Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.01.2015.
15:04
Beta A

Radonjić pred Galatu: Pritisak...

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa želi da u korektnoj utakmici pobedi Galatasaraj u Evroligi, uprkos velikom pritisku koji se stvorio među klubovima zbog incidenata u Istanbulu.

Beta/B.B./DS
Igrači Galate nisu krivi za nemio događaj: Dejan Radonjić
 

"Igrači i stručni štab nemaju veći pritisak od toga da savladaju ekipu Galatasaraja. Odbranom ćemo pokušati da dođemo do igre, kojom ćemo pokušati da osvojimo prve bodove u Top 16 fazi. Igrači Galatasaraja nisu krivi za ono što se desilo i želimo da u korektnoj utakmici savladamo tursku ekipu", rekao je Radonjić novinarima u Beogradskoj areni. 

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 21 čas u Beogradskoj areni igraju protiv Galatasaraja, utakmicu trećeg kola Grupe E Top 16 faze u Evroligi. Sve ulaznice za meč su rasprodate. 

Utakmica privlači veliku pažnju zbog incidenata navijača u Istanbulu u novembru, uoči prethodne utakmice dva kluba i ubistva navijača Crvene zvezde. Trener turskog kluba Ergin Ataman je pre te utakmice navijače Zvezde nazvao teroristima, zbog čega je premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio da on nije poželjan u Srbiji. 

Vučić je početkom nedelje rekao da će Ataman "ući u zemlju po molbi košarkaškog kluba Crvena zvezda". 

"Tragedija u Istanbulu i sve ono što se posle toga dešavalo dovelo je do toga da su odnosi dva kluba takvi kakvi jesu. Plasman obe ekipe u Top 16 fazu je dodatno podgrejao osećanja i te stvari su, sasvim prirodno, u prvom planu. Takav ambijent nosi odgroman pritisak", rekao
je on. 

Radonjić je dodao da su svi igrači zdravi i spremni za utakmicu i ocenio da je Galatasaraj bolji tim nego što je bio u prvoj fazi Evrolige. 

"To je iskusan tim, pričalo se o njihovim finansijskim problemima, ali je očigledno da ih više nema. Doveli su igrače koji prave razliku i svojim iskustvom i kvalitetom pretenduju na najviše
ciljeve", rekao je on. 

Trener crveno-belih naveo je da nije neuobičajeno što ekipa u poslednjih nekoliko utakmica igra lošije nego na početku sezone. 

"Očekujem bolje nego u poslednjih nekoliko utakmica. Odlično smo trenirali ovih dana, situacija je dobra, spremamo se, momci stiču iskustvo i mislim da će njihova reakcija biti korektna", rekao je Radonjić. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online