Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.11.2016.
13:39
Vestionline, FSS A

Nastasić i Milivojević složni: Ne smemo da pravimo prekide pogodne za Bejla

Najbolja reprezentacija Srbije uskoro odlazi u Kardif gde je 12. novembra očekuje važan kvalifikacioni meč protiv Velsa, a svoje utiske o duelu koji može da odredi tok kvalifikacija, izneli su Luka Milivojević i Matija Nastasić.

fss.rs
Luka Milivojević i Matija Nastasić na konferenciji za medije

U čemu se meč sa Velsom razlikuje od prethodne tri utakmice sa Republikom Irskom, Moldavijom i Austrijom?

- Nema velike razlike, svaka utakmica ima težinu, jedino možda zbog toga što igramo ponovo u gostima, ali sada protiv ,mnogo jačeg rivala u odnosu na Moldaviju. Bez obzira na taj podatak, meč u Velsu ništa ne rešava po pitanju selekcije koja će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo.Međutim, svesni smo koliko je duel sa Velsom nama važan i mislim da ćemo dočekati spremno okršaj u Kardifu – rekao je Luka Milivojević.

Svi u taboru Orlova se slažu da Vels nije više ono što je bio u periodu kada smo ga dva puta ubedljivo savladali...

- Ja sam igrao u drugom meču u Kardifu dvadesetak minuta, a od tada oni su dosta napredovali. Dugo su na okupu, imaju istog selektora, bolji su nego što su bili ali ne mislim da su bolji od nas- jasan je vezista Olimpijakosa.

Srbija ima kadrovskih problema u odbrani zbog povreda, igramo u novom sistemu, a sve su to stvari koje svakog pojedinca još više mobiliše kako bi dao svoj maksimum.

- Poznato je da igramo u novom sistemu koji zahteva vreme kako bi se sve složilo i uklopilo, ali na našu žalost to je luksuz i moramo u hodu da se prilagođavamo situaciji. Problem je što se zbog objektivnih okolnosti menjaju igrači u zadnjoj liniji, ali moram da naglasim da odbrana nisu samo tri igrača u zadnjoj liniji nego ceo tim mora da vodi računa i o defanzivnim zadacima – ne krije Matija Nastasić.

Mnogo golova postižemo, ali i mnogo primamo, a poznato je da su Velšani opasni iz prekida?

- Slažem se sa Matijom, ne može odbrana da bude odgovornost samo na trojici igrača iz zadnje linije. Oni su ti koji moraju da „počiste“ loptu na tom delu terena, ali svi mi koji se nalazimo ispred njih moramo da onemogućimo rivala da našoj zadnjoj liniji napravi problem.I napredovali smo, uveren sam da ćemo iz meča u meč biti bolji. A što se tiče prekida, radimo na tome da u tom segmentu budemo uspešniji od rivala.Protiv Austrije smo delovali dobro, nema razloga da tako ne bude i u Kardifu. 

Reprezentacija ponovo ima poverenje nacije, bilo bi dobro kada bi i posle Velsa sve gledali sa vrha tabale naše grupe?

- Svima je drago zbog te činjenice i ja se iskreno nadam da ćemo i posle Velsa ostati na tom mestu. A da li smo pre starta kvalifikacija verovali u ovakav početak?Da, znali smo da je grupa teška, ali rekli smo sebi da idemo od meča do meča i da moramo samo da ostanemo skoncentrisan.Složili smo se da je potrebno da još više radimo na sebi kako bi dobro delovali na terenu i eliminisali greške koje su nas ranije koštale plasmana na veliko takmičenje – iskren je Matija Nastasić.

Protiv Velsa u tim se vraća Nemanja Matić, izostaje Aleksandar Kolarov, ali za uspeh će biti važno da sve linije tima funkcionišu dobro?

- Slažem se, svi moramo dati sve od sebe i linije moraju dobro da funkcionišu. Oni su jaka selekcija, pogotovo u kontra napadima, ali to znamo i sve ćemo učiniti da te pokušaje eliminišemo. Mnogo nam znači i povratak Matića, za nas je to kvalitet više- ne ostavlja dilemu Luka Milivojević.

Sa konstatacijom Milivojevića složio se Matija...

- Sve linije tima će biti na iskušenju i svi moramo na terenu da radimo zajedno a onda da sačekamo pravi trenutak i ugrozimo njihov gol. Imaju dobre pojedince, pre svih to je Bejl, ali mi smo fokusirani pre svega na nas i ono što mi treba da uradimo – jasan je Matija Nastasić.

Možda i najveća opasnost po Stojkovića može doći iz prekida koji se izvode u zoni šuta, a to je već posao za Bejla koji zna da bude veoma, veoma opasan u tim situacijama?

- Radili smo prekide na treninzima, dobro se spremamo, upoznati smo sa načinom kako to Bejl radi i sigurno da te lopte nisu prijatne ni za jednog golmana, pa tako ni Stojkovića. Na nama je da pravimo što manje prekršaja u opasnim zonama i ne pružamo Bejlu mogućnost da nas ugrozi – upozorava Matija Nastasić.

Do sada smo gledali naše mečeve u kojima je bilo puno golova na obe strane, može li nešto slično da se dogodi u Kardifu?

- Ne bih, iskreno. Treba da idemo na pobedu, ali da sačuvamo pre svega naš gol.Mi znamo gde su oni opasni, ali ono što smo gledali tokom svih analiza, mislim da imamo velike šanse da budemo zadovoljni konačnim epilogom. Uveren sam da će tako biti, da ćemo ostati neporaženi, a možda i pobedimo – optimista je Luka Milivojević.

Na kraju još jedno podsećanje na naša prethodna dva meča sa Velsom i dve katastrofe koju su doživeli Velšani...

- Neverovatno je da su oni od tada promenili možda dva ili tri igrača, a opet su naredovali. Mi smo, za razliku od njih, ostali u mestu, propustili dva-tri velika takmičenja, izgubili korak u odnsu na druge i sada se polako vraćamo – rekao je Matija Nastasić.

Srbija je prva u grupi, a šta je to što se može reći da je pozitivno kada se sve sagleda...

- Pozitivno je to što smo do sada primili četiri gola i to posle naših grešaka, a opet uspeli smo rezultatski da se dignemo i zabeležimo uspeh. A ostalo je mnogo prostora da napredujemo. Ukoliko smanjimo broj grešaka, onda ćemo i lakše da dolazimo do pobeda, pogotovo što igramo u novom sistemu. Sa boljom koncentracijom sve će biti još bolje, a s obzirom da osećamo i podršku naroda, mislim da se nalazimo na dobrom talasu i ukoliko pobedimo u Kardifu onda će nam to biti veliki stimulans da uspešno okončamo ove kvalifikacije – složili su se Matija Nastasić i Luka Milivojević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online