Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.07.2016.
10:13
Vestionline A

Zvanično: Simonović i Dangubić ostaju crveno-beli

Ono što smo najavljivali u subotu, dobilo je zvaničnu potvrdu iz kluba - Marko Simonivić ostaje u Crvenoj zvezdi.

M. Todorović
Veran Zvezdi: Marko Simonović

Reprezentativac Srbije Marko Simonović i u takmičarskoj sezoni 2016-2017 nosiće dres KK Crvena zvezda. Krilni igrač je postigao dogovor sa upravom kluba, oko produženja ugovora, i naredne sezone činiće okosnicu prvog tima KK Crvena zvezda.

Simonović kome je istekao ugovor, i koji je bio integralni deo velikih uspeha crveno-belih prošle sezone ostaje još jednu godinu u Crvenoj zvezda, sa kojom će tokom sledeće nedelje potpisati novi jednogodišnji ugovor.

Simonović je tokom oktobra 2015.godine potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom u koju se vratio nakon odlične sezone u francuskom Ortezu. Od povratka među crveno-bele, za koje je već nastupao u sezonama 2012-2013 i 2013-2014, imao je značajnu ulogu u velikim pobedama i uspesima Crvene zvezde u ABA i Evroligi.

U regionalnom takmičenju je odigrao sve utakmice u regularnom delu sezone i plej ofu, a sezonu koja je okončana odbranom titule u Sremskoj Mitrovici, završio je sa 8 poena po utakmici, dok je u Evroligi imao gotovo identičan prosek ubačenih poena, uz sjajan procenat ubačenih trojki 47 iz 107 pokušaja, i nekoliko sjajnih epizoda protiv Reala, Srrazbura, Bajerna, Unikahe u Malagi…

Marko Simonović je visok 203, igra na poziciji krilia, a sa crveno-belima do sada ima osvojena dva nacionalna kupa, ABA i KLS ligu.

Takođe, ugovor sa KK Crvena zvezda produžiće još jedan reprezentativac Srbije, Nemanja Dangubić, koji u crveno-belom dresu ostaje do 2018.godine. 

Dangubić koji je sa Crvenom zvezdom osvojio kup, dve ABA lige i dva prvenstva Srbije, ima važeći ugovor sa klubom do kraja takmičarske sezone 2016-2017, koji če dogovorom sa upravom kluba, biti produžen na još jednu sezonu.

Bivši košarkaš Hemofarma i Mega Leksa, stigao je u Crvenu zvezdu tokom leta 2014.godine, sa kojom je potpisao trogodišnji ugovor. Od tada je nezamenljivi deo prvog tima,a u prošloj sezoni se nakon povrede kuka, vratio u tim polovinom decembra i odigrao ukupno 19 utakmica u ABA ligi. U Evroligi je takođe bio veliki oslonac trenera Dejana Radonjića, a u finišu sezone je protiv Darušafake i CSKA pružio i najbolje partije u istorijskoj evroligaškoj sezoni, koja je završena u četvrtfinalu duelima sa CSKA.

Dangubić je reprezentativac Srbije, a sa nacionalnim timom obezbedio je plasman na OI u Rio de Žaneiru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online