Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.05.2015.
20:53 >> 23:12h
Vestionline A

EL: "Kralj" demonstrirao silu, Real lako sa Fenerom

Košarkaši Real Madrida pobedili su Fenerbahče sa 96:87 (20:21, 35:14, 21:24, 20:28) i plasirali se u treće finale Evrolige zaredom.

Reuters
Razmontirao rivala: Gustavo Ajon

"Kraljevski klub" će u nedelju u reprizi finala iz 2013. godine pokušati da savlada Olimpijakos i osvoji prvu Evroligu od 1995. godine. Za razliku od prvog polufinala, u drugom nije bilo nikakve neizvesnosti. Turski tim se dobro držao u prvoj deonici, imao je poen viška posle deset minuta igre, ali je surovi Real utakmicu prelomio furioznom igrom u drugom kvartalu koju je rešio u svoju korist 35:14.

Upravo druga deonica determinisal je dalji tok susreta, a Madriđani su i u nastavku igrali na krilima fenomenalnog šuta. Imali su čak 27 poena prednosti, što je sastav Željka Obradovića smanjio, međutim, bez šanse da meč uvede u neizvesnu završnicu.

Ekipa Pabla Lasa je do ubedljivog trijumfa stigla zahvaljujući fantastičnom šutu za tri poena (30-14), a uz to je imao samo 4 izgubljene lopte. 

Kej Si Rivers je bio fenomenalan sa 17 poena (6-5 za tri), ali je igrač utakmice bez dileme Gustavo Ajon koji je meč završio sa 18 poena, 7 skokova i 6 asistencija, sve mahom u prvom poluvremenu. Rudi Fernadez, Andres Noćioni i Serhio Ljulj ubacili su po 12 poena, a Serhio Rodriges imao je 13 poena i sedam asistencija.

Kod Fenerbahčea MVP Evrolige Nemanja Bjelica završio je meč tahničkom greškom, a za 21 minut imao je 11 poena, pet skokova i dve asistencije. Bogdan Bogdanović zabeležio je 12 poena, tri skoka i četiri asistencije za 35 minuta. Gaudlok je ubacio 26, a Veseli 20 poena. 

Real Madrid: Rivers 17, Fernandez 12, Noćioni 12, Kampaco, Mačiulis 2, Rejes, Rodrigez 13, Ajon 18, Kerol 7, Ljulj 12, Burusis 1, Soloter 2.

Fenerbahče: Gaudlok 26, Zizis 2, Bjelica 11, Erden, Mahmutoglu 6, Bogdanović 12, Četin, Savaš 2, Žorić 6, Veseli 20, Sipahi, Preldžić 2.


TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Kraj utakmice.
38. minut - Gaudlok sada pogađa van linije 6.75, a prethodno je Veseli realizovao slobodna bacanja. mahmutoglu je pogodio trojku, sada samo deset razlike za Real - 92:82.
36. minut - Prelep ulaz Gaudloka, poentira a imaće i dodatno slobodno bacanje. Realizovao ga je. Ljulj je ubacio trojku posle još jednog prodora Gaudloka.
34. minut - Nije pogodio Preldžić, faul u napadu Fenera. Rejes se baca po parketu i još jednom pokazuje kakvu želju imaju Madriđani da igraju finale Evrolige pred svojim navijačima. Bjelica je zaradio tehničku, odnosno, petu ličnu zbog protesta, jer je očekivao da će dobiti faul uz koš. Zakuvalo se. I Preldžić dobija tehničku.
32. minut - Rivers je ubacio petu trojku. Bogdanović je fauliran pri šutu, realzivao je dva bacanja.
30. minut - Veseli ubacuje 17. poen i to na fenomenalan način. Strahovito zakucavanje. Zisis smanjuje na 14 razlike, ali Rodrigez uzvraća još snažnije. Pogodio je trojku, a zatim i Ajon precizan iz okreta. Pogodio je Bodanović, njegov deseti poen. Kraj treće deonice.
28. minut - Sa 28 razlike Fener dolazi do minusa od 16 poena. Međutim, Veseli ne uspeva da dodatno istopi veliki zaostatak. Sloter ne pogađa dva bacanja, a zatim faulom prekida napad Fenera i to je njegov peti prekršaj.
26. minut - Rejes neprecizan sa poludistance, a Gaudlok lepo prolazi i poentira. Bogdan Bogdanović se probudio. Ubacio je trojku, a nedugo potom je bio siguran sa linije za slobodna bacanja. Mahmutoglu je siguran u šutu za tri. Minut odmora zatražio je Laso.
24. minut - Gaudlok je upisao osmi poen, a nastavlja se serija trojki Reala. Džejsi Kerol je pogodio. Nastala je gužva posle faula Veselog nad Rudijem Fernandezom. Nervozni su gosti iz Istanbula. 
22. minut - U jednom napadu dve trojke Reala. Ljulj je pogodio u trenutku kada je Sipahi napravio faul nad Rejesom, a zatim je u dodatnom napadu Fernandez precizan van linije 6.75. Domaćin na velikih plus 26.
20. minut - Ne uspeva turska ekipa da zaustavi seriju Reala. Potpuno zaslužena prednost za domaćina, koji nema nijednu izgubljenu loptu, dok turski tim ima osam. Sipahi ne pogađa za tri, ne piše se dobro Obradoviću i ekipi. Poluvreme 55:35.
18. minut - Za osam minuta igre Real je ubacio čak 30 poena. Odbrana Fenera ne postoji. Rivers je ubacio četvrtu trojku, šestu timsku u drugoj deonici. Veseli zakucava.
16. minut - Ajon je dodao još četiri poena, 14 ukupno. Dobija Real bitku na centarskim pozicijama, a i Noćioni dodaje tri spolja. Rivers je ponovo pogodio van linije 6.75, a uzvraća Nemanja Bjelica istom merom.
14. minut - Ušao je Fener u "prazan hod", a Rivers to koristi i uspeva da pogodi trojku. Real je otišao na dvocifrenu razliku - 34:23.
12. minut - Sjajna kontra "kraljevskog kluba", Ajon je oduzeo loptu a na kraju je poentirao Noćioni uz faul Erdena. Još jednom pogađa Ajon, nerešiva enigma za Željka Obradovića.
10. minut - Veseli sjajan u skoku, a zatim i sjajno zakucavanje. Fenomenalan potez. Tajm aut je tražio Pablo Laso. Preldžić uz zvuk sirene pogađa dugu dvojku. Kraj prve deonice.
8. minut - Veseli je strašno zakucao, ali Serhio Rodrigez mu odgovara dalekom trojkom. Nešto se pita i Bogdanović. Vraća trojku srpski as. Ajon je odlično pogodio iz horoga, a potom je viđena kontra iz udžbenika, Rodrigez je poentirao. 
6. minut - Kerol vezuje još dva poena sa poludistance, a Savaš precizan sa linije penala - 11:10.
4. minut - Gaudlok posle sjajnog prodora poentira, a Rudi Fernandez ubacuje trojku i vezuje pet poena - 9:8.
2. minut - Žorić je pogodio ispod koša za vođstvo Fenerbahčea. Ljulj se revanširao pogotkom preko Veselog. Čeh precizan u narednom napadu, a zatim i Žorić opet pogađa.
1. minut - Utakmica je počela. Ajon u prvom napadu na meču iznuđuje faul Zorića. I drugi napad je išao na njega, ali bez koša.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online