Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 02.01.2011.
16:22
Vestionline, RTS A

Od borbe za opstanak do šanse za plej-of

Trener poljskog košarkaškog prvoligaša Polfarme, srpski stručnjak Zoran Sretenović, rekao je da su igrači tog kluba od njegovog dolaska na čelo stručnog štaba prešli dug put od pozicije u zoni ispadanja do borbe za plasman u plej-of državnog sampionata.

"Mogu da budem više nego zadovoljan urađenim", izjavio je Sretenović i podsetio da se ekipa, koju je zatekao na poslednjem mestu prvenstvene tabele, sada nalazi na petoj poziciji.

Zoran Sretenović objašnjava kako se igra košarka
Mladi stručnjak je napomenuo da klub nije imao "posebno visoke ambicije" posle katastrofalne sezone, ali da su sada "porasli apetiti" i cilj je plasman u doigravanje za titulu poljskog prvaka.

"Kvalitet lige u Poljskoj je na zavidnom nivou. Ima puno timova koji su dosta izjednačeni", naveo je Sretenović i dodao da u zemlji domaćinu minulog šampionata Evrope trenutno igra "puno kvalitetnih stranaca."

On je preneo da u ekipi Polfarme na raspolaganju ima "nekoliko veoma kvalitentih domaćih igrača", ali je naglasio da je "primetan nedostatak klasične petice".

"Ostale pozicije u timu su nam dobro popunjene. U Polfarmi igra i naš internacionalac Uroš Mirković koji pruža odlične partije, uprkos tome što je do nedavno imao problema sa povredom", rekao je Sretenović.

Nekadašnji trener podgoričke Budućnosti i novosadske Vojvodine tvrdi da najviše poverenja ima u domaće adute, bivše reprezentativce Poljske - plejmejkera Roberta Skibnjevskog i beka Kamila Hanasa.

Sretenović je istakao da nije imao većih problema sa privikavanjem na novu sredinu, s obzirom da je još iz igračkih dana "dobro upoznat sa zbivanjima u poljskoj košarci".

"Poslednje tri sezone u igračkoj karijeri proveo sam u Poljskoj tako da sam dobro znao šta me očekuje na klupi Polfarme kada sam potpisao ugovor sa čelnicima kluba iz Starograda", rekao je Sretenović.

Prema njegovim rečima, kalendar u nacionalnoj ligi i Kupu te zemlje je "veoma zgusnut" i zbog toga nije imao dovoljno vremena da se posveti aktuelnim dešavanjima u srpskoj košarci.


"Slabiji rezultati naših predstavnika u Evroligi odraz su dešavanja u samim klubovima. Partizan je sve karte bacio na Evroligu, a u regionalnom takmičenju 'crno-beli' deluju dosta izmoreno", ocenio je Sretenović.

Gvoreći o situaciji u viceprvaku Srbije Hemofarmu, u kome je radio kao pomoćnik aktuelnog trenera Vrščana Željka Lukajića, podsetio je da je taj klub u letnjem prelaznom roku promenio dosta igrača što se u značajnoj meri odrazilo na rezultate u novoj sezoni.

"Osim toga, treba imati na umu da od početka sezone Vrščani imaju mnogo problema sa povredama. Ostala dva naša kluba u regionalnoj ligi, Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca, oformili su ekipe kasno, pa nisu mogli da računaju na bolje rezultate od postugnutih", zaključio je Sretenović. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online