Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 31.08.2011.
17:42
Vestionline A

Pregled Evropskog šampionata u Litvaniji

U prvim utakmicama EP u Litvaniji selekcija Španije je u poslednjim minutama uspela da savlada Poljsku 83:78, dok je u balkanskom derbiju Crna Gora posle produžetaka pobedila Makedoniju sa 70:65.

Pau Gasol ubacio Poljacima 29 poena

Košarkaška reprezentacija Španije je pobedom otpočela sa nastupima na Eurobasketu, ali je do konačnih 83:78 protiv Poljske stigla umalo prokockavši 16 poena prednosti.

"Furija" je odlično otpočela meč, u kome je u drugoj četvrtini potpuno gospodarila terenom, a tada je po prvi put i stigla do prednosti od 15 poena (40:25). Ipak, Poljaci se nisu predavali, čak ni kada su zaostajali 50:34 u 28. minutu. Malo po malo, napad Španije počeo je da se raspada, njihov rival je krenuo da rešeta protivnički koš, pa je minut pre kraja rezultat bio 77:74.

Ipak, ni to što je Kelati slobodnim bacanjima doveo Poljsku na samo dva poena zaostatka 17 sekundi pre kraja, nije bilo dovoljno za senzacionalni preokret. Navaro je sa linije penala vratio prednost od četiri razlike, a u preostalom vremenu selekcija domaćina prethodnog EP nije uspela da napravi senzacionalan podvig.

Pau Gasol je sa 29 poena predvodio Špance do pobede, 23 je ubacio Navaro, a 16 Mark Gasol. Košarek sa 19 i Kelati sa 18 bili su najefikasniji u selekciji Poljske.

Selekcija Crne Gore pobedila je u najuzbudljivijem meču otvaranja EP selekciju Makedonije rezultatom 70:65, posle produžetka.

Balkanski derbi počeo je bolje za debitante iz Crne Gore, koji su rano stekli prednost od pet poena, ali je makedonski tim uhvatio priključak do kraja prve četvrtine. Do poluvremena naš južni sused je stekao solidnu prednost, ali su u poslednjih deset minuta ekipe ušle izjednačene.

Četiri minuta pre kraja Omar Kuk je doneo Crnogorcima plus 7, ali je makedonski tim ponovo uhvatio priključak, pa se u poslednjem minutu igralo na jedan posed, a Vojdan Stojanovski je bacanjima šest sekundi pre kraja odveo meč u produžetke.

Baš kao i na početku meča, Dašić i Dragićević otvorili su produžetak, Makedonija se vratila na 65:65, ali više od toga nisu mogli.

Pobede Slovenije, Grčke, Turske i Francuske

Košarkaši Slovenije pobedili su selekciju Bugarske sa 67:59 u prvom kolu grupe D, dok je reprezentacija Francuske pobedila Letoniju sa 89:78 u okviru Grupe D.

Pored Slovenije i Francuske, u drugim utakmicama prvog kola, slavile su i Grčka i Turska, koja je ostvarila do sada najubedljiviji trijumf na šampionatu.

Grčka je pobedila Bosnu i Hercegovinu 76:67, dok je Turska dobila Portugal 79:56.

 

Sigurne pobede Nemaca, Litvanaca, Rusa i Hrvata na EP

 

Košarkaška reprezentacija Nemačke pobedila je selekciju Izraela rezultatom 91:64 u poslednjem meču prvog kola grupe B na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dirk Novicki sa 25 poena. U poraženoj ekipi istakao se Gaj Pnini sa 20.

 

Selekcija Litvanije je u poslednjem meču prvog kola grupe A nadigrala Veliku Britaniju 80:69. U domaćem timu najbolji je bio Rimantas Kaukenas sa 16 poena. U britanskoj selekciji najbolji je bio Luol Deng sa 25.

 

Hrvatska je posle velike borbe u grupi C nadigrala Finsku 84:79. U pobedničkom timu najbolji je bio Bojan Bogdanović sa 25 poena. U finskoj ekipi sa 14 poena istakao se Peteri Koponen.

 

Rusija je u poslednjem meču prvog kola grupe D nadigrala Ukrajinu 73:64. Briljantnu partiju u pobedničkoj ekipi pružio je Andrej Kirilenko sa 25 poena. Kod Ukrajinaca, najefikasniji je bio Serhi Liščuk sa 13.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online