Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 17.10.2013.
21:04
mozzartsport.com A

Evroliga: Zvezda pala u punoj Areni

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da ispune veliku želju armiji Delija u Kombank Areni i kampanju u Evroligi započnu trijumfalno. Pred oko 20.000 frenetičnih navijača puleni Dejana Radonjića pali su pod naletom Lokomotive Kuban u vrlo, vrlo, vrlo neizvesnoj završnici rezultatom 87:84 i sebi zadali vrlo težak zadatak kada je reč o plasmanu u TOP 16 fazu.

 Spektakl bez nagrade: Puna Arena je videla poraz Zvezdinih košarkaša
 

Greškama u odbrani, posebno prilikom čuvanja američkog trilinga Braun - Vilijams - Hendriks crveno-beli su dozvolili protivniku da ostvari vrlo veliku i važnu pobedu, dok će igrači beogradskog kluba sa gorkim ukusom u ustima krenuti u naredne pohode u ABA ligi.


Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je Vilijams sa 23 poena, Hendriks je ubacio 19, a Jasaitis 12. Na drugoj strani Šilb je ubacio 17, a Radenović i Nelson po 14 poena.


Posle nešto lošijeg početka utakmice i prve deonice u kojoj su crveno-beli primili čak 30 poena, izabranici Dejana Radonjića zaigrali su znatno boljena oba fronta, dozvolili protivniku da ubaci svega osam poena, pa je na poluvremenu rezultat bio 42:38 za domaće.


U nastavku meča Zvezda je prvenstveno poenima Šilba i Radenovića uspevala da održava prednost. Međutim, nešto slabija igra u odbrani, posebno prilikom skoka omogućila je gostima da se maksimalno približe i poslednju četvrtinu učine izuzetno dramatičnom. Ponovo su blistali Hendriks i Vilijams, koji su koristili svaku šansu a prednost rivala svedu na minimum i održe svoj tim u igri.


U poslednjem minutu Čarls Dženkins je zaradio svoj četvrti faul, što je bio ogroman problem za crveno-bele, a na poslednji mali odmor otišlo se kod rezultata 59:58 za Crvenu zvezdu.


Gosti iz Krasnodara sjajno su otvorili poslednjih deset minuta susreta. Serijom 11:3 napravili su odlične zalihe za sam finiš meča i vodili sa devet poena razlike (71:62). Najveće zasluge za ovakvo rezultatsko stanje imali su Aleks Marić, koji je vezao četiri poena, a potom i Markus Vilijams sa dve uzastopne trojke. Odbrana Zvezde je, baš kao na početku duela bila u potpunom kanalu, što je rival kažnjavao iz napada u napad. Trojkom Jasaitisa Lokomotiva je povela sa 74:63, a do kraja meča ostalo je četiri minuta.


Isti košarkaš ponovo je u o čaj bacio domaću publiku i igrače svojom novom trojkom, a Zvezda je od pobede bila miljama daleko.


Nešto manje od dva minuta pre kraja Lokomotiva je imala deset poena prednost (82:72), a crveno-beli napad. Dženkins je pogodio dva bacanja, ali je prednost rivala bila i dalje ogromna. Posle dve dobre odbrane Demarkus Nelson i Boban Marjanović dodatno su smanjili prednost, koja je minut pre kraja iznosila četiri poena (82:78).


Posle neverovatnih 25 sekundi u kojim Blažič nije pogodio čist zicer, Vilijams i Bikov nisu iskoristili četiri bacanja, a Šilb ubacio nemoguć šut Lokomotiva je imala samo dva poena prednosti (82:80). Ipak, u narednom napadu Vilijams se ispravio sa linije penala i vratio četiri poena razlike. Šilb je momentalno vratio na dva sedam sekundi pre kraja, ali je Vilijams ponovo pogodio dva bacanja. Do kraja Lokomotiva je uspela da se odbrani i upiše prvi trijumf - 87:84.

POVEZANE VESTI

Petak 18.10.2013. 09:03
Zvezda je odigrala dobro veliku utakmicu . Ne znači ako odigraš dobro da ćeš i pobediti jer treba imati i sreće . Zvezda ove godine ima ozbiljan tim koji će sigurno doneti rezultate . SREĆNO CIGANIJO .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online