Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 20.09.2015.
20:46
Vestionline A

Moka: Sale još nije dobar trener, sve je posledica ku**evog žreba

Legenda jugoslovenske košarke Zoran Moka Slavnić ustalasao je nedavno javnost objašnjavajući zašto Srbija godinama postiže vrhunske rezultate, a Hrvatska ne.

Fonet/N.Đ.
Bez dlake na jeziku: Zoran Moka Slavnić

U novom autorskom tekstu za hrvatski portal "Indeks.hr" Moka je objasnio razliku u pristupu Srbije i Hrvatske međusobnim mečevima.

- Ovaj naš poraz (od Litvanije u polufinalu Evrobasketa) uporedio bih sa utakmicama Srbije i Hrvatske. Nikad mi nismo imali bolje igrače od vas, ali glavna prednost Srbije, što se u završnici pokazalo i kao dobitna kombinacija u međusobnim dvobojima, je što nikad nismo protiv vas sagoreli. Naravno, glupost je reći da nije postojao pritisak i u glavama naših igrača kad bi igrali s Hrvatskom, međutim, mi smo te utakmice doživljavali isključivo kao bitke na parketu. Bitke na sportskom planu, dok je vašim igračima, valjda iz politike ili Košarkaškog saveza, nametnuto mišljenje da kad igrate s nama, da vodite neke ratove. Ne znam zbog čega, čija je to ideja, ali upravo zato smo vas ''tamburali'', jer bi se vaši igrači i pre utakmice potpuno mentalno potrošili. A tako se ne mogu pobeđivati velike utakmice - rekao je Slavnić.

Moka je uputio kritiku na račun selektora Aleksandra Đorđevića i reprezentacije posle poraza od Litvanije.

- Trener u košarci je užasno važan, on je možda i najvažniji. Hrvatska trenera godinama nema, a protiv Litvanije se pokazalo kako ni mi na klupi nemamo iskustvo. Đorđević će vrlo verovatno postati dobar trener, trenutno to još nije. Svi koji su gledali utakmicu mogli su da primete haos u našoj ekipi, a kulminacija konfuzije bila je 32. minuta i ulazak Milosavljevića. Ni u najluđim snovima nisam verovao da možemo da izgubimo od Litvanije, jer je drastična razlika u kvalitetu. Naravno, u našu korist. I dalje tvrdim da je ovo najgora Litvanija u istoriji, a mi izgubimo. Sve je to posledica tog ku**evog žreba. Srbija je do sada pobedila samo jednu ozbiljnu reprezentaciju, Španiju, a sve ovo ostalo bilo je smešno. Island, Finska, Češka… ma dajte ljudi, smejurija. Kakve su to reprezentacije? Španci i Francuzi su imali krvav put do finala, a mi šetnju. Sve nam se otvorilo, ali eto, zapeli smo na najgoroj Litvaniji u istoriji. Nije to sad samo moje mišljenje, stvar ukusa, sviđa li ti se više plavuša ili crnka, to je tako - završio je Slavnić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.09.2015. 08:58
Saletovo vreme kao trenera tek dolazi.Sad idu razigravanja za olimpijske igre.Može da se ''dotegne'' još ova ekipa.Marjanović tek treba da počne da igra za nas.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online