Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.01.2015.
16:43
b92.net A

"Ataman je na klupi, ipak je to 'Turkiš Erlajns' Evroliga"

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je u vestima na B92 da su preduzete sve mere da duel sa Galatasarajem u Evroligi prođe u najboljem redu.

Fonet/N. Đ.
Treneru Galatasaraja je mesto na klupi: Nebojša Čović
 

"Da su ignorisane poruke iz košarkaške Evrolige, duel Crvene zvezde i Galatasaraja ne bi bio odigran u Beogradu. Preduzete su sve neophodne mere, povećan je broj ljudi u obezbeđenju, a razgovara se i sa navijačima, jer bi kazna u slučaju incidenta mogla da bude drastična", kaže prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović

Meč trećeg kola grupe E Top 16 faze Evrolige na programu je u petak od 21.00, a tokom ponedeljka je iz kluba potvrđeno da je treneru gostiju Erginu Atamanu dozvoljen ulazak u zemlju, pa će predvoditi goste.

"Želimo da se ponove atmosfera i rezultat ostvareni tog potpuno sportskog 16. oktobra, i da se nikako ne ponovi, ali i ne zaboravi, bezumni i tragični 21. novembar. To je poruka koja se sama nameće pred evroligaško gostovanje Galatasaraja u Areni. Mnogo toga je trebalo uraditi da crveno-belim navijačima bude dozvoljeno mesto na tribinama, a treneru gostiju Erginu Atamanu mesto na klupi. Pritiska je bilo, jer ipak je to 'Turkiš Erlajns' Evroliga. Poruke sa tribina se ne mogu sprečiti, ali je organizator spreman da u potpunosti garantuje elementarnu bezbednost", dodao je Čović.

Dve ekipe bile su u istoj grupi, u prvoj fazi takmičenja, Zvezda je bila ubedljiva tog 16. oktobra i slavila je pobedu, dok je rezultat revanš meča potpuno pao u drugi plan, jer je nekoliko sati pre meča u Istanbulu ubijen navijač Crvene zvezde Marko Ivković, a trener Ataman nazavo je 'delije' teroristima. U međuvremenu, i država je morala da se bavi ovom utakmicom, jer je premijer Aleksandar Vučić razgovarao sa turskim ambasadorom u Beogradu Mehmetom Kemalom Bozajem.

"Navijanje se podrazumeva, ali crveno beli u saopštenju poručuju da nasilju nema mesta u košarci. Prisetiće se tragično nastradalog Marka Ivkovića uz poruku da sport mora da zbližava i usrećuje ljude i da je košarka mesto za uživanje koje nudi da se iskaže strast prema voljenom timu. Ipak, sva ta ljubav trebalo bi da se iskazuje uz maksimalno poštovanje protivničkog tima, njegovih igrača i navijača", zaključio je Nebojša Čović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online