Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.05.2014.
09:35
mozzartsport.com A

NBA: Majami i San Antonio ušli u finale

Favoriti su ubeležili i četvrti trijumf i otišli u završnicu, prenosi "Mocart sport".

 Rej Alen
 

Ponovo je bilo tesno, ali pravi šampioni pobeđuju i kada je najteže! Košarkaši Majamija su obezbedili plasman u finale Istočne Konferencije, pošto su u noći između srede i četvrtka na jedvite jade savladali Bruklin sa 96:94 za ukupnih 4:1 u seriji.


Još jednom su Netsi pokazali zube, koji su tokom većeg dela drugog poluvremena bili u prednosti i nadomak još jednog boda protiv aktuelnog prvaka, ali je spas Vrelini doneo Rej Alen! Vremešni šuter pogodio je ključnu trojku na utakmici, 32 sekunde pre kraja za prvo vođstvo u poslednjoj deonici, a sa dva pogođena bacanja u narednom napadu doneo je gotovo nedostižnu prednost. Netsi su trojkom Džoa Džonsona uspeli gotovo potpuno da anuliraju zaostatak, 11 sekundi pre kraja, a onda je odgovornost preuzeo Džejms. Kralj je uspeo da iznudi faul, ode na liniju penala, pogodi jednom, što je bilo dovoljno za četvrti trijumf u seriji i odlazak u finale konferencije.


Džejms je meč završio sa 29 poena, devet skokova i pet asistencija. Vejd, koji je gotovo tri četvrtine bio nosilac igre, postigao je 28 poena, a Boš 16. Kod Bruklina Džonson je ubacio 34 poena.
 

Plej-of NBA lige

Polufinale Konferencija

 

Majami - Bruklin 96:94 (4:1 u seriji)
San Antonio - Portland 104:82 (4:1 u seriji)

Dok se šampion dobro pomučio kako bi savladao ekipu Džejsona Kida, košarkaši San Antonija su rutinski "išamarali" klince iz Portlanda i otišli do trećeg vezanog finala Konferencije. Šestoj pobedi u poslednjih sedam petih okršaja u seriji kumovali su Kavaj Lenard (5uk, 7sk) i Deni Grin, koji su meč završili sa po 22 poena i bili izuzetnog šuterskog raspoloženja. Zajedno su ubacili čak sedam trojki iz deset pokušaja, s tim što je Grin bio i nepogrešiv u prostoru u i oko reketa. S druge strane, mladi tim Trejlblejzersa, koji je došao do prvog trijumfa u plej-ofu posle 14 sezona nakon što je izbacio Hjuston, pokazao je veliki potencijal, ali i nedovoljno iskustva da savlada "Veliku trojku" stare škole - Dankan, Đinobili, Parker.


Mamuze su do pobede stigle uprkos tome što je Parker napustio parket u drugoj četvrtini zbog povrede tetive. A, iako se činilo da će ekipa delovati sporije i tromo izostankom francuskog plejmejkera, igrači San Antonija uspeli su da postignu čak 33 poena iz kontranapada.


Najefikasniji igrač u ekipi Portlanda bio je Oldridž sa 21 poenom i deset skokova, Lilard je dodao 17 poena i deset asistencija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online