Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.04.2019.
19:58
Vestionline, Sportklub A

Lalatović: Zvezda je za nas ono što je PSŽ bio za Zvezdu

U subotu od 18 časova na stadionu Rajko Mitić biće odigran jedan od najvažnijih mečeva u sezoni u Superligi Srbije. Crvena zvezda ugostiće Radnički iz Niša.

MN Press
Nenad Lalatović sa igračima Radničkog

Nakon što je ligaški deo šampionata završen i nakon podele bodova, Crvena zvezda ima četiri boda prednosti u odnosu na Radnički. Dobro, i činjenicu da će u slučaju da će 19. maja u slučaju da bude imala isti broj bodova kao Nišlije biti šampion.

Pred dolazak u Beograd trener Radničkog Nenad Lalatović naglasio je da njegovi igrači u ovaj meč ulaze potpuno rasterećeni i spremni da se nadigravaju.

- Nas sutra očekuje jedna prelepa utakmica i meni je veoma drago što smo dočekali trenutak da meč između Zvezde i Partizana ne odlučuje o šampionu, već se tu sada pojavio Radnički. O Crvenoj zvezdi ne treba trošiti puno reči. To je ekipa koja je igrala Ligu šampiona, pre toga i Ligu Evrope, ove sezone je pobedila jedan Liverpul i to dovoljno govori o njenoj snazi - rekao je Lalatović.

Sa razlogom je Lalatović još jednom podsetio na sjajan niz mečeva bez poraza koji ima Radnički.

- O našoj snazi govore naši rezultati. Podsećam da smo mi na 30 utakmica u prvenstvu i tri u Kupu doživeli samo jedan poraz, da smo vezali 11 uzastopnih pobeda, što nas je dovelo do toga da se sasvim zasluženo nađemo u ovoj poziciji i situaciji da igramo meč koji je možda i vredan šampionske titule. Moji igrači su su zbog svega što su uradili ove sezone zaslužili da igraju jednu ovakvu utakmicu i ja kao njihov trener očekujem da oni na Marakani pokažu koliko vrede i koliko mogu. Ovo je najbolja generacija koju sam trenirao u karijeri i šta god sutra da se desi moje mišljenje o tome se neće promeniti. Mi ćemo pokušati da odigramo najbolji mogući meč sutra, ali Crvenoj zvezdi se ne sme pretiti. Zvezda je za mene najveći klub u Evropi sa najboljim navijačima i teško je pobediti je na njenom stadionu. Ali mi smo ove sezone pokazali da možemo da se nosimo sa njima.

Dva puta su se tokom sezone sastali Radnički i Crvena zvezda. Jednom su slavili Beograđani, drugi put je bilo nerešeno i to je jedan od tri remija koje Zvezda ima uz 27 pobeda.

- Prvi meč koji smo izgubili sa 2:0 ne želim da komentarišem, dok smo na našem stadionu u remiju rezultatom 2:2 bili bliži trijumfu. Nas na ovom meču čeka mnogo stvari koje moramo perfektno da odradimo na terenu kako bi uopšte razmišljali o pozitivnom rezultatu. Ekipa koja sebi može da priušti da svom sastavu ima jednog Marina može da vam zapreti na hiljadu načina. Tu su i Ben, Pavkov, Boaći, Jovančić, odlična odbrana na čelu sa Borjanom… Još jednom ću ponoviti ono što sam reko jesenas, a to je da je Zvezda za nas isto ono što je Pari Sen Žermen bio za nju kada su igrali u Ligi šampiona. Naš cilj je da se nadigravamo, da im se suprotstavimo na najbolji mogući način i pokušamo da iskoristimo naše šanse. Zvezda je favorit, a naše je da damo sve od sebe i da pokažemo da smo sa pravom drugi na tabeli. Moji fudbaleri nemaju nikakav pritisak sa moje strane i jedino što tražim od njih je da daju svoj maksimum. Što se tiče sastava nemam problema i izvešću najjači mogući tim, a očekujem da će i Zvezda izaći svim najboljim čime raspolaže. Pred nama je nedelja istine, čekaju nas tri teška meča i ne treba igračima praviti neka dodatna opterećenja - izjavio je Nenad Lalatović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online