Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 30.05.2011.
19:31
Vestionline A

Džikić preuzeo Ritas i objavio spisak "orlića" za EP

Aleksandar Džikić novi je trener Lijetuvos Ritasa, a bivši strateg Krke u novi klub vodi i Predraga Samardžijskog, nekadašnjeg centra Partizana i FMP-a.

Novi trener Ljetvus Ritasa i selektor mlade reprezentacije Srbije - A. Džikić

Lijetuvos Ritas počeo je da gradi tim za sledeću sezonu. Na mesto prvog trenera postavljen je srpski stručnjak Aleksandar Džikić, koji je nedavno doveo slovenačku Krku do pehara u Evročelindž Kupu.

Popularni Džile je u Sloveniji proveo dve godine, pa će od sledeće sezone sa Baltika krenuti na nove trofeje.


Pored Džikića, klub iz Viljnusa potpisao je i bivšeg centra Partizana i FMP-a Predraga Samardžijskog. Ovaj 25-godišnji Makedonac prošlu sezonu proveo je u Turskoj, nastupajući za Olin, gde je prosečno beležio 12 poena, osam skokova i dve asistencije po meču.

Litvanski klub sigurno će napustiti Bjelica, Nalga, Strouberi i Bajtramović, tako da uskoro treba očekivati i nova pojačanja i napad na titulu.

Džikić odredio širi spisak kandidata za EP u Španiji
 

 

Selektor mlade košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Džikić saopštio je širi spisak kandidata za šampionat Evrope koji će od 14. do 24. jula biti održan u španskom Bilbaou.

 

Naša reprezentacija igraće na EP u grupi A sa sa selekcijama Crne Gore, Rusije i Slovenije. Džikić je u nedelju održao radni sastanak i uvodni trening, a kandidate za mladi nacionalni tim pozdravio je i potpredsednik KSS za mušku košarku, Dejan Bodiroga.

 

Na prvom zvaničnom trenigu koji je zakazan za 3. jun trebalo bi da se pojave sledeći košarkaši:

 

Nemanja Nedović, Lazar Radosavljević (Crvena zvezda), Nikša Nikolić, Stefan Matović, Ivan Demčešen, Branislav Djekić (Mega Vizura), Nikola Vukasović, Aleksandar Ponjavić, Filip Djuran, Dušan Ognjenović (Radnički Basket), Vladislav Stanisavljević (OKK Jagodina), Nemanja Jaramaz (Partizan mts), Danilo Andjušić (Hemofarm), Luka Milojević (Napredak), Petar Jokić (Novi Sad), Milić Blagojević (Radnički KG06), Djordje Suša (Basket plus), Nemanja Todorović (Borac), Milan Milovanović (FMP), Petar Torlak (Istočna Karolina, NCAA), Nikola Rondović (Teodo) i Dejan Musli (Kaha Laboral).

 

Džikić je odredio i Stručni štab u kome će se nalaziti pomoćni treneri Srdjan Flajs i Mirko Ocokoljih, kondicioni trener Marko Ćosić i fizioterapeut Todor Galić.

"Iako mladi, svi ovi momci već imaju trofejnu istoriju. Sa pobednicima će biti pravo zadovoljstvo saradjivati. Lično nemam nikakav pritisak, što ću probati i na njih da prenesem. Od njih očekujem da najbolji mogući način predstave sebe, našu košarku i Srbiju", rekao je Džikić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online