Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 01.11.2013.
23:19
mozzartsport.com A

Evroliga: Pao preživeo "Pionir", Zvezda pala u produžetku

Iako su izabranici Dejana Radonjića vodili gotovo 35 minuta, utakmica je otišla u produžetak, a na kraju su gosti pobedili, prenosi "Mocart sport".

 Krcate tribine u dvorani "Pionir"
 

Imali su košarkaši Crvene zvezde pobedu na tacni, čak 15 poena prednosti, vođstvo tokom gotovo 35 minuta, ali ni to očigledno nije bilo dovoljno izabranicima Dejana Radonjića da upišu prvu pobedu u Evroligi. Prosto, iako su bili bolji protivnik, uradili su sve što je bilo potrebno da se upiše istorijski trijumf nošeni pesmom 7.500 Delija, igrači Panatinaikosa su pokazali zašto igraju za jednog od najvećih košarkaških giganta u Evropi i na kraju slavili u paklu Pionira - 90:86. Gosti su pokazali da su iskusnija ekipa, a iako su gubili gotovo sve vreme, bilo je im dovoljno samo nekoliko minuta uspavanosti domaćina, i sve je bilo rešeno.


Iako je domaćin uspeo meč da odvede do produžetka, na površinu je izašlo neiskustvo crveno-belih, ali i činjenica da su Katić i Radenović imali po pet ličnih grešaka, pa nisu mogli da pomognu saigračima.


Glavnu reč na parketu u prvih 20 minuta vodili su domaći košarkaši. Osim uvodnih nekoliko minuta, kada su Dijamantidis i Batist zadavali muke Zvezdinoj odbrani, igru su u potpunosti kontrolisali izabranici Dejana Radonjića, koji se od početka meča odlučio za zonsku odbranu 2-3.


Košarkaši Zvezde su polovinom prve deonice preokrenuli rezultat i od tog trenutka je nisu ispuštali do kraja poluvremena. Sjajnu rolu u prvih 20 minuta imao je fenomenalni Blažič, koji je u tom periodu ubacio 12 poena (2/6 za tri). Sa dva vrlo efektivna zakucavanja dovodio je atmosferu do usijanja, a u stopu su ga pratili Dženkins sa osam poena (2/2 za tri, dve ukradene lopte) i Katić sa isto toliko poena. Simonović i Šilb su dodali po sedam. Na drugoj strani Batist je ubacio devet poena, a Lazme šest. Dijamantidis je bio potpuno indisponiran (1/7 za tri), što je bio ključ prednosti Zvezde.


Ključni momenti prvog poluvremena bila su poslednja četiri i po minuta, kada je Zvezda serijom 12:3 do ludila dovela Delije, koji su napravi fantastičnu atmosferu! Zahvaljujući poenima fantastičnog Blažiča, Mitrovića i Simonovića crveno-beli su došli do prednosti od 15 poena razlike (48:33), što je bio rezultat kod odlaska na veliki odmor. Sjajnom igrom u odbrani Zvezda je goste ostavila na svega 11 postignutih poena u drugom kvartalu, uz osam izgubljenih lopti, što je dovoljno govorilo koliko je PAO bio u "kanalu".

 

Zeleni su na početku drugog poluvremena potpuno promenili stil igre, što je odmah donelo rezultat. Vrlo agresivnom igrom u odbrani igrači Argirisa Pedulakisa napravili su seriju 12:0 i vrlo brzo vratili meč u rezultatski egal - 48:45.


Punih pet minuta Zvezda nije uspela da postigne koš, a onda je crnu seriju prekinuo Radenović košem sa ivice reketa.


Zvezda je do kraja deonice uspela da sačuva prednost, a na poslednji mali odmor otišlo se kod rezultata 56:48.


Nošeni pesmom navijača, crveno-beli su krenuli u pohod na trijumf. Prvi udarac zadao je Dženkins trojkom iz kornera (59:48). Domaćin je držao pobedu u svojim rukama, a onda je lagano počeo da tone. Izabranici Argirisa Pedulakisa ponovili su igru s početka drugog poluvremena, a poenima Dijamantidisa, Mavrokefalidisa, Bramosa i Gista PAO je maksimalno iskoristio lošu igru Zvezde i poveo sa 71:67, minut pre kraja utakmice.


Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da se vrate u igru. Prvo su Radenović i Dženkins pogodili bacanja, da bi deset sekundi pre kraja susreta Šilb ubacio trojku za 74:74. Poslednji napad imali su gosti, tačnije Dijamantidis, kojeg je odlično na kraju sačuvao mladi Mitrović, pa je meč otišao u produžetak.


U nastavku susreta viđena je nova drama. Gosti su trojkama Bramosa i Mačijulisa odmah poveli sa šest poena razlike, što je bila izuzetno velika prednost. Dženkins, Blažič i Marjanović su uspeli da smanje prednost, a rezultat minut i po pre kraja bio je 84:82 za Zelene.


Vezanim poenima Batista PAO je ponovo došao do četiri poena prednosti, ali je spreman odgovor imao Šilb, koji je takođe vezao četiri poena. Sjajnu šansu Zvezda je propustila pri napadu gostiju, kada je slobodna lopta umesto u ruke Marjanovića ili Simonovića otišla kod rivala, što je rezultiralo novim poenima, a na kraju i pobedom - 90:86.

POVEZANE VESTI

Petak 01.11.2013. 23:48
Hmm... prsla Zvezda. :)
Subota 02.11.2013. 09:17
Steta,imali ste ih.Ali oboriti na pleca gigante u kosarci,valjda to vidite,nije nimalo lako.Ono sto mene cudi je to da picousti izdajnik(jos jednom)nije dobio ni jedan jedini zvizduk od navijaca Zvezde.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online