Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.08.2018.
11:24
Vestionline, b92.net A

Priča se: Bez Milivojevića i Stojkovića na Krstajićevom spisku

Pomoćnik selektora naše reprezentacije Milan Obradović teško je optužio Milivojevića za "pokušaj puča" u državnom timu na Mundijalu u Rusiji u sadejstvu s poznatim menadžerom Falijem Ramadanijem.

EPA/Laurent Gillieron
Događaji s Mundijala došli na naplatu: Milivojević na meču sa Švajcarskom u drugom kolu, koji smo izgubili s 2:1

Nije uvek tako, ali obično se posle velikih fudbalskih takmičenja dese rezovi u onim reprezentacijama koje nisu oduševile, igrajući ispod očekivanja. U našem timu, koji se na Mundijalu u Rusiji nije probio iz grupe u osminu finala, Mladen Krstajić je ostao selektor. Ukazana mu je prilika da vodi "orlove" i u Ligi nacija, novom takmičenju Evropske fudbalske unije (UEFA), koje je i kvalifikaciono za Evropsko prvenstvo 2020. 

Srbija kreće u nove borbe u Četvrtoj grupi Treće divizije (C) mečevima s Litvanijom u Viljnusu 7. septembra i s Rumunijom kod kuće tri dana posle (u grupi je i Crna Gora). Uskoro će i spisak igrača, a priča se da će se Krstajić odreći golmana Vladimira Stojkovića i defanzivnog veziste Luke Milivojevića. 

Obojica su bili učesnici Svetskog prvenstva. Stojković je branio na sva tri meča (Kostarika, Švajcarska, Brazil). Milivojević je ostao na klupi protiv Brazilaca u poslednjem kolu, a uz Nemanju Matića u bloku ispred odbrane povučen je Sergej Milinković Savić, koji je na prve dve utakmice bio iza napadača.

Tada je moglo da se nasluti da je Milivojević žrtva okolnosti koje su se dogodile mimo širom otvorenih očiju javnosti. Potvrda za to stiže s dve suprotstavljene strane u osvit novih izazova reprezentacije. 

Milivojević, koji je u englskom premijerligašu Kristal Palasu nezamenljiv šraf na mestu na kojem je igrao u državnom timu, rekao je za "Dejli mejl" da je na Mundijalu plaćen ceh lošim Krstajićevim izborima i procenama. 

U odbranu onog čija je desna ruka stao je njegov pomoćnik Milan Obradović. U izjavi za "Informer" teško je optužio Milivojevića da je u Rusiji pokušao "da izvede puč" združeno s poznatim fudbalskim menadžerom Falijem Ramadanijem, koji zastupa i nekadašnjeg Zvezdinog igrača.

- Ramadani je hteo nekoliko reprezentativaca i u tome je imao veliku podršku svog igrača Luke Milivojevića. S obzirom na to da im to tada nije uspelo, išli su toliko daleko da su hteli da izazovu puč u reprezentaciji pred utakmicu protiv Brazila - rekao je Obradović za "Informer".  

Krstajićev pomoćnik smatra da je Milivojević izjavom za engleski medij pokušao da zabašuri stvarni razlog zbog kojeg ga neće biti u reprezentaciji.

- Ako je želeo nešto da kaže, što to Luka Milivojević nije rekao po završetku šampionata u Rusiji, nego dva dana pre objave spiska selektora Krstajića za predstojeće utakmice u Ligi nacija? Pa zato što želi da stvori utisak u javnosti da ga u nacionalnom timu nema zbog tih izjava. Ubeđen sam da nije slučajno da se Luka Milivojević baš sad oglasio i da je ovo samo još jedan u nizu pokušaja Falija Ramadanija da se destabilizuje reprezentacija Srbije - tvrdi Obradović.

EPA/Yuri Kochetkov
Karakterističan način branjenja Stojković je prikazao i u prilici koju je imao brazilski as Nejmar

Videćemo šta Milivojević ima da kaže na to, ali ostaje gorčina utiska da se u nacionalnom timu ponovo dešavaju stvari koje nemaju fudbalski rezon. To se možda i ne može reći za odluku da ne bude pozvan i Stojković, iako, kako se to obično radi u srpskom fudbalu, i njegovo izostavljanje, sva je prilika, ima veze s ličnom ravni.

Mada su golmani kao vino - što su stariji, to su bolji, a za to postoji nebrojeno potvrda u fudbalskoj istoriji - izostavljanje dojučerašnjeg nezamenljivog čuvara mreže može da se tumači i odlukom da se prilika ukaže mlađima. Stojković ima 35 godina, a njegova prva zamena Predrag Rajković, jedan od junaka trijumfa omladinske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Novom Zelandu 2015, tek 22. Marko Dmitrović (26), koji standardno brani u španskom prvoligašu Eibaru, postao bi tako od trećeg izbora drugi, a nekadašnji čuvar mreže niškog Radničkog Aleksandar Jovanović (25), koji je pozivan u ranijim akcijama državnog tima, treći. On je već treću sezonu na golu danskog Orhusa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online