Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.08.2014.
15:01
Beta A

FMP u podmlađenom sastavu počeo pripreme

Košarkaši FMP-a počeli su danas pripreme za predstojeću sezonu u znatno podmlađenom sastavu, a trener Milan Gurović rekao je da će rad sa mladom ekipom za njega biti veliki izazov.

Filip Čović

Na prozivci u Basket lendu trener Milan Gurović imao je desetoricu igrača: Filipa Čovića, Maksima Šturanovića, Ognjena Dobrića, Radoslava Pekovića, Petra Vorkapića, Branu Đukanovića, Vuka Jovanovića, Vladimira Matića, kao i Nikolu Silađija i Strahinju Mićovića koji su na probi.

"Znatno smo podmladili tim. Od iskusnijih igrača ostali su samo Čović, Matić i Šturanović, a svi ostali igrači imaju 19 ili manje godina. To će biti veliki izazov, ali i zadovoljstvo za mene kao trenera. Jedva čekam da počnemo sa treninzima. Čast mi je što sam trener FMP-a i što ću biti u prilici da radim sa veoma talentovanim momcima", rekao je Gurović.

"Nadam se da ćemo uz naporan rad uspeti da napravimo i dobar rezultat. Bilo bi nerealno da u ovom trenutku obećavamo prvo mesto u KLS, ali sam siguran da ćemo dati maksimum na svakom treningu i utakmici. Takav pristup će omogućiti da ovi mladi momci individualno napreduju i da rastemo kao tim. Moraće da se poštuju red, rad i disciplina", dodao je Gurović.

Stefan Lazarević, Marko Radovanović i Danilo Ostojić su na odmoru posle osvajanja srebrne medalje na juniorskom šampionatu Evrope u Turskoj i oni će se ekipi priključiti 18. avgusta. Zbog obaveza u reprezentaciji do 17 godina koja učestvuje na Svetskom prvenstvu u Dubaiju odsutni su Vojislav Stojanović i David
Miladinović, a oni će se treneru Guroviću staviti na raspolaganje 1. septembra.

U FMP-u će svoje mesto naći i nekoliko kadetskih reprezentativaca Srbije, koji će se timu priključiti 15 septembra.

Igrači su obavili uobičajene lekarske preglede i medicinska testiranja, a sutra će početi sa treninzima.

"Treniraćemo dva puta dnevno, prepodne u Košutnjaku, a uveče u hali. Celokupan pripremni period obavićemo u Beogradu, jer ovde imamo zaista sve neophodne uslove. Do sada smo ugovorili osam prijateljskih utakmica, a u planu je da do početka prvenstva odigramo bar još dva, tri meča", rekao je Gurović.

"Želja je da u finišu priprema imamo što kvalitetnije rivale, pa ćemo pokušati da organizujemo prijateljske mečeve sa nekom od inostranih ekipa koje se budu pripremale u Srbij", dodao je on.

Prva utakmica zakazana je za 30. avgust protiv Mega Vizure. Košarkaši FMP-a će zatim igrati sa makedonskim Kožulom (5. septembra), po dve utamice sa Tamišom (9. i 16 septembra) i OKK Beogradom (12. i 26. septembra), slovenačkom Elektrom (19. septembra) i srpskoligašem Rumom (23. septembra). FMP je prošle sezone bio prvoplasirani tim KLS-a, zauzeo je peto mesto u Superligi, a igrao je i u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online