Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.06.2010.
17:54 >> 20:10h
Vestionline A

Englezi bolji od Slovenije

Fudbalska reprezentacija Engleske pobedila je Sloveniju rezultatom 1:0 (1:0) u poslednjem meču grupe C i tako obezbedila plasman među najboljih 16 na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Gol vredan tri boda i plasmana u osminu finala postigao je Džermejn Defo u 23. minutu.

Od samog starta meča Englezi su izvršili pritisak na slovenačku sredinu terena. Postavka "zmajčeka" bila je jasna, pre svega odbrana svog gola. Međutim, pod silnim naletima Engleza popustili su u 23. minutu. Odlično je Džejms Milner prošao po desnoj strani, centrirao a najsnalažljiviji u kaznenom prostoru Slovenaca bio je Džermejn Defo i bez većih problema zatresao je mrežu Handanovića - 1:0.

Vođstvo koje su stekli, omogućilo je Engleskoj opušteniju igru iz koje su u nekoliko navrata mogli do još jednog gola. Međutim, odlično je branio Samir Handanović, koji je svojim intervencijama spasao Sloveniju.

U drugom poluvremenu Slovenci su pokušali da nešto agresivnijom igrom na sredini terena dođu do prilika za proboj po krilu, međutim, to je stvaralo šansu Englezima da iz kontri ugroze gol Slovenije. Šansu utakmice propustio je Vejn Runi koji je sredinom drugog poluvremena iz neposredne blizine pogodio stativu.

Idealnu šansu za izjednačenje imali su Slovenci, kada su u jednom napadu čak tri puta šutirali na gol Dejvida Džejmsa. Najpre Novaković, pa Koren i Birsa, ali čuvar mreže "gordog albiona" nije dozvolio senzaciju.

I pored trijumfa, Englezi su zauzeli drugo mesto u grupi pošto su do trijumfa došli i Amerikanci u poslednjem minutu meča sa Alžirom 1:0, koji tako imaju bolju gol-razliku od tima Fabija Kapela. Engleska će igrati sa pobednikom grupe D, dok će Amerikanci sa drugoplasiranom selekcijom iz D grupe voditi borbu za plasman u četvrtfinale Mundijala.

Slovenci nisu imali sreće i završavaju takmičenje u Južnoj Africi nakon prvog kruga.

"Ovo je ona Engleska koju poznajem i treniram. Ovakav timski duh, izgaranje za svakog saigrača, je ono što želim da vidim na svakoj utakmici. Veoma sam srećan igrom koju smo danas prikazali jer sam prepoznao ekipu koju sam vodio u kvalifikacijama. Idemo napred, i to je najvažnije. Ne brinemo za narednog protivnika. Mislim da možemo da igramo sa svima, naravno i svakoga da pobedimo. Hvala i navijačima koji su bili fenomenalni i bodrili nas čitav meč", rekao je Kapelo posle utakmice.

Selektor fudbalske reprezentacije Slovenije Matjaž Kek izjavio je posle poraza od Engleske i eliminacije sa Mundijala da je veoma ponosan na svoje igrače.

"Možemo da izgubimo jer je to sastavni deo sporta. Čestitam igračima koji su pokazali kvalitet. Jako smo ponosni na sve što smo učinili na ovom Svetskom prvenstvu i nadam se da će ova ekipa nastaviti da ide ovim putem", rekao je Kek.

On je posle susreta sa Englezima ostao na stadionu i čekao kraj utakmice SAD - Alžir.

"Ne mogu da opišem kako sam se osećao kada sam saznao da su Amerikanci dali gol i pobedili. Ali, i to je deo igre. Ponavljam, nismo razočarani, već smo ponosni na sebe i sve što smo postigli", poručio je Kek.
 

Slovenija - Engleska 0:1 (0:1)
Strelci: Defo 23'. Stadion:

Nelson Mandela Bej. Gledalaca: 40.000. Sudija: Volfgang Štark (Nemačka).

Žuti kartoni: Jokić, Birsa, Dedić (Slovenija), Džonson (Engleska).

SLOVENIJA: Handanović, Brecko, Cesar, Šuler, Jokić, Birsa, Koren, Radosavljević, Kirm (Matavž 78'), Ljubijankić (Dedić 62'), Novaković.

Selektor: Matjaž Kek.
ENGLESKA: Džejms, Džonson, Apson, Teri, E. Kol, Beri, Milner, Lampard, Džerard, Defo (Heski 85'), Runi (Dž. Kol 72'). Selektor: Fabio Kapelo.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online