Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.11.2016.
16:45
Vestionline, FSS A

Muslin bez četvorice u Harkovu: I protiv Ukrajine idemo na pobedu

Posle dobrog rezultata u Kardifu i osvojenog vrednog boda u meču sa Velsom, reprezentaciju Srbije očekuje novi, sada prijateljski meč, protiv Ukrajine. Orlovi su stigli u Harkov, a prva izjava selektora Slavoljuba Muslina odnosi se na tim koji će sutra izaći na megdan domaćoj selekciji.

Reuters
Priliku će dobiti i igrači koji nisu dobijali dovoljno minuta da pokažu šta znaju

- Šansu će dobiti igrači koji nisu igrali mnogo u poslednje vreme. Želim da proverimo sve igrače, vidimo njihovu motivaciju i naravno, kako mogu da se uklope u novi sistem igre koji forsiramo od prvog dana zajedničkog rada. Imamo igrače koji su gotovo stalno pozivani ali su imali malu minutažu i sada je dobra prilika da se pokažu i uvere me da mogu da računam na njih – rekao je po dolasku u Harkov, selektor Slavoljub Muslin.

Susnežica i sneg, veoma hladno vreme, sačekalo je srpsku reprezentaciju u Harkovu.

- Nadam se da će teren biti dobar, da ima grejanje, odnosno da neće biti snega. Protivnik je dobar, ne znamo još da li će igrati u najjačem sastavu, ali za ono što nama treba, rival je odličan.

Pred Orlovima je prijateljska utakmica, ali ima težinu kao i svaka reprezentativna, pogotovo sada kada imamo dobar skor u minulih osam odigranih utakmica bez poraza.

- Uvek insistiram na pobedi, tako ćemo da igramo i protiv Ukrajine. Nema, dakle, nikakvog opuštanja, bez obzira što je na papiru prijateljska utakmica. Moramo da se navikavamo na pobede a mene raduje da momci prihvataju takav stav, videlo se to u svakom meču, videlo se i protiv Velsa. Momci postaju pobednici a to sada očekujem i od igrača koji će dobiti priliku sutra protiv Ukrajine. 

Selektor ne krije da je zadovoljan reakcijom javnosti posle meča u Kardifu.

- Korektno, objektivno. Mislim da dosadašnjim radom i rezultatima vraćamo veru u naš fudbal. Kult reprezentacije je veoma važan i on se ponovo oseća, a ja tim povodom želim da istaknem da sam veoma ponosan na igrače, na to kako se ponašaju, kako treniraju. Sve je bolje, iz treninga u trening, iz meča u meč, progres je evidentan.

Vels je arhiviran, osvojeni bod može imati veliki značaj na kraju kvalifikacija?

- Mogu da budem zadovoljan i igrom i ponašanjem, možda malo manje rezultatom, ali s obzirom kako se situacija odvijala u Kardifu, mogu da budem zadovoljan i sa tim bodom.Nastavljamo put ka Rusiji, pred nama je još mnogo ispita koje moramo da položimo – rekao je Slavoljub Muslin.

Od igrača koji su bili na spisku u klubove su se vratili Vladimir Stojković( povreda ramena) i Matija Nastasić (zbog velikog broja utakmica Šalke tražio dozvolu da selektor oslobodi defanzivca napora u prijateljskom meču), Dušan Tadić je ostao u Beogradu na dodatnim pregledima posle loma nosnih kostiju, a na zahtev kluba, selektor je izašao u susret i oslobodio obaveza Filipa Kostića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online