Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 17.06.2014.
12:39
Beta A

UNS traži da se zaštite novinari na utakmicama

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovalo je danas zbog incidenta na košarkaškoj utakmici Crvene zvezde i Partizana na kojoj su povređeni neki novinari i zatražilo od organizatora sportskih manifestacija da osiguraju nesmetan rad za novinare.

 

Košarkaši Partizana sinoć su pobedili Crvenu zvezdu sa 82:62, a tokom utakmice, sa tribine na kojoj su smešteni navijači "crveno-belih", bačena je petarda koja je povredila novinara Blica Vladimira Bojčevića.

"Juče je u toku utakmice petarda eksplodirala na mom stolu, od čega mi je krenula krv iz nosa. Neko vreme mi je zujalo u ušima i ništa nisam čuo. Upaljačem koji je bačen sa tribina kolegi sa portala kosarka24 upaljačem je razbijen laptop", rekao je reporter Blica Vladimir Bojčević UNS-u.

On je dodao da je u derbiju koji je ranije igran u Železniku, a čiji je organizator takođe bila Zvezda, "situacija bila još gora i da su novinari uvek smešteni tik ispod navijača, zbog čega često stradaju".

"Tada je bio veći pakao. Bačena su tri topovska udara zbog kojih nisam ništa čuo naredna dva dana, kolegi iz Večernjih novosti je  pocepana jakna, a kolegi iz Telegrafa pukla bubna opna. Tada smo morali da pobegnemo sa utakmice i sve stvari ostavimo tamo. Tek kad se smirilo, vratili smo se", rekao je Bojčević.

UNS je podsetio da su novinari, fotoreporteri i snimatelji zbog propusta organizatora koji bi trebalo da im obezbede sigurnost, često mete agresivnih navijača i završavaju s fizičkim povredama.

"Posle ovakvih incidenata nema reakcija nadležnih i niko ne snosi odgovornost", navodi se u saopštenju.

UNS je zatražio od organizatora sportskih događaja da ubuduće osiguraju nesmetan rad novinara i ne dozvole da se ovakvi propusti ponovo dese. Košarkaški klub Partizan bio je organizator prve utakmice tokom koje su izbili veliki incidenti, a u nedelju je kažnjen sa dve utakmice bez publike i novčano.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.06.2014. 15:54
A pa nemojte tako, nisu zvezdni navijaci krivi za te ispade. Petarda nije bacena iz zvezdinog bloka, ne ona je bacena iz patizanovog bloka ali da bi zametnuli trag oni su toj petadi ugradili mini motor i dajinski i tako je bacili a onda su putem daljinskog petardu tako naveli da izgleda kao da je bacena iz zvezdinog bloka: relni_srbin.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online