Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.10.2009.
16:36
Vestionline A

EL: Partizan sprema iznenađenje Unikahi

Strateg Partizana Duško Vujošević rekao je povodom prvog meča Evrolige sa Unikahom, da je njegov tim 100% spreman za izazove koje nosi ovo takmičenje.

"Činjenica je da sam zadovoljan energijom igrača i čim budemo stekli rutinu postaćemo jak tim, spreman da osvaja trofeje“.

"Što se tiče prve utakmice u Evroligi, priznajem, nismo najspremniji. Dva stranca su praktično tek došla, a tim je mlad i poluzelen. Ako želimo da pobedimo Unikahu, moraćemo da odigramo sa dosta energije i srcem, uz veliku pomoć vernih navijača. Neće biti lako protiv španskog tima ali i ne tražim opravdanja u tome“, rekao je selektor Crne Gore.

Kapiten crno-belih Petar Božić rekao je da tim svaku evroligašku utakmicu dočekuje sa puno zadovoljstva.

"Hemija u ekipi je na visokom nivou. Španci su promenili tim u odnosu na prošlu sezonu ali su i dalje opasna ekipa. Svi smo zdravi i spremni da poginemo za svaku soptu“, rekao je najiskusniji igrač, najmlađe ekipe u Evroligi.

Unikaha u Beograd dolazi nakon tri vezana poraza u Italiji i sa par igrača koji su se tek oporavili od povreda. Među njima je i Omar Kuk, nekadašnji plej Crvene zvezde. Kuk je Crnogorac i veoma dobro poznaje Vujoševića, kao i svoje saigrače iz reprezentacije Vranješa i Rakočevića, centre šampiona Srbije.

"Dule je sjajan trener koji svake godine pravi čudo s potpuno novim igračima. Dobro ga poznajem, igram pod njegovom palicom u reprezentaciji Crne Gore. O njemu - sve najbolje, mnogo ga cenim".

Vujošević je takođe ocenio da su obe akvizicije šampiona Srbije "probrani i

 Mekaleb stigao u Beograd
"Nisam baš upoznat sa istorijatom Partizana i trofejima koje je ovaj klub osvajao, ali mi je drago što sam došao u Beograd. Nikada do sada nisam igrao u Evroligi, pa će to biti veliko iskustvo za mene", rekao je Mekaleb. 

Roberts dolazi u četvrtak i sa tribina Pionira će pratiti igru svog novog tima

 autentični igrači", koji će puno pomoći mladom timu u ovoj sezoni.

"Zbog načina funkcionisanja tržišta nismo na vreme kompletirali sastav. Strani igrači, koje smo angažovali proteklih dana, bili su mnogo skuplji tokom leta", napomenuo je Vujošević odbivši da Mekaleba i Robertsa poredi sa "nesuđenim" pojačnajima najtrofejnijeg srpskog kluba - Dejanom Milojevićem i Miltonom Palasijom.

Vujošević je istakao da sud o igrama dva Amerikanca u timu Partizana ne treba donositi nakon prve dve-tri utakmice, jer je potrebno vreme da se upoznaju sa sistemom u koji su došli i uklope se u njega.

Partizan je prošle godine eliminisan u 1/4 finalu Evrolige. Ove godine, se nadmeće u Grupi B, sa ekipama Olimpijakosa, Efes Pilsena, Lietuvos ritasa, Ententea i Unikahe.

Jedini problem Partizana sa povredama je iščašenje skočnog zgloba Aleksandra Rašića, koji u utorak nije trenirao, ali bi u sredu trebalo da nastavi sa radom da bi bio spreman za duel sa gostima iz Malage.

Utakmica između Partizana i Unikahe, u okviru prvog kola B grupe Evrolige, igra se u četvrtak u Pioniru od 20,45 časova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online