Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 26.08.2014.
19:38
Beta A

Đorđević: Možemo do iznenađenja u Španiji

Selektor košarkaške selekcije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da njegovom timu niko nije zabranio da se priprema sa velikim ambicijama, kao i da su svi dužni da čuvaju kult i dres reprezentacije.

Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić optimiti pred put na SP
 

"Hvala svima koji veruju da možemo da napravimo iznenađenje. Nama niko nije zabranio da se pripremamo, da se nadamo i da nam ambicije budu sve veće, jer jednog dana ćemo možda i dostići", rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

"Mi smo taj dres reprezentacije zadužili i naša dužnost je da taj dres i kult reprezentacije čuvamo i da on bude sjajniji kada ga vratimo. Dres nacionalnog tima je nešto za šta se živi. Svakog trena, svakog dana, svake noći", dodao je on.

Đorđević je rekao da nema prvu petorku, već da ima poverenja u sve igrače.

Teodosić: Rano o dometima

Srpski košarkaš Miloš Teodosić rekao je da cilj reprezentacije
što bolji plasman u grupi i dodao da je o dometima ekipe još uvek
rano pričati.

"Naš glavni i osnovni cilj da se što bolje plasiramo u grupi. Još
je rano govoriti o četvrtfinalu ili nečemu više. Uopšteno sam
zadovoljan pripremama, spremili smo se na najbolji mogući način. Ostavili smo dobar utisak na turnirima, igrali smo borbeno - baš onako kako je selektor tražio", rekao je Teodosić.

On je kazao da fizički nije u potpunosti spreman, zbog povrede tokom priprema, ali veruje će biti za četiri dana i utakmicu sa Egiptom.

"Imam poverenja u svih 12 igrača... Imao sam i u svih 14. Svakog dana kada se ode na prvenstvo, javalja se neka druga potreba u zavisnosti od igrača. Ja njima svima verujem", kazao je Đorđević. U timu Srbije za Mundobasket nema mladih igrača, a Đorđević je rekao da bi želeo da ih ima.

"Ja bih želeo da imam takve igrače od 18, 19 godina, dajte mi ih. Njima prvo treba da se da prilika u klubovima. Mladi igrači treba da su na parketu, a ja u našim klubovima ne gledam njih, nego gledam Lipovija", rekao je Đorđević.

Na pitanje novinara da prognozira Mundobasket Đorđević je kazao da je loš prognozer. "Nikada nisam bio dobar prognozer, a što se tiče osećaja... Velika
je razlika unutar i van svlačionice. Ja nikada nisam bio van. U Španiji sam kod trenera Aita naučio filozofiju "menos es mas", manje je više. Za tim je manje - više, ja to nisam shvatao kao igrač, bio sam gladan toga da pokažem šta znam, što je i normalno, jer svi mi imamo tu želju, ali kada je igra tima u pitanju, ne može sve da zavisi od jednog igrača, jer protivnik to lako zaustavi u važnim utakmicama", rekao je Đorđević.

Selektor Srbije kazao je da je kapiten Srbije Nenad Krstić odradio ceo trening, ali da ne sme još uvek da se forsira. Takođe, Đorđević je kazao da je tim iste seknude prešao preko situacije oko Vladimira Micova, kao i da je razgovor sa Lukom
Mitorvićem, koji je otpao sa spiska igrača za SP
, bio obavljen pre treninga i pre nego što se pojavio spisak reprezentacije Srbije na zvaničnom sajtu takmičenja.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.08.2014. 23:20
Tako je "Care" mi uvek imamo sanse jer smo nacija koja zivi kosarku i kad smo hendikepovani mi imamo sansu, mi imamo sansu jer smo borci,mi imamo sansu jer nikad ne odustajemo i mi imamo sansu jer umemo !!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online