Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 02.07.2017.
12:21
M. Topalović - Vesti A

Miodrag Ješić pruzeo bogati Al Itifak

Poznati trener u Saudijsku Arabiju poveo kompletan stručni štab iz Srbije!

instagram.com
Srpska kolonija u Damamu: Ješić sa stručnim štabom Itifaka

U bogatoj trenrskoj karijeri Miodrag Ješić je prikačio još jednu "zvezdicu". Sklopio je ugovor sa Al Itifakom iz Saudijske Arabije koji je lociran u gradu Damam.
-Klub poseduje moderan stadion sa oko 26.00 sedećih mesta i najsavremenije prateće objekte. - kaže Ješić. - Ništa čudno za ovaj deo sveta.
Da li su pregovori dugo trajali?
- Ne! Predsednik Halid Al Dabal mi je dao odlične finansijske uslove, a prihvatio je i moj predlog da kompletan stručni štab čine Srbi. Ustvari, to je bio moj prvi preduslov za saradnju.
Sada se već stvorila mala srpska kolonija u Damanu?
- Uz mene su stalni saradnik kondicioni trener Darko Obradović, prvi pomoćnik Srđan Tekijaški, za rad sa golmanima zadužen je Rade Zalad, prevodilac je Zoran Vešović, a video analize obavljaće Ivan Zorić.
Zapažen trag u Itifagu ostavio je hrvatski stručnjak Branko Ivanković, ali i naš Goran Tufegdžić. Uopšte, klub je često imao trenere iz uvoza: Rumuni Andone, Tudor, Mulcesku i Marin, Brazilci Prokopio i Fransisko, Švajcarac Gajger, Poljak Skorca, Nemci Brukner i Štumpf, Holanđanin Skatori...Reč je o jednom od najbogatijih klubova u Saudijskoj Arabiji, sa fantastičnim navijačima, a jedan od sponora je "Hjundai". A kada je reč o timu Ješić kaže:
- Prva zvezda je španski vezista Huanmi Kaljehon koji je igrao za Erkules, Albasete, Majorku, Kordobu Bolivar i Levadijakos. Videćemo sa kojim ćemo snagama ući u novu sezonu. U ekipi su još  Kamerunac Buba, Iračanin Ibrahim, Fofana iz Gvineje i Bolivijac Duk. Prošle godine osvojili su 11 mesto što je jedan do najslabijih plasmana. Na meni i saradnicima je da napravimo veliki iskorak i ne sumnjam da ćemo uspeti u toj nameri. 

instagram.com
Iskušenje i zadovoljstvo Miodrag Ješić


Borba za titulu nije realna?
- Nije ni imperativ. U ovom trenitku Al Hilal, Al Ahli, Al Nasr, Al Itihad i Al Šašab nalaze se u boljem položaju. Naš zadatak je da stabilizuejm oekipu, približimo je najboljima i u dogledno vreme napadnemo pozicije koje vode u azijska klupska takmičenja. Uz to, siguran sam da ćemo od starta svim favoritima biti tvrd orah. Zna se da volim fajtersku igru i Itifak se neće povlačiti i povijati bez obzira na ime protivnika.
Podneblje vam nije strano?
- Ni podneblje ni zemlja jer sam radio u Najranu pre par godina. Ima dosta specifičnosti, a li trenerski posao je takav. Morate brzo i efikasno da se prilagođavate podneblju, igračima i milionu sitnica koje utiču na rezultat. Veruejm da će naš u Itifaku biti pozitivan.
Nećete biti jedini srpski trener u Saudijskoj Arabiji?
- Vuk Rašović je preuzeo Al Fejsali, ali se još nismo čuli, a ni videli. Tek sam se raspakovao! Biće vremena jer mi najpre predstoji veliki posao u klubu koji sam preuzeo. Za naš fudbal svakako je priznanje što ima dva trenera u jakoj ligi. Uostalom, osim Al Šababa, koji vodi domaći trener Al Žaber, nekada sjajan igrač, u ostalim klubovima su strani treneri.

instagram.com
Ponovo u Saudijskoj Arabiji: Miodrag Ješić
Globtroter
Ješićeva trenerska karijera iz godine u godinu je sve bogatija:
1997/98    Radnički Niš
1998/99    OFK Beograd
1999/00    Partizan 
2000/01    Sportif Sfaksijen (Tunis)
2002        Altaj (Turska)
2002–04    Slavia (Bugarska)
2004        Pegah Gilan (Iran)
2004–06    CSKA (Bugarska)
2006/07    Partizan 
2007        Širin Faraz (Iran)
2007/08    Liteks (Bugarska)
2008        Otopeni (Rumunija)
2008/09    Budućnost (Crna Gora)
2009/10    Al Itihad (Libija)
2010        Čangša Đinde (Kina)
2011        Atahadi Bengazi (Libija)
2011        Šardari Tabriz (Iran)
2012/13    Najran (Saudijska Arabija)
2013        CSKA (Bugarska)
2014        Liteks (Bugarska)
2015        Jangon (Mjanmar)
2015/16    Sarajevo (BiH)
2016/17    Al-Arabi (Kuvajt)
2017-    Al-Itifak (Saudijska Arabija)

Invazija stranaca
Uz Ješića i Rašovića na kormilu klubova u Saudijskoj Arabiji su poznata imena: Al Ahli - Rebrov (Ukrajina), Al Batin - Kvim Mašado (Portugal), Al Fateh - Žaber (Tunis), Al Hilal - Ramon Dijaz (Argentina), Al Itihad - Sijera (Čile), Al Halej - Tudor (Rumunija), Al Nasr - Rikardo Gomes (Brazil), Al Kadisija - Dos Anjos (Brazil), Al Red - Rubah (Alžir) Al Tavon - Hose Gomes (Portugal) i Al Vehda - Belkacem (Alžir)
Niska trofeja
Itifak je dva puta bio šampion (1983,87), Kup Kralja Saudijske Arabije osvajao je 1968,85, Kup Princa 1965, a Kup Saudijske Arabije tri puta. Na području Arabije dva puta je bio šampion, a tri puta u Golfskom zalivu i kao prvi iz SA kome je to pošlo za rukom..



Naftna polja
Damam se nalazi u Istočnoj pokrajini Saudijske Arabije na obali Persijskog zaliva, regije najbogatije naftom na svetu. Najveći je grad u Istočnoj pokrajini i peti najveći u Saudijskoj Arabiji, posle Rijada, Džede, Meke i Medine. Važno je komercijalno središte i luka. Prosečna letnja temperatura je 40-45 stepani!
Dvadeset kilometara od grada nalazi se "Kralj Fahd," najveći aerodrom u svetu, kada je reč o površini, oko 780 km2.
Na obali Persijskog zaliva nalazi se luka Kralja Abdul Aziza druga po prometu u zemlji posle Džede.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online