Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 19.08.2018.
18:27
Vestionline A

Sve bliži Šireru: Deveti het-trik Aguera u Premijer ligi

Engleski prvak Mančester siti pred svojim navijačima se poigrao s Hadersfildom u drugom kolu - 6:1.

EPA/Peter Powell
Od početka sezone u golgeterskom zanosu: Aguero postiže jedan od tri pogotka pored nemoćnih golmana Hamera i slovenačkog beka Gorenca Stankovića

Mančester siti je silovito počeo novu sezonu, a od deset golova u tri utakmice pola je dao argentinski napadač Serhio Aguero, koji je bio u drugom planu kod selektora Horhea Sampaolija na minulom Mundijalu u Rusiji.

Kada je Siti u Superkupu Engleske savladao Čelzi na Vembliju s 2:0, Kun je dao oba pogotka. U strelce se nije upisao u prvom kolu, ali su "građani" bili u šampionskom zanosu u derbiju protiv Arsenala na njegovom stadionu. I njemu su pokazali ko je gazda na Ostrvu - 2:0. 

Treći meč u sezoni, drugi u prvenstvu, a prvi na svom "Etihadu" bio je kao stvoren da se razgale navijači. Hadersfild, koji je u prošloj sezoni, povratničkoj u najbolje društvo engleskog fudbala posle 45 godina, zauzeo 16. mesto među 20 timova, ispraćen je kući s pola tuceta golova u mreži.

Najviše golova u Premijer ligi igrača koji nisu Englezi

175: Tjeri Anri (Francuska)

146: Serhio Aguero (Argentina)

144: Robin van Persi (Holandija)

127: Džimi Flojd Haselbajnk (Holandija)

Prva dva gola za domaćian postigao je Aguero (25. i 35. minut), a treći je dao Brazilac Gabrijel Žezus (31). Do kraja prvog poluvremena gosti su smanjili prednost preko 22-godišnjeg slovenačkog beka Gorenca Stankovića, koji je ponikao u Domžalama. 

U drugom delu prvi je mrežu zatresao Španac David Silva (48. minut), koji je odigrao 250. utakmicu u Premijer ligi (u Siti došao 2010. iz Valensije). Više puta od njega među njegovim zemljacima igrali su Fransesk Fabregas, golman Hoze Reina i Mikel Arteta.

Aguero je opet stupio na scenu u 75. minutu. Postigao je tako deveti het-trik u Premijer ligi pa se na drugom mestu večne liste izjednačio s Robijem Faulerom, koji je prvih osam dao kao igrač Liverpula (dva puta i četvorostruki strelac), a deveti u Lidsu. Na 80 mečeva za Siti od 2003. do 2006. postigao je 21 gol, ali nijednom to nije bio het-trik. Neprikosnoven je i dalje Alan Širer s 11, a osim Aguera može da ga dostigne i Totenhemov as Hari Kejn, koji i dalje ima osam kao i Tjeri Anri i Majkl Oven.

U Premijer ligi su od početka godine postignuta pet het-trika, a vlasnik još dva je Aguero. Po jednom je to bilo dostignuće Velšanina Arona Remzija (Arsenal) i Egipćanina Mohameda Salaha (Liverpul), s tim što je argentinski as protiv Lestera u prošloj sezoni (5:1) dao i četiri gola.

Šesti gol Sitija bio je autogol francuskog halfa Kongola, koji je s pozajmice iz Monaka u drugom delu prošle sezone preveden ovog leta pod ugovor s Hadersfildom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online