Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.10.2018.
17:06
Vestionline A

Tuhel: Zvezda dobro organizovana, moramo da je destabilizujemo presingom "visoko"

Nemački trener očekuje da će se naš prvak braniti kao i većina ekipa koje igraju s Pari Sen Žermenom u francuskom prvenstvu.

EPA/Julien De Rosa
Tomas Tuhel na pres-konferenciji uoči duela sa Zvezdom

Sutra (18.55 časova) odbrana Milojevićeve Zvezda će biti na najvećim iskušenjima od kad je on trener. Njegov kolega na klupi Pari Sen Žermena Nemac Tomas Tuhel najavljuje ofanzivu francuskog prvaka od prvog minuta meča drugog kola Lige šampiona na pariskom Parku prinčeva.

- Moramo da ih pritisnemo visoko i tu očekujem od napadača da ulože veliki napor. Ovo je kolektivna igra. Najbolji način za visok posed lopte je da što je što pre osvajamo loptu kada je izgubimo. U skoro svakoj utakmici igramo protiv rivala koji se isključivo brane i zato moramo da ih napadamo visoko jer vreme radi za njih. To je jedini način da destabilizujemo dobro organizovane timove. A Crvena zvezda je dobro organizovana. Uporna pas igra nekada ume da bude dosadan. Čak i ako budemo imali loptu 70 odsto u svom posedu, potrebna nam je brza tranzicija - objašnjava trener koji je PSŽ preuzeo ovog leta.

Očekuje se da njegove udarne igle budu Brazilac Nejmar, Argentinac Di Marija, nova zvezda svetskog fudbala mladi Francuz Mbape i Urugvajac Kavani kao najistureniji.

- Volim kada njih četvorica igraju zajedno jer uvek naprave prevagu. Protivniku je veoma teško kada mora da pazi na svu četvoricu. Imamo nekoliko sistema za njih četvoricu na terenu. Ali i alternative… Kada je Mbape bio suspendovan, pobedili smo. Kada smo Nejmara odmarali, pobedili smo. Ali ne mogu da vam kažem kako ćemo igrati sutra.

Na pitanje u kakvoj je formi Nejmar, Tuhel je rekao:

- Nejmar je veoma posvećen klubu. Možda još nije na 100 odsto svojih mogućnosti jer nije imao normalne pripreme. Ali uskoro će biti na vrhunskom nivou i biće naš ključni igrač. Trenira sa osmehom i zadovoljan sam njime. Bilo da je u formi ili nije, ceo svet gleda u njega. U Liverpulu mu je bilo teško, ali i pored svega je dao jedan odlučujuči pas. Strpljivo ga čekamo...

Na pres-konferenciji je bio i Nejmar.

- Još nisam 100% spreman, ali nas fudbal na visokom evropskom nivou tek očekuje. Trudim se da se poboljšavam iz utakmice u utakmicu. Ja volim da imam loptu u nogama. Osećam se komotno i kao vođa tima i na krilu. Nije mi bitno na kojem mestu sam jer imamo fenomenalne igrače koji mogu da odigraju gdegod - kaže Nejmar, ne dotičući se Zvezde.

EPA/Julien De Rosa
Nejmar na pres-konferenciji

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online