Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 26.10.2018.
01:44
Vestionline A

Loftus-Čik dao het-trik (VIDEO)

Englez trostruki strelac za Čelzi u evrokupovima posle 47 godina.

Tanjug/AP
Loftus-Čik posle jednog od tri gola

U dve najubedljivije pobede u trećem kolu Lige Evrope (Sevilja - Ahisar 6:0, Viljareal - Rapid 5:0) nije bilo trostrukog strelca. Jedini het-trik viđen je na Stamford Bridžu gde je Čelzi savladao BATE s 3:1.

Ruben Loftus-Čik (22), jedan od najdarovitijih engleskih igrača nove generacije, za sedam minuta i 48 sekundi od početka utakmice postigao je onoliko golova koliko je dao u prethodnih 35 mečeva za "plavce". Golmana beloruskog tima savladao je u 2. i u 8. minutu, a u drugom poluvremenu i u 54. Utešni pogodak za goste bio je u 79. minutu delo Alekseja Riosa, igrača peruansko-španske krvi.

Loftus-Čik, izdanak Čelzijeve škole, koji je u prošloj sezoni igrao na pozajmici u Kristal palasu (dva premijerligaška pogotka), prva dva gola u seniorskom timu postigao je u zimu 2016: jedan u kupu, a jedan u prvenstvu. U istoriju kluba ulazi kao jedan od malo trostrukih strelaca na meču evrokupa.

Prethodni kome je to pošlo za rukom je sjajni napadač iz Obale Slonovače Didije Drogba, jedini Čelzijev het-trik golgeter u Ligi šampiona. Pogotke je postigao u pobedi protiv Levskog u Sofiji s 3:1 2006. 

U drugom kolu Kupa pobednika kupova u njegovoj pretposlednjoj sezoni (1997/98) Tromse je savladao Čelzi u prvom meču u Norveškoj s 3:2, ali je engleski tim bio nemilosrdan u revanšu. Pobedio je sa 7:1, a trostruki strelac je bio italijanski as Đanluka Vijali. Čelzi je i osvojio trofej.

U istom takmičenju u sezoni 1971/72. "plavci" su bili branioci trofeja. U prvom kolu su se sastali s nejakim luksemburškim timom Ženes Eš. Kao gosti su pobedili s 8:0, a tri gola je dao Piter Osgud, klupska legenda. U revanšu je ostvarena najubedljivija pobeda u evrokupovima - 13:0. Osgud je bio petostruki strelac, a Tomi Boldvin trostruki. "Plavci" su tada poklekli u drugom kolu protiv švedskog Otvidaberga (0:0, 1:1).

To znači da je Englez postigao het-trik za Čelzi u evrokupovima posle 47 godina. Zato i ne čudi što je Loftus-Čik za sebe prigrabio loptu s utakmice da mu bude suvenir. Uostalom, nijedan engleski igrač nije bio trostruki strelac još od Totenhemovog asa Harija Kejna 2014. protiv grčkog Asterasa u Londonu (5:1) u grupi Lige Evrope u kojoj je bio i Partizan.

Het-trik ima i Teri Venejbls, nekadašnji engleski selektor (1994-96), ali ga je postigao u Kupu sajamskih gradova, kada je u prvom kolu 1965/66. u prvoj utakmici savladana Roma s 4:1. U revanšu nije bilo golova.

Posle poraza protiv šampiona Mančester sitija u Superkupu Engleske (2:0) Čelzi pod novim trenerom u ovoj sezoni Italijanom Mauricijom Sarijem ne zna za poraz već na 13 mečeva (svih devet u Premijer ligi, sve su tri pobede u Ligi Evrope i još jedna u Kupu ligaša pošto je u trećoj rundi savladan Liverpul na Enfildu). BATE mu je bio prvi protivnik iz Belorusije, a 80. različiti u evrokupovima.

U gostujućem timu Aleksandar Filipović je odigrao ceo meč na mestu halfa, a krilni napadač Mirko Ivanić je ušao u igru u 59. minutu umesto Aleksandra Hleba.

Tanjug/AP
Filipović u duelu s Čelzijevim francuskim napadačem Žiruom
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online