje na ovom takmičenju.

Nagradu MVP na završnom svetskom masters turniru u Pekingu poneo je Bogdan Dragović.

On je u poslednjim sekundama protiv Novog Sada "Al Wahda" pri rezultatu 17:17 postigao spektakularan pogodak od dva poena i tako doneo pobedu ekipi iz Zemuna.

Momci su za "Vesti" otvorili dušu posle ovakve, spektakularne završnice.

- Svi smo još pod utiscima. Suze na kraju finala dovoljno govore i možemo reći da trenutno živimo svoj san - kaže Bogdan.

- Uspeli smo pre svega zato što smo verovali jedan u drugog, pa tako i u poslednji Bogijev šut - zaključuje Lazar Rašić i Nikola Vuković.

Mladi Zemunci kažu da planiraju da se odmore, naprave plan i pronađu sponzora koji će biti uz njih u narednom periodu. A onda... Onda kreću pripreme za nova osvajanja.

Srbija zemlja basketa

Trenutno na svetskoj rang listi timova FIBA 3x3, sastav Novi Sad Al Njahda
zauzima prvo mesto sa osvojenih 3.427.800 poena ove sezone. Zemunci su drugi sa 3.009.300 bodova. Bronzano odličje pripalo je ekipi Limana sa 2.950.200. Ova tabela pokazuje da se Srbija zemlja košarke i da joj u basketu nema ravne.





 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online