Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.01.2019.
09:00
K. Marković - Vesti A

Deki osvaja na prvi pogled!

Fudbalski kamp pod nazivom "Deki 5" u sredu je počeo sa radom u Melburnu. Kao pravi domaćin, Dejan Stanković poželeo je dobrodošlicu prvoj grupi polaznika trodnevnog kampa, koji će već u nedelju biti priređen s dečacima polaznicima u Brizbejnu, a na kraju i u Sidneju, gde će kamp biti održan od 23. do 25 januara.

K. Marković
Počelo je: Prvi dan kampa u Melburnu

Proslavljeni reprezentativac Srbije i nekadašnji as Crvene zvezde, Lacija i Intera, dočekan je u Melburnu aplauzima i ovacijama, kako dece koja vole fudbal, tako i njihovih roditelja, baka i deka. Vreme se nije gubilo i ekipa trenera i sportskih pedagoga, pod vođstvom popularnog Dekija, odmah je počela da mališanima prenosi sve tajne najpopularnije sporedne stvari na svetu.

Na samo jedan poziv Miloša Ninkovića, srpskog asa u dresu Sidneja FC, Dejan Stanković je odlučio da organizuje ovaj prvorazredni sportski događaj na Petom kontinentu. tokom prošlog leta održan je više nego uspešan kamp na Zlatiboru uz učešće više od 400 mališana. Osnovna zamisao organizatora, kako su rekli tokom susreta sa roditeljima u Melburnu, bila je da realizuju celokupni program kampa, slično kao u Srbiji. Međutim, to bi onda značilo odvajanje dece od roditelja na nedelju dana, pa će se o tome razmišljati tokom njihove naredne posete. 

Prilagođeno svakom detetu

Akcenat ovog kampa je rad na osnovnoj fudbalskoj obuci, učenju specifične tehnike, izvodjenju kretanja sa i bez lopte, a sve je prilagodjeno uzrasnim i individualnim karakteristikama svakog deteta. Deca će dobiti i preporuke za rad u narednom periodu. Mnogo pažnje biće poklonjeno i edukaciji, važnosti obrazovanja, značaju pravilne ishrane, kao i psiholočkom razvoju i u tom cilju će ponuditi i odgovore na pitanja kako se stiče samopuzdanje i pobeđuje trema. 

Nije se gubilo vreme i dečaci su sa svojim trenerima, a pod budnim okom Dejana Stankovića, krenuli da rade po dobro pripremljenom programu.

- Hvala vam na dobrodošlici, sa oduševljenjem smo prihvatili da dodjemo kod Vas u Australiju. Hvala za poverenje što ste nam doveli decu - rekao je Dejan Stanković u prvom susretu s našim zemljacima u Melburnu. 

Da izrastu u ljude

Podsetio je da su kao veliku čast, ali i odgovrnost, prihvatili da rade sa decom u Australiji. 

- Za sve one koji su se pitali da li ću stvarno doći, kažem da ne samo što sam došao već ću svakog dana biti sa decom na terenu, jer je to za mene pre svega zadovoljstvo, a onda i velika odgvornost - rekao je proslavljeni fudbaler. 

- Meni fudbalski teren nije problem, na njemu ne može ništa da me iznenadi, osim ako na njega ne uđe kengur. Probaćemo da u budućnosti organizujemo malo duže kampove, da nam ostavite decu na nekoliko dana, jer imamo jako lep program i van terena, od edukacije, ishrane, animacije... Važan je odnos, prvo da poštuju Vas kao roditelje, zatim svoje drugare, rivale, nastavnike u školama... Nije najvažnije biti samo fudbaler, važno je da dete odraste u velikog i pravog čoveka, te da zna koje su prave vrednosti u životu - rekao je roditeljima Stanković.

K. Marković
 

Prave vrednosti

Direktor kampa Marko Nikolovski za "Vesti" kaže da u kampu deca prevashodno uče da budu dobri ljudi i sportisti.

- Zaista imali smo veliki broj primera u Srbiji da su deca posle održavanja kampa počela da jedu voće ili, recimo, supu, da ne razmišljaju samo o brzoj hrani. Nije tačno kad neko kaže "daj mi dete na sedam dana u kamp i ja ću od njega da napravim Ronalda". Niko ne može da bude za sedam dana Stanković, Mesi, Ronaldo... Kampovi treba da služe za učenje svih pravih vrednosti - kaže Nikolovski.

Srbija mora da Vas uvaži

Uz podsećanje da logističku podršku organizaciji kampa pruža Miloš Ninković iz Sidneja, Dekijev tim se preko "Vesti" zahvalio našim zemljacima na sjajnom gostoprimstvu.

- Dejan čitav svoj život naglašava patriotizam, svi mi u njegovom timu volimo da srećemo naše ljude. Mora uvek da postoji kontakt izmedju Srbije i njene dijaspore. Ta saradnja mora da budem na raznim nivoima, sportskim, ekonomskim, turističkim... Lično sam se radovao dolasku kod Vas, znam da je vaša dijaspora stara, višedecenijska, a samim tim ima za mene ima posebnu težinu. Tu je nekoliko generacija Srba koji rade rade i koji su zaslužni za razvoj Australije. To mora da se ceni i u Srbiji, tako to vidi i Dejan - rekao nam je Nikolovski. 

Novi susret u oktobru?

Postoje planovi da se kampovi Deki 5 organizuju i u Čikagu i širom Amerike. Ipak, s obzirom na reakciju i interesovanje u Australiji, novi susret sa Dekijem i njegovim timom verovatno će biti još koliko ove godine u oktobru. 

Danas u Južnom Melburnu

Poslednji dan kampa u Melburnu održava se još danas prepodne u Južnom Melburnu. Od nedelje je predviđen susret s mališanima u Brizbejnu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online