Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.11.2018.
15:19
Vestionline A

Ančelotijev žargon: Ako ne prođemo u osminu finala, stvarno smo "s...". Da, "s...".

Napolijev trener nije zabrinut zbog kritika posle 0:0 s Kjevom, a uoči meča sa Zvezdom u Ligi šampiona (sreda, 21 čas).

EPA/ Cesare Abbate
Ančeloti i Alan na pres-konferenciji uoči meča sa Zvezdom

Karlo Ančeloti ide s Napolijem po dva puta. U italijanskom prvenstvu posle 13 kola kao prvi pratilac zaostaje za vodećim Juventusom osam bodova. Staru damu već vide s osmom uzastopnom titulom prvaka u rukama, a Ančeloti je došao ovog leta da bi prekinuo njenu prevlast na Apeninima. 

U prošlom kolu tek 0:0 s Kjevom. Od sigurna tri boda ispao je samo jedan u utakmici u kojoj Napoli prvi put ove sezone nije dao gol na svom stadionu.

U Ligi šampiona, u vrlo zahtevnoj grupi, italijanski vicešampion bi pobedom protiv Zvezde stao na prag osmine finala, iako su predviđanja bila da će prva dva mesta sigurno pripasti Liverpulu i bogatom Pari Sen Žermenu.

- Sada su mnogi iznenađeni što smo rame uz rame s timovima najvišeg nivoa. Igramo svoju igru. Ne zanima nas kakav će biti ishod u Parizu između PSŽ-a i Liverpula. Moramo dobro da odigramo protiv Zvezde, ambiciozno od početka. To je vrlo važan meč za nas, ali tek posle možemo da pričamo šta nas čeka na Enfildu u poslednjem kolu, kada će i pasti konačna odluka. Grupa je teška i nepredvidljiva. Zvezda je bila potcenjena posle dva ubedljiva poraza, a onda... U dobroj smo poziciji. Ako ne prođemo u osminu finala, stvarno smo sise. Da, sise - upotrebio je Ančeloti takav žargon po italijanski na pres-konferenciji uoči duela s našim prvakom.

- Očekujem da će Zvezda biti dobro organizovana, s pojačanim bedemom ispred svog gola, a da šansu traži u protivnapadima. Nama je bitan početni pristup, da uspostavimo inicijativu od starta, sa efektnim napadima, a to nismo imali protiv Kjeva. Kritike su bile opravdane, ali i one su sastavni deo našeg posla - objašnjava Ančeloti.

- Zvezda je vrlo dobar tim. Brani se odlično. Moraćemo da odigramo baš dobro da bismo uzeli tri boda. To je veoma važan meč za nas. Grupa je teška, a šalio sam se i s Nejmarom i s Brazilcima u Liverpulu ko će da prođe dalje, a ko ne - rekao je Alan (27), agilni vezni igrač koji je zbog dobrih partija u Napoliju nedavno debitovao u brazilskoj reprezentaciji.

Poslednji Napolijev trening pred utakmicu sa Zvezdom

Tanjug/AP
Alan na treningu
Tanjug/AP
Dobro raspoloženje u taboru Napolija: Hisaj, Hamšik, Alan i Milik
Tanjug/AP
Ančeloti sa svojim mislima

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online