Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.08.2017.
14:24
Tanjug A

Terzić: Niko nije na prodaju!

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić prethodna dva meseca ocenio je kao najuspešnije u poslednjoj deceniji, posle plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, ali i da ne želi da se zaustave na tome već da prezime na međunarodnoj sceni.

A. Čukić - Vesti
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić

- Ispunili smo obećanje i ostvarili san čekan 10 godina da Zvezda uđe u Ligu Evrope. Zadovoljstvo je veliko, ušli smo skromno u taj projekat, pokazali smo da smo napravili kvalitetan tim sa trenerom Milojevićem koji ima pobedničku crtu. Sa pravom očekujem da, bez obzira na prejaku grupu, prezimimo u Evropi - rekao je Terzić.

On je naglasio da neće biti odlazaka i da su odbijene ponude za Ričmonda Boaćija u iznosu od četiri miliona, Gelora Kangu tri miliona, kao i Mičela Donalda i Uroša Račića od 1,5 miliona evra.

Od UEFA "kolača" ostaje oko 500.000 evra

Terzić je rekao i kako će biti podeljena zarada od plasmana u Ligu Evrope.

- Dobili smo 3,2 milioma evra, menadžeru Ćalasanu moramo da isplatimo 1,5 miliona, a igračima za nagrade ide 1,2, što znači da klubu ostaje 500.000 evra. Pored toga, dobićemo od "Gasproma" još 240.000 evra kao nagradu - istakao je Terzić.

U Crvenoj zvezdi očekuju da prihod od ulaznica u grupnoj fazi Lige Evrope bude između 1,5 i dva miliona evra.

Takođe, Terzić je naglasio da je sadašnji dug oko 33,5 miliona evra, a da bi novim kreditom koji bi bio usmeren ka rešavanju obaveza prema "Agrobanci" bio 26 miliona.

- Odbili smo sve ponude, nijedan igrač ne može da ide. Ne znam šta treba da se uradi da nas neko napusti. Želimo sa najjačim sastavom pokušamo da prođemo dalje u Ligi Evrope. Veliki novac smo mogli da dobijemo, pravi izazov je bio, zbog dugova i infrastrukturnih radova, ali smo odbili. Biće besparice i muke, ali navikli smo na to ovih godina.

On je dodao da će klub ponuditi nove ugovore Geloru Kangi, Mičelu Donaldu, Damijanu Le Taleku i Slavoljubu Srniću i da bi trebalo da se napravi dogovor.

- Do kraja nedelje obavićemo razgovore sa svima. Što se tiče Kangine plate, nismo još došli do toga, to ćemo u subotu. Kanga zaslužuje, pokazao je da zna, ali moramo da vodimo računa o balansu i dobroj atmosferi, ne smemo da kvarimo. Imamo limite koje nećemo prelaziti.

Sa trenerom Vladanom Milojevićem oko nove saradnje neće biti problema kada dođe pravo vreme.

- Imamo sjajnu saradnju, Milojević je presrećan u Zvezdi, a i mi sa njim. Stvari neka idu svojim tokom i ne može da dođe do zastoja kada bude vreme za to.

Terzić je potvrdio da više neće biti pojačanja jer je ekipa dobro popunjena na svim pozicijama.

- Konstatovali smo da nam ne trebaju novi igrači. Razmišljali smo o mogućim novajlijama, ali s obzirom da nikoga ne prodajemo nema potrebe za njima. Dolaskom Krstičića zaključili smo prelazni rok. Mnogi igrači nam se nude, oni koji su nam odbijali u julu, svesni šta sada nosi dolazak u Zvezdu. 

Terzić je izrazio zadovoljstvo što će Arsenal, BATE i Keln da gostuju u Beogradu.

- Počinjemo da ličimo na Zvezdu od pre 20 ili 25 godina, uspeli smo da dovedemo Keln i Arsenal u Beograd, vraćaju se sećanja. Pretiti Arsenalu bilo bi neozbiljno, iako mu neće biti lako na "Marakani". Da više nikog ne pobedimo, ovo je istorija, ali verujemo da možemo da savladamo BATE i Keln - naglasio je Terzić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online