Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.04.2011.
10:45
Vestionline A

"Hvala Vujoševiću što je verovao u mene"

Trener Partizana MTS Vlada Jovanović bio je presrećan posle velikog trijumfa, ali ujedno i smiren kao da je prošla samo jedna utakmica, a ne osvojen novi trofej, prenose "Novosti".

"Rekao sam na pvoj konferenciji da je sezona teška, timovi su se smenjivali u vođstvu. Praktično do poslednjeg kola se nije znalo ni ko će da se plasira na F4. Šo se tiče završnog turnira mislim da su utakmice bile zaita dobre. Polufinala su bila malo nerovozna, jer je bio veliki ulog, ali finale je bilo znatno lepše. Igrala se dobra košarka", kaže Jovanović.


Potom se osvrnuo trener Partizana i na sam tok meča.

"Gajimo raličit stil igre. Poslednjih deset godina mi spuštamo loptu na centre, a oni šutiraju za tri pona. U jednom trenutku nismo kontrolisali njihov šut za tri poena, oni su praktično sve ubacili. Mislim da je utakmicu prelomio naša agresivna odbrana. Zdovc je igrao sa pet igrača, koji mogu da šutiraju i razvlačili su našu odbranu i tako pravili ofanzivni skok. Međutim nisu uspeli da poentiraju iz drugih napad. Košarka je bila lepa 38 minuta za gledanje, a ostatak se vodila velika bitka. Igrači su pokazali jako dobru energiju, na kraju smo najviše igrali jedan na jedan pokušavali da poentiramo, ili da iznudimo faul što nam je uspelo".

Veseli: Veliki podvig


"Nema reči da opišem veliki uspeh, presrećan sam. Uspeli smo da napravimo veliki podvig i donesemo Partizanu petu uzastopnu titulu u NLB ligi. Milsim da je potpuno zasluženo, jer smo tokom sezone bili najbolji i dali sve od sebe", rekao je Jan Veseli.

Mladi strateg ne zaboravlja da pohvali sve koji imaju ude u velikim pobedama Partizana.

"Zahvalio bih se Daniloviću, Todoriću i Vujoševiću, koji je stalno verovao u mene i naravno igračima, koji su imali više nego napornu sezonu i uspeli smo da ostvarimo cilj".

Na prozivke Zdovca vezane za suđenje Jovanović nije hteo da odgovori.

"Ne komentarišem nikada suđenje pa neću ni sada".

A na pitanje novianara da li će trofej da bude stimulans za novu titulu u Srbiji Jovanović je bio oprezan.

"To je mač sa dve oštrice. NLB liga je držala neku tenziju, završili smo sada tri takmičenja Kup Radivoja Koraća, Evroligu i regionalno takmičenje što je istrošilo dosta energije. Ovaj trofej može da se iskoristi kao dobar uslov za trening i rad da osvojimo prvesntvo, ali i da bude alibi za neki neuspeh. U narednih 15 dana trebaće nam dosta vremena da se povratimo i nadam se da ćemo biti pravi u završnici". 

''Lepo je videti ovakav Partizan''

 

Duško Vujošević ističe da je mirno ispratio finalnu utakmicu u Stožicama, jer je Partizan bio bolji rival i zasluženo osvojio trofej.

 

''Bio sam miran, jer Partizan je u suštini igrao bolje, posebno u prelomnim momentima. Lepo je videti ove momke da se bore, čestitam im, kao i stručnom štabu, rukovodstvu, navijačima koji su na pravi način ispratili Partizan. To je zajednički uspeh svih njih'', poručio je bivši trener Partizana.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online