Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 08.02.2017.
16:52
Vestionline, FK Crvena zvezda A

Terzić: Imamo bolji tim od Partizana, ne bih voleo da profitiramo na nevolji drugih

Četvrtog dana februara na pripreme fudbalera Crvene zvezde stigao je i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić. On je doputovao na Pafos u društvu Nenada Milijaša i Džona Ruiza.

M. Todorović
Alfa i omega na Marakani - Zvezdan Terzić

Tokom zimskog prelaznog roka niko nije prodat, ali su zato dovedena mnogobrojna pojačanja.

- Doveli smo kvalitetna pojačanja. Od novajlija, već trojica ili četvorica su blizu da se nametnu i budu u startnih jedanaest, što znači da je prelazni rok dobar. Konačnu reč o tome ko će igrati daće Miodrag Božović, ali sudeći po onome što sada vidimo, nekolicina pojačanja veoma je blizu startne pozicije. Tu je i Milijaš koji je tek stigao i trebaće mu malo vremena da uđe u pravu formu jer nije trenirao dva meseca. On nije ni doveden da odmah zablista, očekujemo da bude onaj pravi kada bude najvažnije - u plej ofu - kaže Terzić u intervju za sajt kluba.

Kada se govori o potencijalnim odlascima, uglavnom se priča svodi na prodaju Mihaila Ristića, s obzirom na to da ostali fudbaleri nemaju dozvolu da odu, osim u slučaju preke potrebe.

- Za Ristića imamo konkretne razgovore i daleko smo odmakli u njima. Ristić bi mogao da bude prodat, međutim ostaje ovde sigurno do jula meseca, čak i ako se zaključi taj predugovor. Minimalne su šanse da neko drugi ode. Nije tačno ni da je Ruiz blizu prodaje. Rekao sam da imamo ponude za Ruiza i Kangu, ali da nisam zagovornik da ode bilo ko od njih dvojice, jer obojica donose kvalitet i prave razliku. Na pitanje novinara za čiju bih se prodaju pre odlučio, imenovao sam Ruiza, jer na njegovoj poziciji imamo više rešenja nego na Kanginoj poziciji koji je za nas veoma značajan. Ali, 99% ostaju obojica. Za Kangu smo odbili ponudu od milion i po evra, a za Ruiza ponudu od dva miliona evra. Fokusirani smo da osvojimo šampionat i da se što bolje pripremimo za kvalifikacije za Ligu šampiona. Nadamo se da ćemo prihodovati određeni deo od Ristićevog predugovora, i imamo plan kako da dođemo do novca kako bismo što mirnije završili polusezonu. Verovatno ćemo imati problem sa likvidnošću, sada smo po prvi put nakon nekoliko prelaznih rokova imali prihod od samo 500 hiljada evra od prodaje Huga, ali naučili smo da se snalazimo i u teškim finansijskim vremenima, tako da ćemo izgurati i ovo proleće.

Zvezda bi mogla da pribegne i podizanju kredita kao jednom od rešenja.

- Ceo poslovni svet funkcioniše preko kredita, zato i postoje banke. Zvezda tri godine nije uzela nijedan dinar kredita. Ako budemo imali problem sa likvidnošću, učinićemo sve da dobijemo kredit od jedne poslovne banke, ali to je samo jedan od planova, imamo dosta ideja kako da rešimo finansijsku situaciju - objašnjava Terzić.

Nekolicina igrača nose Zvezdin dres kao pozajmljeni fudbaleri sa pravom otkupa za unapred utvrđenu cenu.

- Nije realno da Zvezda plati obeštećenje ni za koga, samim tim ni za Boaćija ni za Poletanovića. Ta se opcija stavlja u ugovor o pozajmici da bi Crvena zvezda u slučaju dobre ponude iz inostranstva mogla da zaradi. Za Poletanovića je otkupna klauzula 640 hiljada evra. U slučaju da se nama pojavi neka ponuda, mi možemo da od tog iznosa isplatimo Gentu njegov deo, a da razlika ostane Crvenoj zvezdi. Ista priča je i za Boaćija. Verujem da neće biti problema da napravimno transfer od 2-3 miliona evra. Boaći je tek je došao, godinu i po dana vremena imamo. U ovom momentu mislim da nismo mogli da nađemo bolje rešenje. Boaći je veliki talenat i mislim da Zvezda odavno nije imala profil igrača kao što je on. Odlična tehnika, snaga, brzina, skok. Deset godina je proveo u Italiji, a Italijani su majstori taktike, naučio je da se kreće, i mnogi naši napadači će od njega imati šta da nauče. Plata mu je prepolovljena, došao je bez obeštećenja, i mislim da je njegovo dovođenje dobar potez. Naravno, sve sada zavisi od njega..

Cilj Crvene zvezde je, prema rečima direktora, uvek najviši.

- Kada radite ovaj posao i kada ste sportista, težite najvišim ciljevima. Najviši ciljev svakog člana Crvene zvezde mora biti titula. Kada Zvezda nije šampion, to je za nas izgubljena sezona. Tako imaju pravo da razmišljaju i komšije sa druge strane brda, i normalno je da se takmičimo. Mislim da imamo bolji tim od njih i to ćemo dokazati na terenu. Ne bih voleo da Zvezda profitira na nevolji drugih. Uradićemo sve da kao šampioni igramo kvalifikacije. Partizan ima pravo žalbe i nadam se da će sud u Lozani usvojiti njihovu žalbu.

Za kraj razgovora, Zvezdan Terzić se osvrnuo i na, po njegovim rečima, zlonamerno ponašanje prema FK Crvena zvezda.

- Opet su neke izjave izvučene iz konteksta, i mislim da je Nebojša Čović dao korektnu izajvu na kraju. Rekao je da ne treba upoređivati fudbalski i košarkaški klub. I to nema veze sa Terzićem ili Čovićem, ta poređenja nisu u redu. A sve zbog vašeg pitanja od pre par dana, kada ste pitali Miodraga Božovića kada će fudbalski klub imati iste rezultate kao košarkaški, a Božović vam je odgovorio kako je odgovorio, ne želeći ni da se bavi takvim pitanjima. Na to sam se nadovezao i rekao da su neprimerena takva pitanja jer su zlonamerna po fudbalski klub. Ni fudbalska reprezentacija Srbije nikada neće imati rezultate, nikada, kao vaterpolo reprezentacija. I pitanje nije na mestu. Ne treba upoređivati ni vaterpolo i košarku, ni košarku i fudbal. Drag nam je svaki uspeh koji postižu svi iz Crvene zvezde, i košarkaši, kao i vaterpolosti pre par godina. Kada će rezultati biti kao u košarkaškom klubu? Nikada. Nikada Crvena zvezda neće moći da uđe među 16 ili 8 klubova u Ligi šampiona, to je nerealna priča. Pričaju — za klub se igra dušom, srcem, ali to su gluposti. Odzmite Barseloni i Realu budžet, svedite ih na budžet od 10 miliona i hajde da vidimo da li će biti ovakvi? Pa neće. Može da se desi jednom u 100 godina da neko poput nas napravi takav uspeh. Očekivati da neki klub iz Srbije uđe među osam najboljih u Evropi, a kada su ovakva ulaganja, nije realno. Morate imati novac i kupiti igrače kako biste se nadali nekom rezultatu, Ko god misli drugačije, taj ne misli dobro ni Crvenoj zvezdi, već stavlja pritisak na Božovića, mene, bilo koga. No, naš cilj jeste da se zatalasa mušema i mislim da će svi biti presrećni kada dovedemo evropske velikane na Marakanu - zaključio je Terzić, a kompletan intervju možete da pročitate OVDE.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online