Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.11.2016.
10:41
M. Topalović - Vesti A

Fudbalski slučaj službenika post ekspresa

Vladimir Savićević austrijske fudbalske terene zamenio sremskim

Instagram
VREME INO ANGAŽMANA: Vladimir Savićević

Srbija je plodno tlo za priče o supertalentima koji nisu dosegli očekivane visine. Jedan od njih je Vladimir Savićević (30). Momak fudbalskog prezimena krenuo je iz Mataruške banje. Danas je stanovnik Divoša, pitomog sela u okolini Sremske Mitrovice. Žitelji vole svoj Hajduk, a ljubimac im je vižljasti napadač. Fudbal je zabava pošto radi u Post ekspresu.
- Ljubav čini čuda pa je tako i mene locirala u ovom periodu života - ne krije Vladimir.
Savićević je još u Bubamari, poznatoj kraljevačkoj školi fudbala, nagovestio vanserijski talenat. Iamo je samo pet godina kada su stručnjaci upirali prst i sa nevericom vrteli glavom. Već tada je mogao da "pojede" loptu . Čitav dan mogli bi da nabrajamo fudbalere stasale pod stručnim nadzorom Đorđa Kokovića. Savićević je bio najtalentovaniji.
- Jedina tragedija je što fudbal u Kraljevu nije imao veće koristi - jasan je Savićević- I trenutna situacija u kojoj se nalazi Sloga sve govori. Braća Dudić, Luković, Kovačević...dostigli su reprezentativni nivo. Nas nekoliko ostalo je u nivou proseka.

Sledeća stanica bili su Lučani.
- Nekako logičan korak i rad pod stručnim nadzorom Nenada Milovanovića. Lučani su sjajna sredina za razvoj tako da sam brzo dospeo u omladinski reprezentaciju. 
U varošici koja je poznata po Mladosti, ali i fabrici barutnog punjenja, Savićevićevi plotuni najavljivali su selidbu u Beograd. Ispostavilo se da u Lučanima međuljudski odnosi nisu na najboljem nivou. Puno struja u rukovodstu, sukobi porodice Milovanović i Vićentija Petrovića nisu doneli ništa dobro.
- Petrović je preuzeo Srem iz Sremske Mitrovice pa sam se obreo u toj sredini. Drugoligaški rang i klub koji je mnogima bio oskočna daska u karijeri. I ne samo igračima. Kuzmanovski, Dostanić, Stanojević...svi su se menjali na klupi i sticali dragoceno iskustvo. Ni Srem nije imao sreće. Više ne postoji, ali duga je to i tužna priča.
Savićević je pet godina branio boje Srema. Čini se previše za sredinu koja nije imala perspektivu. I pored toga bio je prvi strelac lige, pohvale su stizale sa svih strana. Bez, okretan, jak na lopti i nadasve precizan "golicao" je maštu mnogih klubova i menadžera. Na 95 utakmica postigao je 24 gola.

Instagram
GOLOVA NIKAD DOSTA: Savićević u vreme dok je igrao u Austriji

- Sledeći korak bio je Metalac iz Gornjeg Milanovca. Došao sam na insistiranje Milovanovića sa kojim sam sarađivao u Lučanima. Dve sezone i nova selidba. Ovaj put u Lazarevac. Kolubara je bila poslednja stanica u srpskom fudbalu, pre Divoša.
- Bilo je jasno da samo gubim vreme. Bez većeg pomaka. Moja generacija se već isfiltrirala. Reprezentacija, visoki ugovori, poznati klubovi...Crvena zvezda je ostala samo san. Onda je iz vedra neba stigao poziv Vlade Šumarevića. Odlazak preko granice bio mi je primaran cilj. Nisam puno razmišljao, još manje birao.
Austrija kao spas?
- Proveo sam tri nezaboravne godine u Althajmu i postigao preko 70 golova i bukvalno ih uveo u viši rang. Predivan grad u Gornjoj Austriji na granici sa Nemačkom uz reku In. Nisam imao saigrače iz Srbije, ali su bila dva momka iz Bosne. 

Instagram
DRIBLER U SRCU I DUŠI: Vladimir Savićević

Usledila je nova selidba?
- Ne daleko. U obližnji Gurten. Tamošnji Union igrao je u trećoj ligi. zadržao sam se pola godine. Mučile su me povrede pa sam odigrao samo 11 utakmica i postigao dva gola. Boravak u tom delu ostao mi je u sećanju zbog prirode. Nepregledne šume čine 30 odsto teritorije, a ostalo su farme. 

Instagram
IDILA U DIVOŠU: Stadion Hajduka

Sličan je Divoš?
- Da, a poznat je i po brojnim manastirima. Najbliži je Kuveždin, a tu su Sveta Petka i Divša. Ukupno ih je 16! Mala i pitoma varoš na obroncima Fruške Gore severo-zapadno od Sremske Mitrovice. Ljubav prema klubu i entuzijazam meštana glavni su razlozi stalnog uspona Hajduka i sve bolje infrastrukture. Igram punim srcem i potpuno rasterećen. valjda je to razlog dobrih partija, ali uvek može bolje.

Instagram
SVE BOLJA INFRASTRUKTURA: Stadion Hajduka iz Divoša


                                                         Svuda pođi u Mitrovicu dođi

Fudbalski boravak u Sremskoj Mitrovici imao je i emotivne "posledice".

Instagram
SREMSKA LJUBAV NA PRVI POGLED


- Posrećilo mi se - kaže Vladimir - Sreo sam devojku, a iz poznanstva i veze izrodio se brak. Sin Aleksa napunio je četiri godine, a onda je pre mesec dana na svet došla i ćerkica Selena. Našoj sreći nema kraja. Uvek sam smatrao da je porodica na prvom mestu. tako sam se ponašao i živeo sve ove godine. 

                                                               Hajduk TV

Instagram
FUDBALERI HAJDUKA, PONOS DIVOŠA: Savićević (stoji prvi s leva)

Hajduk iz Divoša član je PFL Srema. U konkurenciji su Napredak iz Popinaca, Budućnost Salaš Noćajski, Hrtkovci, Sloven, Mitros i 1. maj iz Rume, Podrinje, Jadran Golubinci, Sloboda Donji Tovarnik...Klub je toliko dobro organizovan da se na zvaničnoj internet prezentaciji utakmice mogu uživo pratiti u okviru Hajduk TV. Osnovan je 1926, poseduje pokrivenu tribinu, opremljen ekonomat i perfektan teren.  Posebna pažnja posvećena je radu sa kadetskom i pionirskom selekcijom. 

                                            

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online