Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.05.2010.
19:00
Vestionline A

Superliga: Zvezda dočekuje Hemofarm

U sredu, 12. maja biće odigrane utakmice sedmog kola košarkaške Superlige Srbije.

Posle pauze zbog fajnal fora Evrolige, u sredu su na programu sve utakmice sedmog kola Superlige. Derbi sedmog kola biće odigran u Vršcu od 18,00 sati gde će se sastati Hemofarm i Crvena zvezda. Važnost meča ističe i trener crveno belih Aleksandar Trifunović.

"Momenat u kojem se nalazimo podiže važnost utakmice na najviši nivo. Ekipa Hemofarma zaslužuje veliki respekt i smatram da su oni bez dileme favoriti u sutrašnjem meču. Pokriveni su na svim pozicijama i uprkos povredama koje su ih zadesile tokom sezone, odsustva iskusnog Pavkovića i delimično izmenjenog sastava, pokazuju da su sa razlogom najozbiljniji k

andidati za ulazak u finale", smatra Trifunović i dodao:

"Mi igramo kod kuće, na našem terenu i svakako želimo pobedu. Ukoliko želimo da ostvarimo cilj a to je plasman među četiri najbolje ekipe onda svakako moramo ići na trijumf i u mečevima sa donekle jačim protivnicima što Hemorarm u ovom trenutku jeste. Svi igrači su zdravi i očekujem da svako od njih pruži svoj maksimum čime bi pobeda bila bliža", zaključio je Trifunović.

Centar Milan Mačvan, statistički najbolji pojedinac Hemofarma štade u Superligi, pred meč koji za Vrščane može da bude presudan za ostanak u vrhu tabele, ističe da njegovu ekipu svi vide kao favorita.

"Svi nas vide u finalu sa Partizanom. Na tom putu ima mnogo teških i jakih utakmica, kao što je predstojeća sa Zvezdom u Pioniru".


Aktuelni šampion beogradski Partizan se sinoć vratio iz Pariza gde je osvojio četvrto mesto na Finalnom turniru Evrolige. "Crno-beli" će sutra od 19,30 časova gostovati Metalcu u Valjevu.

FMP je apsolutni favorit u duelu sa Tamišom iz Pančeva. Taj meč biće odigran u Železniku od 18,00 časova. Borac će u čačku od 20,00 sati dočekati kragujevački Radnički.

Prvo mesto na tabeli dele Partizan i Hemofarm, koji su ostvarili po pet pobeda i jedan poraz. Radnički je treći sa četiri trijumfa i dva neuspeha, a potom slede Crvena zvezda i FMP železnik sa po tri pobede i poraza. Tamiš je ostvario dve pobede i četiri neuspeha, dok su Metalac i Borac zabeležili po jednu pobedu i pet poraza. 

Parovi 7. kola Superlige:

FMP - Tamiš 18,00
Zvezda - Hemofarm 18,00
Metalac - Partizan 19,30
Borac - Radnički 20,00

Tabela: Partizan 5/1, Hemofarm 5/1, Radnički 4/2, Zvezda 3/3, FMP 3/3, Tamiš 2/4, Metalac 1/5, Borac 1/5.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online