Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.09.2013.
23:28
mozzartsport.com A

EP: Francuzi poslali Letonce kući

Imala je Francuska prednost od čak 22 poena u jednom momentu, a onda su Letonci ušli u seriju brzih pogodaka krajem treće deonice. Ipak, Toni Parker i društvo nisu dozvolili da se dogodi još jedno ogromno iznenađenje u Stožicama, pa su u poslednjem periodu rutinskom igrom došli do pobede, sedmog boda i na deobu prve pozicije, zajedno sa Litvanijom i Srbijom - 102:91.

Iako je Letonija tokom 40 minuta ubacila čak 11 trojki, a Francuska svega tri, fenomenalne role Nikolasa Batuma (19p, 10sk, 6as), Aleksisa Ažinke (25p) i Tonija Parkera (23p) poslale su Letonce kući. Dairis Bertans bio je predvodnik svoje ekipe sa 28 poena (4/6 za tri), ali su izostali poeni Blumsa, Janičenoksa, Mejerisa i Meiersa.

Prva četiri minuta najavljivala su vrlo neizvesnu utakmicu, a onda su Francuzi rafalnom paljbom okrenuli rezultat u svoju korist. Furioznom igrom do kraja deonice i serijom 21:3 izabranici Vensana Kolea potpuno su razbili rivala, a redom su se u listu strelaca upisivali Batum, Parker, De Kolo i Ažinka. Sa druge strane, jedine poene u tom periodu postigli su Blums i Kuksiks. Rezultat kod prvog malog odmora bio je 31:15.

Letonci nisu uspeli da konsoliduju redove ni na startu drugih deset minuta, već se prednost kretala u rasponu od 15 do 19 poena. Sjajna kontrola skokova i odlična realizacija šuteva za dva poena Francuzima je donela i prvu prednost od 20 poena razlike (52:32), samo 46 sekundi pre kraja prvog poluvremena. Sjajne role imali su Ažinka i Diao, dok je Toni Parker napade realizovao samo kada je morao.

Tokom prvih pet minuta treće deonice Petlovi su uspevali da održe visok ritam igre i ogromnu prednost, koja je garantovala i laganu pobedu. Međutim, Trikolori su se pred sam finiš trećeg kvartala malo uspavali, što su Letonci iskoristili da lagano “tope“ prednost rivala. Poenima Kuksiksa i vrlo raspoloženog Dairisa Bertansa tim sa Baltika ušao je u seriju i velikim koracima se rezultatski približavao. Škele, Freimanis i Blums su vezanim koševima iz brzih kontri prednost spustili na svega devet poena (74:65), a posle nedosuđenog faula nad Škeleom selektor Letonije Ainars Bagatskis je zaradio tehničku grešku, koja je prekinula dobar niz. Toni Parker je iskoristio oba bacanja, ali je potom napravio faul u napadu, pa je rezultat na kraju perioda bio 76:65.

U poslednjih deset minuta Letonci su trojkom Freimanisa stigli do svega osam poena razlike (81:73), ali je to bio maksimum ovog tima. Francuzi su do kraja rutinski sačuvali prednost, a Toni Parker se potrudio da utakmica ne ode u pogrešnom pravcu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online