Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.10.2011.
22:17
B92 A

Cedevita slavila u Pioniru

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od hrvatske Cedevite u prvoj utakmici četvrtog kola regionalne ABA lige sa 91:90 (12:18, 28:22, 28:19, 23:29).

Neumorna borba za loptu
 

Zvezda je odlično otvorila utakmicu i sve do serije gostiju 16:2 imala dvocifrenu prednost u prvom poluvremenu.

U nastavku utakmice Cedevita je imala rezultatsku prednost, a Zvezda nije uspevala da preokrene rezultat. Kristofer Voren je ubacio 24 poena za pobednički tim, dok je kod "crveno-belih" Nemanja Nedović postigao 17 poena (6/6 za 2), većinu u poslednoj deonici.

Nenad Marković je postigao 15 poena, i odžava tim Crvene zvezde u igri u trećoj četvrtini, a Bojan Subotić je imao dabl-dabl učinak - 13 poena i 10 skokova. Adam Morison je ubacio 10 poena (2/9 za 2, 0/3 za 3) i izgubio dve lopte.

Kod gostiju Marko Car je postigao 15 poena, Opačak 12, Smodiš poena manje, a dvocifren je bio i Vukšić sa deset poena.

Čak sedmorica košarkaša koje sa klupe vodi Svetislav Pešić postigla je poene u prvoj četvrtini, a Zvezda je do +6 stigla poenima Marković sa linije za slobodna bacanja.

Morison je ubacio pet poena, ali za razliku od prethodnih utakmica ima loš procenat šuta iz igre 1/5. U ekipi Cedevite Voren je postigao više od polovine poena svog tima - osam.

"Crveno-beli“ nastavljaju seriju i u drugoj četvrtini i poenima Petra Popovića i Nedovića posle devedeset sekundi igre u drugoj deonici dolaze do +10. Vukšić prekida seriju Crvene zvezde, ali na drugoj strani nove poene pod košem postiže Popović, 26:14.

Baždarić posle tri promašaja postiže svoje prve poene za hrvatski tim. Popović je nastavio da dominira pod košem gostiju, dok slovenački reprezentativac Matijaž Smodiš svoje prve poene postiže tek u 15. minutu sa linije za sl.bacanja.

Trojkom raspoloženog Vorena gosti se vraćaju na jednocifreni rezultatski zaostataak, ali Zvezda poenima Subotića i Morisona ponovo ima +13. a zatim Voren koji i u prvih 16 minuta nema promašaj iz igre ubacuje svoju drugu trojku na meču.

Posle izgubljene lopte Subotića i Drejper pogađa van linije 6.75m i to su prvi poeni reprezentativca Hrvatske na meču. Novim poenima Drejpera i Opačaka Cedevita prilazi na samo pet poena minusa – 36:31.

Voren svojom trećom trojkom dovodi svoj tim na -2, a Morison svojim drugim košem iz igre (2/11 šut iz igre) ne dozvoljava gostima da preokrenu rezultat. Međutim koševima Cara i Smodiša Cedevita serijom 16:2 ipak dolazi do izjednačenja – 38:38.

Čović postiže svoje prve poene sa linije za slobodna bacanja, a zatim proigrava Subotića i „crveno-beli“ ponovo imaju +4.

U ekipi Crvene zvezde nema povređenog centra Mileta Ilića, a u prvoj četvrtini se povredio i Bojan Radetić.

Silovit ulazak pod koš
 

Cedevida početkom drugog poluvremena preokreće rezultat u svoju korist. U prvim minutima Car ubacuje četiri poena, Voren i Princ po jedan koš iz igre, a Ivan Opačak sa dve trojke donosi gostima +5 – 56:51.

"Crveno-beli“ su uspevali da pariraju gostima poena Popovića pod košem, Čović je bio precizan sa linije za slobodna bcanja, a jednu trojku je ubacio i Lazić. Posle tajm-auta Svetislava Pešića i Marković pogađa van linije 6.75m.

Međutim u dve situacije je Milutinović loše odigrao u odbrani, gosti su ubacili još dve trojke i prvi put na meču stekli dvocifrenu prednost – 68:58. Raspoloženi Marković pogađa svoju drugu trojku u trećoj četvrtini, Nedović u sledećem napadu krade loptu Opačeku, ali „crveno-beli“ ne uspevaju da pogode, pa na poslednji dvominutni odmor odlaze sa sedam poena zaostatka – 68:61.

U prvim minutima poslednje deonice Adam Morison pravi faul napadu i gubi loptu pa ga Svetislav Pešić vraća na klupu. Nikola Marković svojom trećom trojkom održava Zvezdu rezultatski u igri i u meču.

Posle nekoliko grešaka svojih igrača Pešić traži novi tajm-aut, posle koga Nedović postiže koš iz sjajnog prodora. Međutim odmah je na drugoj strani lako poentirao Car. Zvezdi plejmejker Nedović ponovo sjajno probija obranu gostiju, a Car na drugoj strani promašuje posle iznuđenog šuta.

Nastavio je sa sjajnim prodorima Nedović i svojom serijom od šest poena smanjio prednost gostiju na četiri poena.

Nastavio je Nedović sa neverovatnom igrom u poslednjo četvrtini i sa još četiri poena doveo Zvezdu na -2 (80:78) dva minuta pre kraja utakmice. Posle nekoliko minuta i Morison je u igri, a Čović poenima sa penala donosi izjednačenje

.

Na drugoj strani Marko Car pogađa trojku, ali Subotić brzo postiže poene pod košem Cedevite. Međutim gosti preko Smodiša dolaze do nove trojke i Pešić 76 sekundi pre kraja traži novi tajm-aut.

Nije uspela Zvezda da preokrene rezultat, a za kraj su Nedović i Marković pogodili dve trojke koje su učinile samo toliko da "crveno-beli" izgube sa poenom razlike - 91:90.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online