Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.04.2015.
20:05 >> 22:31h
Vestionline A

Igra se nastavlja: Zvezda pala u Zagrebu

Crvena zvezda nije iskoristila prvu meč loptu za osvajanje trofeja ABA lige, pošto je poražena u Zagrebu od Cedevite 72:62 (23:16, 18:17, 27:13, 4:16).

abaliga.com
Fran Pilepić poentirao preko Luke Mitrovića

Cedevita je od početka do kraja utakmice kontrolisala dešavanja na parketu i smanjila na 2:1 u seriji koja se igra na tri pobede, a četvrti meč biće odigran već u četvrtak (20.30h).

Ekipa Dejana Radonjića odigrala je u Zagrebu jednu od najlošijih utakmica u sezoni. Ni odbrana ni napad beogradske ekipe nisu bili na nivou iz većeg dela sezone. Zagrepčani su u trećoj deonici stekli čak 22 poena viška, a do kraja su stali na kočnicu, što su crveno-beli iskoristili da spasu obraz i ublaže debakl.

Zvezda je drugi uzastopni meč odigrala bez centra Majka Cirbesa i to bi u nastavku finalne serije mogao da bude veliki problem, pošto Cedevita ima veoma snažnu centarsku liniju u kojoj se ističu Stanko Barać i Miro Bilan.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio Boban Marjanović sa 16 poena šest skokova, Nikola Kalinić je dodao deset uz sedam uhvaćenih lopti, a svi ostali bili su na jednocifrenom učinku. Kod domaćina, najbolji je bio Stanko Barać sa 15, Marko Tomas je ubacio 14, a Luka Babić 12 poena.

Uprkos porukama da ne kreću put Zagreba, Zvezda je imala podršku "delija". Iza koša je bila primetna grupa pristalica crveno-belih, koji su tokom čitavog meča pevali voljenom klubu.

CEDEVITA: Zubčić (6 sk), Barać 15 (5 sk, 4-1 za tri), Ramljak, Pilepić 7, Babić 12, Delaš, Žganec 2 (6 sk), Bilan 10, M. Delaš, Gordić 4, Ukić 8 (4 as), Tomas 14.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 5, Rebić, Dangubić 6, Mitrović 8, Lazić 3, Blažič 1, Kalinić 10 (7 sk), Marjanović 16 (6 sk), Kaplanović, Tejić 2, Dženkins 8, Jović 3.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Kalinić je precizan sa linije za slobodna bacanja, a na to mesto će i Jaka Blažič. Polovičan je Slovenac. Sada Kalinić na linije penala, jer je zaustavljen u kontri. Precizan je samo u drugom pokušaju. Kraj utakmice.
38. minut - Barać precizan sa distance. Na drugoj strani Branko Lazić siguran van linije 6.75. Tejić je brzo lagano poentirao. "Napred Zvezda" ori se dvoranom u Zagrebu posle koša Mitrovića.
36. minut - Pogodak Marjanovića, njegov 16. Promašio je Zubčić šut za tri poena, ali Gordić dolazi do lopte i postiže koš posle više od pet minuta posta Zagrepčana.
34. minut - Svetlo u dvorani je primetno slabije, ali je meč nastavljen. Četvrti prekršaj Karla Žganeca, a peti Mira Bilana. Odmah lopta ide ka Marjanoviću, koga je faulom zaustavio Babić. Polovičan Zvezdin div. Greše domaći košarkaši, koji u poslednjoj deonici nisu postigli koš.
32. minut - Sve češći nesporazumi među crveno-belima. Jović i Dženkins su dali loptu domaćinu. Sada Dženkins pogađa sa distance. Sada problem sa osvetljenjem u dvorani. Mnogo reflektora je otkazalo. Uslediće mala pauza usled sudijskog tajm auta.
30. minut - Mitrović je maksimalan posle prekršaja Babića, a potom Dženkins precizan posle greške u koracima Bilana. Nema Majka Cirbesa zbog povrede u protokolu i domaćin to žestoko koristi. Bilan je pogodio bez problema u reketu, i odmah načinio faul nad Mitrovićem. Kapiten crveno-belih polovičan sa penala. Pilepić je precizan iz ćoška, iza linije 6.75. Ponovo 20 razlike - 65:45. Dangubić zaustavljen prekršajem i precizan jednom sa slobodnih bacanja. Babić se potom odvažio i ubacio trojku uz zvuk sirene. Kraj treće deonice - 68:46.
28. minut - Dangubić je odlično prošao i pogodio uz prekršaj. Siguran posle dodatnog bacanja. Na drugoj strani Bilan lagano pogađa. Potom i Luka Babić za velikih 20 razlike - 60:40.
26. minut - Marko Tomas je zaradio četvrti penal, Marjanović je to iskoristio sa linije za slobodna bacanja.Barać je vezao četiri poena, a poslednji koš je dao iz odbojke. Zvezda se ispucava za tri poena, što ne daje rezultat. Četvrti faul Tejića, Babić na linije penala. Precizan oba puta. Plus 19 za Cedevitu - 56:37.
24. minut - Razgoropadio se Marko Tomas. Najpre je ubacio dva penala, a potom posle promašenog šuta Marka Tejića za tri pogodio upravo trojku. Velikih plus 15 za Cedevitu. Radonji "seče" i traži minut odmora.
22. minut - Pilepić je otvorio košem treći kvartal, a posle grešala Vilijamsa i Marjanovića Barać dodaje još dva poena. Kontra Zvezde i Dženkins je precizan.
20. minut - Miro Bilan je poentirao iz okreta, a Jaka Blažič nije iskoristio čist zicer. Marjanović je pokušao posle dodavanja Vilijamsa i promašio, međutim, loptu u napadu osvaja Luka Mitrović. Pritom je bio fauliran, ali je promašio jedno slobodno bacanje. Kraj prvog poluvremena - 41:33.
18. minut - Luka Babić i Marko Tomas bili su neumoljivi, dok je na drugoj strani Marjanović ponovo zakucao. Vilijams je fauliran pri šutu za tri, ali je uspeo da promaši jedan penal. Marjanović je fauliran, pogodio je prvo bacanje, ali je posle ofanzivnog skoka Kalinića dodao dva poena. Njegov 11. poen.
16. minut - Izuzetno jak faul napravio je Zubčić na Markjanoviću, koji je želeo da zakuca, ali arbitri sada nisu pokazali nesportsku. Precizan Zvezdin div sa penala. Odmah je odgovorio Barać "nestvarnim" pogotkom ispod koša. Pogodio je potom Kalinić sa penala, a zatim i Marjanović na dodavanje Dangubića. Sada je Jasmin Repeša zatražio tajm aut. Gordić je napao prvi obruč i pogodio.
14. minut - Arbitri su uhvatili "na zub" goste iz Beograda. Najpre je Tejiću dosuđen treća lična greška, a zatim je Bobanu Marjanoviću svirana nesportska greška. Minut odmora je zatražio Radonjić. Stanko Barać iskoristio oba slobodna bacanja, a zatim je visoki centar ubacio trojku. Cedevta je stekla 13 poena suficita - 29:16. Dangubić je zaustavljen prekršajem i bio maksimalan sa linije penala.
12. minut - Cedevita je od prvog minuta krenula veoma agresivno i to za sada daje rezultat. Lazić se spetljao i isteklo je vreme za napad Zvezde. Na drugoj strani Barać je napravio faul u napadu. Zvižduci domaće publike skandiranju pristalica crveno-belih. Tehnička greška treneru Dejanu Radonjiću zbog prigovora.

10. minut - Naskočio je Dženkins i pogodio sa distance, ali revanširao mu se Tomas na drugoj strani. Stefan Jović se odvažio i bio siguran van linije 6.75. Prva trojka za Beograđane. Ukrao je Babić loptu Dženkinsu i krenuo u kontru u kojoj je zaustavljen faulom. Jović je zaradio već treću ličnu grešku. Pogodio je oba bacanja Luka Babić. Tomas je ukrao loptu Kaliniću i silovito zakucao u kontri. Kraj prve deonice - 23:16.

8. minut - U igri je Čarls Dženkins, umesto Jake Blažiča. Slovenac je "prodao" loptu u poslednjem napadu. Marko Tomas je zaustavljen prekršajem i maksimalan sa penala. Odlični Luka Mitrović pogodio je levom rukom iz okreta.
6. minut - Karlo Žganec se upisao u strelce. Već je plus šest za domaćina.
5. minut - Roko Leni Ukić vezao je dve trojke. Slaba odbrana crveno-belih na iskusnom pleju. Navijači Crvene zvezde pevaju u zagrbačkoj dvorani. Vilijams fauliran i polovičan sa linije penala.
3. minut - Kalinić - Bilan 6:4. Marjanović od starta udvajan, bez prostora da "diše". Precizan je Pilepić u šutu za dva.
1. minut - Utakmica je počela. Odlična akcija Beograđana rezultirala je košem Nikole Kalinića. Prethodno se Ukić nije najbolje snašao. Miro Bilan je precizan u reketu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online