Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.02.2012.
10:17 >> 18:38h
Vestionline A

Čović: U Jadranskoj ligi je ugrožena regularnost

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Beograd Nebojša Čović rekao je da je u Jadranskoj ligi ugrožena regularnost i da je sudija Damir Javor oštetio njegov tim u utakmici sa Cedevitom.

"Ono što sam sinoć video dovelo me je u situaciju da ponovo razmišljam na način da je u Jadranskoj ligi evidentno ugrožena regularnost. Skoro nisam imao prilike da vidim tako arogantno i bezobzirno suđenje kao sinoć od sudije (Damira) Javora, koga sam do duela sa Cedevitom smatrao perspektivnim", rekao je Čović.

Zvezda je u utakmici 17. kola izgubila u Zagrebu od domaće Cedevite sa 96:91, a Čović smatra da se u tom duelu ponovilo loše suđenje kao i 15. januara, kada je njegov tim u Ljubljani poražen od Olimpije sa 74:73.

"Smatrao sam da nam se ono što smo doživeli u Ljubljani protiv Olimpije više neće ponoviti, a naročito posle razgovora sa čelnicima lige i njihovog uveravanja da se ne radi o nameri već o lošem danu. Tada je sudija (Ademir) Zurapović za svoje loše
suđenje kažnjen time što nije bio delegiran", istakao je predsednik crveno-belih.

Čović je kazao da može da razume nečiji "loš dan", ali da to nije bio slučaj kod sudije Javora.

"Svaki čovek može da ima loš dan pa i on. Međutim, ono što je sinoć radio izlazi iz okvira koji bi se pravdao lošim danom ili čak nešto lošijom sezonom. Ne razumem ni jednu njegovu odluku prilikom dosuđivanja tehničkih grešaka našim igračima i treneru. Još manje mogu da razumem odluku 45 sekundi pre kraja meča, kada je
(Omaru) Tomasu dosudio korake pod pritiskom trenera Cedevite", rekao je Čović.

On je dodao da čelinici Jadranske lige moraju da zaštite takmičenje "u smislu regularnosti" i da svim učesnicima "obezbede pođednake uslove".

Čoviće je istakao da su "mnogi zlonamerni postali svesni da će novi pristup i izgradnja novog sistema Zvezde dati rezultate" i da su se zbog toga "prepali", pa pokušavaju crveno-bele da "sapletu, potkradaju i zaustave".
 

Pešić ogorčen na suđenje u Zagrebu


Trener košarkaša Crvene zvezde Beograd Svetislav Pešić ogorčen je suđenjem u Zagrebu u zaostaloj utakmici regionalne ABA lige protiv Cedevite. Pešić je 36 sekundi pre kraja meča isključen zbog oštrih prigovora sudiji.

"Doživeo sam klasičan nokaut, znate i sami od koga", rekao je Pešić posle utakmice na konferenciji za medije.
"Kada sam došao da radim u ovoj ligi nisam znao da me ovo čeka. Sudija dođemo kao zamorci, vežbaju se na nama. Drugovi koji su vodili ovu utakmicu moraju da znaju da je osnovni posao sudije da osigura ravnopravne uslove za oba tima. Da momci i treneri mogu da pokažu svoju formu i znanje. To nisam video na ovom meču", bio je ogorčen Pešić i dodao da je Zvezda ove sezone imala skandalozno suđenje na 10 utakmica u regionalnom takmičenju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online