Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 20.08.2018.
22:41
Vestionline, sportklub.rs A

Prosinečki ga razočarao: Vređa mene i reprezentaciju!

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki izostavio je golmana Bornmuta Asmira Begovića sa spiska igrača za prva dva meča u Ligi Nacija protiv Severne Irske i Austrije.

EPA/GERRY PENNY
Asmir Begović, ljut na Prosinečkog

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske i trener Crvene zvezde je objasnio da na taj način kažnjava Begovića jer je "preskakao prijateljske utakmice na početku njegovog mandata".

Prosinečki je prednost dao Ibrahimu Šehiću iz Erzuruma, Vedranu Kjosevskom iz Željezničara, Kenanu Piriću iz Maribora.

Ubrzo je stigao ni malo prijatan Begovićev odgovor, koji je u proteklih devet godina 61 put oblačio dres BiH.

- Iako bih želeo da izbegnem bilo kakvu komunikaciju preko medija jer to nije način na koji stvari treba da se rešavati, osećam potrebu da se obratim navijačima nakon svega što je rečeno u vezi mog nepozivanja u reprezentaciju.

Pre svega, ovo je za mene bio jedan od najtežih dana u profesionalnoj karijeri jer se nisam nadao da će nakon deset godina u reprezentaciji neko izbrisati moje ime bez da me je barem nazvao ili posetio i lično objasnio o čemu se i kakvom problemu radi. Mislim da nakon toliko vremena i posvećenosti reprezentaciji nisam zaslužio takav odnos. Bukvalno sam danas izašao sa treninga i preko poruka i novinskih tekstova saznao da ovaj put nisam na spisku reprezentacije i iskreno mislim da je to nedopustivo i da vređa ne samo mene nego instituciju reprezentacije.

Prvo i najvažnije što želim reći je da ja ne biram utakmice i nikada to ne bih radio. U reprezentaciji sam odigrao 61 utakmicu, a 19 ih je bilo prijateljskih i to na različitim kontinentima. 11 puta sam utakmice počinjao sa klupe i pošteno se svojim napornim radom borio za svoje mesto na golu. Uvek sam poštovao saigrače i trenere i instituciju selektora i njegove odluke i poštujem i sada. Za BiH sam uvek igrao srcem i bez kompromisa i kalkulacija.

Dva puta sam od selektora tražio poštedu. Prvi put zbog povrede koju sam vukao od januara, a Nogometnom savezu, selektoru i našem lekarskom timu sam poslao kompletnu medicinsku dokumentaciju. Sa dopuštenjem selektora sam propustio okupljanje kako bih se za vrime pauze što bolje oporavio. Drugi put mi se desio privatni problem; kao bivšeg igrača i čoveka sam selektora zamolio da me poštedi utakmica. Nisam zahtevao, nisam tražio, nisam davao uslove, samo sam zamolio i selektor mi je u kratkom razgovoru dao dopuštenje. Da nije, prihvatio bih to i došao na okupljanje.

U tri meseca koja su usledila niko me od trenera ili predstavnika saveza nije nazvao ili rekao da postoji bilo kakav problem jer da je, ja bih ga barem pokušao rešiti. Slažem se da u reprezentaciji treba da postoji hijerarhija i red, ali ja sam tu hijerarhiju u ovom slučaju poštovao i nisam zaslužio da me prikazuje kao nekoga ko izbegava utakmice.

Isto tako nije istina da je selektor sa mnom o tome razgovarao; od kada je Prosinečki selektor osim kada sam ja zvao da zamolim za poštedu nije me zvao, posećivao ili kontaktirao na bilo koji način. Štaviše, više puta sam zvao selektora da se čujemo ili vidimo smatrajući da je to normalan odnos, ali nisam dobio nikakav odgovor.

Na kraju, ja ne igram za selektore ni za Savez ni za bilo koje individualce ili nečije privatne interese. Ja sam uvek igrao i opet ću igrati za svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu i to mi niko ne može oduzeti.

Ovo je moj stav i jedini komentar na ovu temu u ovom trenutku i ne želim da se upuštam u dalju raspravu i kvarim atmosferu pre važnih utakmica koje dolaze.

Ekipi želim puno sreće i sve najbolje u utakmicama protiv Severne Irske i Austrije, za njih ću navijati svim srcem. - napisao je Begović na svom Fejsbuk profilu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online