Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 27.09.2012.
10:02
Vestionline A

Vujošević: Dačić pomaže Partizanu

Igrački i stručni kadar KK "Partizan" imali su u okviru "Euroleague Media day" zvanično druženje sa novinarima, a trener Duško Vujošević ponovo je izazvao najviše pažnje, naročito izjavom da će premijer Ivica Dačić pomoći košarkaški i vaterpolo klub Partizan.

Zaslužili smo pomoć - Dule Vujošević

Iskusni trener nije krio da je delegacija Partizana posetila premijera Ivicu Dačića i da im je obećana pomoć za vaterpolo i košarkaški klub.

"Valjda je svima jasno da je Partizan zbog onog što je do sada uradio, zaslužio mnogo više i očekujemo da će država prepoznati sve one trofeje koje smo osvajali i reprezentativce koje smo dali. Dobra stvar za srpsku košarku je stvaranje jake Zvezde i Radničkog, ali teško je shvatiti da se pojedini političari ponašaju prema svojim afinitetima i kao da daju svoje pare. Država i u vrhunskom sportu mora da ima određene kriterijume i mehanizme u rasporedu sredstava prema postignutim rezultatima. Ipak, ne sme se zaboraviti da smo mi ovom gradu obezbedili košarkaške praznike i pune dvorane", zaključio je Vujošević.

On je ponovio da je tim kojeg trenutno vodi najtalentovaniji u njegovoj trenerskoj karijeri.
 

"Verujem u ovaj tim. Mnogo igrača nema ni ličnu kartu, ali poseduje veliki talenat, i taj talenat je u rangu generacije koju je predvodio Vlade Divac. Tim je koncipiran tako da jednog dana kroz naporan rad, treninge i utakmice postanu veliki igrači. Partizan može da ima ili veliki tim ili tim koji će to tek postati i zato smo se odlučili da dovedemo igrače koji nemaju limit", rekao je trofejni stručnjak, a potom dodao da je svesno rizikovao da nema iskusnih igrača u ekipi.

"Ponekad mora i da se rizikuje, jer bez rizika nema uspeha. Ovo je podmlađeni tim kom treba obezbediti mir, kontinuitet i neke minimalne uslove. Mi za ovu sezonu imamo kompletan budžet oko dva i po miliona evra, što je zaista malo i ja bih stvarno voleo da ne moram da se bavim time jer sam trener. Ipak, moramo da naučimo da plivamo u vodi koja nije idealna, već hladna i prljava, sa raznoraznim opasnostima", misli Vujošević.

Strateg crno-belih je pomenuo i raskid ugovora sa Nemanjom Bešovićem i Nenadom Miljenovićem.


"Što se tiče Nemanje Bešovića, situacija je jasna, on nije hteo da bude četvrti centar i to je njegov izbor. Mislim da su Musli, Gagić i Milutinov talentovaniji od Bešovića, ali to će vreme pokazati. Ne vidim zbog čega su mediji bili toliko zabrinuti, kao da je reč o Džordanu. I on i Miljenović nisu bili među 12 i iskoristili su mogućnost da izađu iz kluba. Treba da se zna da nije bilo 'slučaja Miljenović', on se korektno poneo i želim mu mnogo sreće u Radničkom", zaključio je Vujošević.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.09.2012. 10:32
И Тито је волио Партизан, па мора и он.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online