Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 29.10.2017.
14:28
M. Topalović - Vesti A

Oprezno protiv Gruzina

Brodarac takmičenje u Omladinskoj Ligi šampiona nastavlja protiv Saburtala iz Tbilisija

Miloš Topalović
USPEŠNA MISIJA: FK Brodarac u Izraelu

Posle uspešno prebrođene prve prepreke najtalentovaniji dečaci Brodarca, zvanični šampioni Srbije, nastavljaju takmičenje u Omladinskoj Ligi šampiona. Sledeći rival dolaziiz Gruzije. Za mnoge nepoznanica, ali trenerski trio Milan Kuljić, Željko Kajaldžić i Zoran Šaraba uveliko analiziraju narednog rivala. Kao i u prošlom kolu Brodarac je najpre domaćin. 
Za mnoge je možda iznenađenje što je sledeći rival gruzijski Saburtalo iz Tbilisija koji je u prošlom kolu eliminisao tursku Bursu?!
- To je dokaz da su ozbiljna ekipa - kaže Kuljić - Slavili su u Turskoj sa 1:0, a revanš je bio baš uzbudljiv. Bursa nije realizovala penal, kasnije je povela, ali su uporni Gruzini izjednačili u 87.minutu i na taj način obezbedili dvomeč sa Brodarcem. 

Miloš Topalović
OPREZNO SA GRUZINIMA: Milan Kuljić


Kakav je prvi utisak kada je reč o sledećem protivniku?
- Najjednostavnije rečeno tipičan predstavnik dobro poznate stare sovjetske škole. Ekipa koja zna i hoće da igra. Nije atraktivan protivnik, ali je izuzetno čvrst, agresivan na protivničkoj polovini i ne dozvoljavaju rivalu da razvije igru. Poseduju par dobrih individualaca, a trojica su standardna u mladoj selekciji Gruzije. Reč je o bekovaima i centarforu. Mislim da sve ekipe koje su u drugom krugu imaju određen kvalitet.
Kojim bi rezultatom bili zadovoljni u prvoj utakmici?
-Svaka pobeda, bez primljenog gola, pošto je to tek "prvo poluvreme". Trenutno se ne zanosimo i ne razmišljamo u tom pravcu. Bez obzira na rezultat prve utakmice svesni smo da će imati da se igra još najmanje 90 minuta. To smo najbolje osetili u Izraelu gde smo pobedili golom Babovića. Uslovno rečeno imali smo slabiji rezultat (1:1), ali smo trijumovali u gostima. 
Kadrovska situacija?
- Na našu sreću nemamo suspendovanih igrače, ali par mladića se žali na povrede. Uz pomoć lekarske ekipe učinićemo sve da i oni budu u konkurenciji za tim. 
U slučaju da se eliminiše Saburtalo tek sledi pravo "rešeto"?
- Da, pošto sledi ukrštanje i samo jedna utakmica sa ekipama koje su u grupnoj fazi, a reč je o omladinskim timovima klubova koji igraju Ligu šampiona. Postoje dva kostura u OLŠ. Ekipe u grupnoj fazi i šampioni država. U tom delu je Brodarac. Ako prezimimo u Evropi ukrštamo se sa nekom od drugoplasiranih ekipa, a to je sigurno neko od zvučnih imena. Ipak, ako je sjajan seniorski pogon to ne znači i da su omladinci tih klubova bauk. Elitno takmičenje za nas je veliki izazov i nema predaje. Svemu se radujemo, ali najpre moramo da se izborimo sa Gruzinima. Idemo korak po korak i to je jedino ispravno razmišljanje u fudbalu.

Miloš Topalović
JUNAK POBEDE NAD MAKABIJEM: Matija Babović


Koliko je zanimljivo takmičenje govore i sledeće Kuljićeve reči:
- Liga šampiona je puna uzbuđenja i neizvesnosti. Na papiru su Bursa i Makabi iz Haife bili favoriti, ali teren je pokazao nešto drugo - koplja će ukrstiti Bordarac i Saburtalo.

Termini
Brodarac svoje mečeve igra 1. i 22. novembra

Druga runda (29, 31. octobar i 1. novembar - 21. i 22. novembar)

Zimbru Moldavija - Molde Norveška
Lokomotiva Hrvatska - Željezničar BiH    
Inter Italija    - Esbjerg Danska    
Legia Poljska - Ajaks Holandija
Brodarac Srbija - Saburtalo Gruzija    
Šahtjor S. Belorusija - Nitra    Slovačka
Krasnodar Rusija - Honved    Mađarska
Sparta Češka - Salcburg Austrija    

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online