Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 16.02.2012.
20:55
Pulsonline A

Hrvatski mediji napali Divca: Sa Draženom se posvađao jer se rugao Hrvatskoj!

Sve je kako kažu počelo od filma “Jednom braća” američke produkcije u kome se govori o pucanju prijateljstva između Vlade Divca i Dražena Petrovića .

Bili kao braća: Divac i Dražen Petrović
 

U filmu se navodi da je najveći razlog pucanja prijateljstva Petrovića i Divca bila je hrvatska zastava koju je Divac istrgao iz ruku navijača na SP-u u Argentini ponavljajući da joj “tamo nije bilo mesto jer je zlato osvojila Jugoslavija”. Kako se navodi na portalu, ta činjenica je podigla veliku prašinu u Hrvatskoj.

Takođe se u tekstu navodi da je taj film navodno iskupljenje Divca jer nikada sebi neće oprostiti što se nije javio Draženu za vreme rata i pokušao s njim barem iskreno da popriča.


- Jednostavno su preko noći prekinuli svaki kontakt i, kada je Dražen u saobraćajnoj nesreći 7. Juna 1993. na autoputu u Nemačkoj stradao, s njim je u grob otišla prava istina. Barem što se Divca tiče – navodi se u daljem tekstu.


Zatim se nakon toliko godina pojavio Draženov najbolji drug Stojko Vranković koji je ispričao o “pravim razlozima” svađe između dvojice košarkaša.

- Sporna zastava nije glavni razlog pucanja prijateljstva, nego najblaže rečeno 'ruganje' Divca na račun tada tek osnovane države Hrvatske pred kojom je bio nastup na Olimpijadi u Barceloni – rekao je Vranković I dodao:

- Za neke španske novine Divac je izjavio da ne veruje da će se reprezentacija Jugoslavije raspasti .Još je, zamislite, izjavio da se čudi Draženu i meni jer govorimo da u Barseloni 1992. želimo da igramo za Hrvatsku, zemlju koja ne postoji - prisetio se 46-godišnji Vranković.

Navodno je i na nekim utakmicama Lejkersa i Netsa – kako je ispričao Vranković - došlo i do malog fizičkog obračuna Divca i Petrovića I teških reči – navodi Tportal.

Da se podsetimo nakon sarajevske premijere filma "Jednom braća" Divac je rekao:

- Nikada taj događaj sa zastavom iz svog života ne bih izbrisao. To je bio detalj koji je kasnije izmanipulisan i iskorišćen u pogrešne svrhe. Mi smo tada igrali za Jugoslaviju i na parketu se pojavio čovek sa zastavom koja nije bila naša. Isto bih reagovao da je u pitanju bila srpska zastava. To u tom trenutku nije bila zastava Hrvatske - rekao je Divac tada, a preneo Alo!


Neverovatno je kako se neko tek sada setio stvari koje su se desile pre skoro 20 godina ili još bolje pitanje čemu sve to sada?

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.02.2012. 21:11
divac legenda..a ovaj vrankovic cist srbin i od majke i od oca..;pokatolicen,pevao usstaske pesme u barceloni sa njihovim ustaskim kapama.kao i d petrovic..da pokazu kako su veliki hrvati..a srpska prezimena nose
Četvrtak 16.02.2012. 21:07
Hrvati bi našli zamerku Bogu ocu, kamoli ne bi Divcu.
Petak 15.06.2012. 09:26
Ovaj Stojko je toliko glup da u to niko ne sumnja. Jos dok je igrao u Jazinama, nije mogao odrediti koja je desna a koja je leva strana terena, pa mu je trener Josip Djerdja crtao na papiru! Usrani pokatoliceni srbin je najgori izrod i smece srpskoga roda, a to je upravo ovaj olos!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online