Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.10.2018.
13:05
G. A. - Vestionline A

Bilo jednom (prvi put) u Americi: NHL, NFL, MLS, MLB i NBA u jednom danu u istom gradu

U SAD 11 polisa ima klubove u svih pet vodećih sportova, a istorijsko popodne, koje je na borilišta privuklo 191.978 duša, dogodilo se Los Anđelesu.

mlssoccer.com
Istorijska satnica mečeva iz pet glavnih sportova u Los Anđelesu

Vreme sporta i razonode u Gradu anđela 28. oktobra 2018. Tako može da se imenuje istorijski dan u najvećem metropolisu zapadne Amerike, koji ulazi i u anale nacionalnog sporta, jer se prvi put desilo da se u jednom gradu u istom danu igraju utakmice pet vodećih liga.

Ako u Los Anđelesu vide dalje od Holivuda i Beverli hilsa, gradski oci bi trebalo da pozlate satnicu mečeva i da je s ponosom drže uramljenu kao znamenitost koju možda nikada neće imati Njujork, Atlanta, Boston, Čikago, Dalas, Denver, Majami, Mineapolis, Filadelfija i Vašington.

Program je počeo i završen je u Stejpls centru, čuvenoj gradskoj dvorani u kojoj se igraju i hokejaške i košarkaške utakmice. Pola sata posle 12 časova krenula je utakmica u Nacionalnoj hokejaškoj ligi (NHL) u kojoj su Los Anđeles Kingsi savladali Njujork Rendžerse s 4:3 pred 18.230 posmatrača.

Pred pola dva počeo je meč u Nacionalnoj fudbalskoj ligi (NFL), u sportu koji će za nas uvek biti ragbi. Los Anđeles Ramsi su sa 29:27 pobedili Pekerse iz Grin Beja, grada u Viskonsinu, ostvarivši i osmi uzastopni uspeh od početka sezone. Igralo se na čuvenom Koloseumu, stadionu koji će kroz deset godina biti domaćin letnjih olimpijskih igara i treći put (1932, 1984). Gledalaca je bilo 75.822.

Baš u pola dva na fudbalskom objektu u predgrađu Karsonu počela je utakmica od koje se mnogo očekivalo. Zato je i razočaranje ljubitelja sporta u Los Anđelesu bilo veliko jer Galaksi, u kojem i u veteranskim godinama briljira švedski napadač Zlatan Ibrahimović (37), nije uspeo da postigne pobedu koja bi ga odvela u plej-of severnoameričke soker lige (MLS). 

Pred 27.068 gledalaca domaćin je vodio s 2:0 posle prvog poluvremena, ali je u drugom delu igre od gotovog napravio veresiju. S 3:2 ga je šokirao Dinamo iz Hjustona, kojem pobeda i nije bila potrebna. 

Najznačajniji meč igrao se na Dodžer stadionu od 17.15 časova iz prostog razloga jer su Los Anđeles Dodžersi bili bitku s Red Soksima iz Bostona za prvaka u Mejdžor bezbol ligi (MLB). Gosti su pobedili s 5:1, a tako su stigli do potrebnog četvrtog uspeha u seriji (4:1). Njima je to četvrta titula u poslednjih 15 godina, a Dodžersi, koji su prošle godine izgubili u finalu i od Hjustona, na nju čekaju od 1988. Gledalaca je bilo 54.367.

Sportski dan u Los Anđelesu završen je utakmicom NBA lige. Hokejaška ledena ploča je u Stejpls centru u međuvremenu zamenjena košarkaškim parketom. U pola 7 uveče počeo je meč u kojem su Los Anđeles Klipersi savladali Vašington sa 136:104 pred 16.491 gledaocem.

Učesnici istorisjkog sportskog dana za grad bili su i Boban Marjanović i Miloš Teodosić. Marjanović je za 11 minuta na terenu postigao 13 poena za Kliperse, a imao je i devet skokova. Teodosić je igrao 10 minuta, a pobedi je doprineo jednom trojkom iz jedinog pokušaja. Imao je i tri dodavanja i jednu ukradenu loptu.

Kako se u Stejpls centru u nekoliko časova hokejaško igralište pretovri u košarkaško? Ovako.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online