Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.08.2010.
16:23
Vestionline, Tanjug A

Dujković odredio ekipu za Slovake

Selektor mlade fudbalera Srbije Ratomir Dujković objavio je spisak igrača za kvalifikacioni meč za EP protiv Slovačke 11. avgusta u Zlatim Moravcama.

Na spisku selektora Dujkovića nalaze se 22 fudbalera među kojima nema članova A selekcije Radosava Petrovića i Ivana Obradovića, ali ni internacionalaca Adema Ljajića i Danijela Aleksića.

"Razgovarao sam sa članovima stručnog štaba državnog tima o situaciji sa Petrovićem i Obradovićem. Njihov stav bio je da igrači rade se selekcijom koju predvodi Radomir Antić i da nam se, eventulano, priključe neposredno pred utakmicu sa Slovačkom", naveo je Dujković i dodao da nije pristao na takvu mogućnost.

Selektor "orlića" je podsetio da je stručni štab mlade reprezentacije u prošlosti imao problema sa igračima koji su "prekomandovani" iz A tima i da je to psihološki loše delovalo na fudbalere pošto su se osećali degradirano.

Obrazlažući odluku da za susret sa Slovacima izostavi Ljajića i Aleksića, Dujković je istakao da su ovoga puta šansu dobili "igrači koji su u proteklom periodu češće igrali i koji imaju više iskustva".

Meč protiv Slovačke selektor je ocenio kao "veoma važan", poručivši da će njegovi izabranici "ići na pobedu".

"Svima je dobro poznato da nam u duelu sa Slovačkom naredne sedmice odgovara samo pobeda i da nam eventualna podela bodova ostavlja samo teoretske šanse u finišu kvalifikacija", objasnio je Dujković koji se ne uzda previše u povoljne ishode završnih mečeva Hrvatske i Norveške.

On je istakao da stručni štab naše mlade reprezentacije dobro poznaje kvalitete slovačkih nada, napomenuvši da je najbitnija stvar da se njegovi učenici skoncentrišu na svoju igru.

Utakmica Slovačka - Srbija igra se 11. avgusta u Zlatim Moravcama od 17 časova.

Sastav reprezentacije Srbije:

Golmani: Budimir Janošević (Jagodina), Branilsav Danilović (Rad) i Živko Živković (Partizan).

Odbrana: Dejan Karan (Vojvodina), Slavko Lukić (Smederevo), Slobodan Rajković (Čelsi, Engleska), Marko Jovanović (Partizan), Jagoš Vuković (PSV, Holandija), Milan Milanović (Lokomotiva, Rusija), Nikola Leković (Rad) i Nikola Gulan (Fjorentina, Italija).

Sredina terena: Nemanja Matić (Čelsi, Engleska), Filip Đuričić (Herenven, Holandija), Ivan Radovanović (Atalanta, Italija), Marko Stanojević (Rad), Nemanja Tomić (Partizan), Dušan Tadić (Groningen, Holandija), Marko Milinković (Košice, Slovačka) i Miralem Sulejmani (Ajaks, Holandija).

Napad: Vojo Ubiparip (Spartak), Nemanja Milić (OFK Beograd) i Stefan Šćepović (Briž, Belgija).

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online