Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.03.2010.
22:30
Vestionline A

Partizan poražen od Panatinaikosa

Košarkaši Partizana nisu uspeli da naprave još jedno veliko iznenađenje u Evroligi, pošto su večeras u "Pioniru" izgubili od Panatinaikosa rezultatom 82:66 (19:19, 16:13, 25:18, 22:16) u meču 5. kola Top 16 faze elitnog evropskog takmičenja.

Duel aktuelnog šampiona Evrope ekipe Panatinaikosa i beogradskog Partizana odigran je u fantastičnoj atmosferi prepunog "Pionira". Nadmudrivanje dvojice velikana košarkaške strategije Željka Obradovića i Duleta Vujoševića počeo je izjednačeno i prva četvrtina završena je rezultatom 19:19.

U drugoj četvrtini gosti su se sa nekoliko brzih kontri odvojili na pet poena razlike, ali su crno-beli stizali najviše zahvaljujući velikoj nadmoći i prednosti u skoku. Domaćin je ipak ostao u rezultatskom zaostatku pre pauze 32:35, a podatak da je Partizan šutno 32 puta za dva poena, a pogodio samo 12, dovoljno govori o preciznosti domaće ekipe. Najefikasniji pojedinci su bili Amerikanci Bo Mekejleb sa 11 i Dru Nikolas sa 12 poena.

U trećoj četvrtini igrači trenera Željka Obradovića počeli su uspešno da pogađaju iz svih oružja, dok Partizan u napadu nije pronalazio dobro rešenje na presing gostiju. Tri vezane trojke "zelenih" donele su im prednost od deset poena pred početak poslednje deonice 50:60. U četvrtoj četvrtini Dru Nikols je nastavio svoj šuterski šou koji se završio sa šest trojki - bez promašaja, što je bilo dovoljno da Panatinaikos zabeleži svoju prvu pobedu u Top 16 fazi Evrolige.

Pored Nikolsa koji je do kraja ubacio ukupno 22 poena, Perperoglu je dodao 16, a Batist je imao 12 uz četiri skoka. Kod domaćih Mekejleb je jedini imao dvocifren učinak sa 22 poena uz tri skoka i asistencije, Kecman je postigao 9, Roberts 8, Veseli 7, dok je Aleks Marić ostao na šest poena, uz 12 skokova.

Partizan uprkos porazu i dalje ima odlične šanse da prođe među osam najboljih evropskih ekipa, a jedini uslov je da PAO u poslednjem kolu kao domaćin savladala Marusi, a crno-beli mogu i da izgube meč u Barseloni.

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je posle poraza da njegov tim nije izdržao pritisak važnosti utakmice.

"Presudile su dve stvari. Kvalitet protivnika, koji je neosporno na njihovoj strani, kao i pritisak koji moji igrači nisu mogli da izdrže. Hvala publici na podršci, i nadam se da ćemo na kraju ipak uspeti da se probijemo među najboljih osam", rekao je Vujošević neposredno posle utakmice u "Pioniru".

Njegov kolega, Željko Obradović, najpre je čestitao navijačima "crno-belih" na atmosferi koju su napravili.

"Nemam reči za još jedan divan ambijent. Čestitam navijačima, ali i svim prijateljima u Partizanu na svemu što su uradili ove sezone u Evroligi. Iskreno se nadam da će uspeti da se plasiraju među osam, jer su to igrama zaslužili. Što se nas tiče, mi smo po dolasku u Beograd obećali da ćemo igrati ozbiljno i mislim da smo u tome uspeli", rekao je Obradović.

Grupa E
Marusi - Barselona 58:85
Partizan - Panatinaikos 66:82

Tabela
Barselona 4-1
Partizan 3-2
Marusi 2-3
Panatinaikos 1-4

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online