Četvrtak 6. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.06.2017.
20:42
Vestionline A

Estonci ipak prejaki, Srbija druga na turniru u Beogradu

Estonija je pobedom protiv reprezentacije Srbije osvojila prvi turnir Evropske lige u fudbalu na pesku i na taj način je izborila plasman na finalni turnir za popunu A divizije u Kataniji. "Orlovi" su u konačnom finišu drugi, te im ostaje da sačekaju ishode preostala tri turnira i da nadaju se da bi na “mala vrata” mogli da se ponovo susretnu sa Estoncima u Italiji.

www.beachsoccer.com
Poraz od Estonije za kraj

Posle početnog ispitivanja snaga u prvoj polovini prve trećine, uledila su brojna uzbuđenja. Imala je Srbija tri poluprilike, najpre posle šuta Čubrilovića, pokušao je zatim i Vučićevića nekoliko sekundi kasnije, a udarac Trajkovića iz slobodnog udarca odbranio je golman rivala Tam.

Tada su inicijativu preuzeli Estonci, najpre je Munskind pogodio stativu, a potom su gosti i poveli, Stuf je maestralno izveo slobodan udarac sa nešto više od polovine terena, Milivojević je bio nemoćan – 0:1. Do kraja prvog perioda imali su Orlovi nekoliko šansi, uglavnom preko Čubrilovića, ali nije bilo promene rezultata.

U sličnom ritmu je odigrana i druga trećina, ali je ovoga puta Srbija uspela da izjednači. Dugo je loptu vukao Valentić, usledio je potom neodbranjiv šut za ovacije sa tribina ljubimca navijača – 1:1. Promašen Slobodan udarac Jovančića u 21. minutu bio je najava onog što će se dogoditi dva minuta kasnije.

Čuburlović je najpre iznudio slobodan udarac, a potom ga i maestralno izveo, lotpa je otišla kroz noge golmana Tama – 2:1. Ali, iskusna ekipa Estonije uspela je da dođe do izjednačenja 28 sekundi pre kraja druge trećine, takođe iz slobodnog udarca, Milivojević je bio nemoćan posle šuta Palma – 2:2.

Poslednji period je počeo dobro po srpski tim, dve šanse imao je Vučićević, prvu kako se krenulo sa centra, kad je glavom pogodio prečku posle dodavanja Jovančića, drugu tri minuta kasnije, ali je posle voleja lopta otišla za malo preko gola Estonaca. Ipak, iskusnija ekipa sa Baltika je iskoristila jednu od retkih grešaka Orlova, Jovančić je promašio loptu, a iz okreta je Palm doneo vođstvo Estoncima – 2:3.

Mogla je Srbija da izjednači na pet i po minuta pre kraja, ali je Čubrilović promašio penal, bila je to “rukometna” odbrana Tama. Bili su Orlovi dovoljno strpljivi, ali ne i precizni u završnici. Vučićević je odlično proigrao Valentića, ali je ovaj iz izgledne situacije šutirao visoko preko gola rivala.

Usledila je brutalna kazna, Raku je obezbedio svom timu dva gola viška – 4:2. Umešno se potom iskusni rival branio, sve do 21 sekund pre kraja kad je nadu Srbiji vratio fenomenalnim pogotkom Jovančić. Ali, za preostalo vreme Orlovi nisu uspeli da stignu do prilike za izjednačenje, pa su turnir u Beogradu završili kao drugoplasirani.

Srbija – Estonija 3:4 (0:1, 2:1, 1:2)

Strelci: 0:1 – Stuf u 9, 1:1 – Valentić u 17, 2:1 – Čubrilović u 23, 2:2 – Palm – 24, 2:3 – Palm u 29, 2:4 – Raku u 34, 3:4 – Jovančić u 36. minutu.

Nacionalni stadion za fudbal na pesku na Adi Ciganliji. Gledalaca: 800. Sudije: Vladimir Taškov (Portugalija), Tomaš Vinjarčik (Poljska), Đuzepe Sikurela (Italija) i Antonio Pereira Almeida (Portugalija).

SRBIJA: Milivojević, Grujić, Valentić, Martinović, Trajković, Čubirlović, Jovančić, Radisavljević, Lazić, Vučičević. Selektor: Dejan Knežević.

ESTONIJA: Tam, Stuf, Minlibajev, Palm, Maeorg, Munskind, Kigaste, Raku, Soaluste. Selektor: Rando Rand.

Igrač utakmice: Indrek Palm (Estonija).

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online